Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

duminică, 3 aprilie 2011

Expozitii minerale, aprilie 2011-Cluj Napoca si Suceava

       7-10 aprilie in Cluj,la Expo Transilvania va fi un targ de primavara unde se poate gasi si un targ special,EXPO Bijoux unde se vor gasi diferite minerale/fosile/nestemate

       De vineri, 8 aprilie pînă duminică 10 aprilie, la Muzeul Bucovinei, în holul mare al Muzeului de Ştiinţele Naturii Suceava va fi deschisă prima ediţie din acest an a expoziţiei Mineralia Suceava. Această ediţie va avea o temă mai aparte: “flori de mină” şi cristale din regiunea Baia Mare, cea mai prolifică zonă a Romaniei pentru minerale de colecţie. Renumitele stibine, calcite, pirite, galene sau rodocrozite vor putea fi admirate.
Nu vor lipsi pentru doamne şi domnişoare bijuteriile cu pietre semipreţioase: inele, brăţări, cercei, coliere, seturi din “pietre” rare, de culori atît de diverse şi strălucitoare. Lapis Lazuli, Malachit, Smarald, Rubin, Jasp, Turmalină, Acvamarin, ş.a. alături de corali, perle şi chihlimbar (apropo, numeroase bucăţi de chihlimbar de Colţi, judeţul Buzău, Romania).
Zilnic orele 9,00 – 19,00.

3 comentarii:

  1. Mare pacat, organizatorii de targuri si expozitii ocolesc zona de sud-est a Romaniei. In Constanta, Tulcea, Braila, Galati nu s-a organizat un targ de minerale, sau probabil nu am aflat eu de el. Florin tu esti mai in tema, stii ceva evenimente si pentru aceasta zona?

    RăspundețiȘtergere
  2. Din cate stiu eu,au fost targuri in Galati si Constanta,dar acum cativa ani...deocamdata nu stiu nimic,dar daca aflu anunt.Incearca totusi sa mergi pe la targurile acelea colorate de zilele oraselor,uneori se mai gasesc tarabe cu pietre.Cat despre jud.Tulcea este o adevarata comoara geologica...poti sa gasesti fosile multe si vechi la Agighiol,Tulcea si in jud.Constanta la Cenavoda,Seimenii Mari...

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc de sfaturi, sper sa am si noroc!

    RăspundețiȘtergere