Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

joi, 21 aprilie 2011

Un an de blog...

       Salutare prieteni!
       Zilele acestea blog-ul Fosile Minerale Roci implineste un an...
       Va multumesc tuturor celor care ati fost alaturi de mine,cititori fideli,cat si celor aflati in vizita.
       Am inceput acest blog-ul in aprilie anul trecut,cu intentia de a-mi prezenta colectia personala si de a cunoaste oameni pasionati de fosile,minerale si roci,cu care sa schimb impresii.La inceput treaba a mers destul de greu,abia daca aveam 1000 de vizite in primele luni.Interesant este ca primul meu articol de prezentare a colectiei s-a numit Comori ale Pamantului.Treaba s-a schimbat odata cu aparitia revistei Comorile Pamantului...avand atatea cunostiinte despre majoritatea mineralelor din colectie,m-am hotarat sa prezint saptamanal fiecare aparitie pentru a descrie esantionul respectiv si a sugera si celorlalti ce ar trebui sa caute.Unde s-a putut am facut comparatie cu esantioane din propria colectie.Nu am insistat prea mult cu prezentarea,deoarece informatiile respective se gasesc in revista.Ma duc miercurea dimineata sa cumpar revista si postez cat de repede pot ca sa vada oamenii ce a aparut.
       Efectul revistei a fost fantastic la public,majoritatea cumparatorilor fiind copii.Multi au renuntat pe parcurs datorita problemelor financiare.Dar,daca macar o parte dintre acesti copii au prins pasiunea pentru aceste minerale si pentru frumusetile naturii este foarte bine.Cu siguranta unii vor deveni geologi :)
       In acest an am cunoscut oameni pasionati,unii chiar geologi ceea ce mi-a deschis noi orizonturi de cunoastere.Multi dintre acesti oameni mi-au devenit prieteni buni la care apelez atunci cand am nelamuriri.
       Pana acum am ajuns la aproape 140 000 de vizite,din toate colturile lumii,majoritatea din Romania,dar in ultimul timp si din Republica Moldova (a inceput sa apara revista si acolo).
       Nu am cea mai frumoasa colectie,dar cred ca este una foarte diversa,cu peste 90 specii minerale,peste 50 specii fosile si aproximativ 350 esantioane.Deoarece in acest an am adaugat multe alte esantioane si am scazut altele,o sa pun poze noi.Colectia mea este foarte mare si imi este aproape imposibil sa le pozez pe toate (spatiul pe blog este limitat),dar incerc sa pun cateva poze,da-ti clik pentru marire.
       Va multumesc tuturor!














Si pentru ca aveam o multime de pietre slefuite,am decis sa le asez intr-un vas de cristal facut de om...pentru decor.

18 comentarii:

  1. la multi ani blog`ului si sanatate autorului ;) mult noroc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Florin, succes in continuare si la multi ani micutului de 1 an dar mare in toate celelalte categorii.

    RăspundețiȘtergere
  3. sa mai povestim la anul 10! multi inainte!!

    RăspundețiȘtergere
  4. La multi ani si tie si blogului!Ma bucur ca te cunosc!

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani si felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  6. Florin, ai o colectie demna de invidiat; cred c-am mai spus o data ca te invidiez putiiiiin putin :p Spune-mi te rog ce minerale sunt acelea verzi din foto 7, de pe randul 2 si 4.
    La multi ani si mult succes in continuare. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari cu un an de cind ai creat acest blog,iti doresc ca blog-ul tau sa fie cel mai popular din Romania si Moldova!

    RăspundețiȘtergere
  8. Va multumesc tuturor!
    @handmadebylory: in poza 7 apar 3 minerale verzi:pe primul rand malachit,al doilea rand cromdiopsid,al patrulea rand, un cristal de fluorit verde.

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitări Florin pentru blog, este cel mai informativ pe care îl știu, și cu siguranță cu toții am învățat lucruri noi de la tine.

    Eu nu prea am mai avut timp liber în ultima vreme, însă mai arunc câte un ochi din când în când pe aici, și recunosc că mereu mă uit la tine înainte să îmi cumpăr revista să văd cam la ce eșantioane să mă aștept, asta pt că în Iași vin revistele la chioșc abia după 9.

    Văd că tăvițele ți-au fost de folos și pt eșantioane proprii, într-adevăr ai o colecție mare și superbă! Apropo de acel cristal de fluorit de care tocmai ai menționat.. l-ai luat cumva de la expoziția din Iași? Este identic cu al meu (care l-am luat de la acea expoziție), și chiar am uitat să îl întreb pe domnul respectiv de unde provine. Și chiar e un cristal? Eu am crezut că e șlefuit în acea formă.

    Mă opresc aici cu acest comentariu imens, sper să continui încă mult timp și de acum cu acest blog atât de informativ.

    Și nu în ultimul rând, Paște Fericit!

    RăspundețiȘtergere
  10. @Lulu: iti multumesc mult pentru aprecieri! Cristalul acela de fluorit verde este natural,neslefuit (cristal octaedric).Il am de la expozitia de la Iasi.L-am intrebat eu pe dl.Gorduza si mi-a zis ca provine din China. Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere
  11. Mulțumesc pentru lămuriri, Florin.

    Paște Fericit tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  12. Impresionanta colectia Florin, tot respectul pentru pasiunea ta si pentru interesul acordat "Comorilor din adancuri". Cel mai frumos lucru este faptul ca imparti cunostintele, colectia si bucuriile unei noi descoperiri sau achizitii cu noi, cei la fel de pasionati ca si tine, dar la inceput de drumuri. Felicitari si te asteptam cu noi postari!

    RăspundețiȘtergere