Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

joi, 3 mai 2012

„Feeria cristalelor” la Galati, 4 mai 2012

       Vineri, 4 mai 2012, cu începere de la ora 12.00, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va avea loc vernisajul celei de a treia ediţii a expoziţiei temporare „Feeria Cristalelor”, manifestare care îşi propune să aducă în faţa publicului vizitator fascinaţia şi frumuseţea din lumea mineralelor. Timp de trei zile, în holul mare de la parterul muzeului vor fi prezentate şi oferite spre vânzare publicului o mare diveristate de bijuterii – bijuterii unicat din pietre naturale, sidef, corali, perle sau chihlimbar – pietre semipreţioase, cristale, colecţii de minerale, eşantioane minerale, minerale şlefuite, geme, fosile, produse ornamentale din piatră, obiecte decorative si ornamentele. La manifestare vor expune colecţionari din Bucureşti, Cluj-Napoca, Baia Mare şi Galaţi.
       „Expoziţia „Feeria Cristalelor”, este organizată în parteneriat cu colecţionarii şi pasionaţii de lumea minerală din România.  Salonul se doreşte a fi locul de întîlnire al profesioniştilor şi amatorilor lumii minerale, un loc al schimburilor de idei şi experienţe inedite, un loc al prezentării produselor. Rolul educativ şi cultural al unei astfel de expoziţii nu este uitat, numeroasele exponate prezentate oferind posibilitatea copiilor, elevilor sau studenţilor o şansă de a descoperi atît de puţin cunoscuta lume minerală,” a declarat Cornelia Şuster – muzeograf în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi.
       Deasemenea, în zona centrală a spaţiului expoziţional din holul muzeului, se va putea admira o microexpoziţia ”Diversitatea mineralelor”, care evidenţiază exponate de mineralogie din patrimoniul ştiinţific al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi: flori de mină , felii din agat , miniaturi de animale din varietăţi de agat, bijuterii, etc. Pietrele provin din toate colţurile lumii: geode şi cuarţ din Brazilia, cuarţ roz din Madagascar, jad din China sau Canada, turcoaz din America de Nord, agate din Mexic, lapis lazuli din Afganistan, lemn silicifiat, calcedonie, lizardit sau diverse flori de mină (renumitele stibine, calcite, cuarţuri) din Romania, opal din Australia, malachit din Congo, azurit din Maroc, scoici din Noua Zeelandă.
        Expoziţia este cu vânzare, vizitatorii putând achiziţiona diferite cristale sau bijuterii, confecţionate din minerale, la preţuri mai mult decât accesibile. Mineralele expuse se pot transforma uşor într-un cadou inedit pentru cei dragi. Special pentru public, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi va organiza Tombola Mineralelor, la care fiecare participant va avea un câştig asigurat după ce va achiziţiona un bilet de tombolă în valoare de 5 lei.
”Feeria Cristalelor”, ediţia a III-a, se va desfăşura în perioada 4 – 6 mai 2012. Microexpoziţia „Diversitatea mineralelor” va rămâne deschisă pentru vizitare până pe 14 iunie 2012.

2 comentarii:

  1. Salut Florin. In weekend am fost acasa la prietena mea in Curtea de Arges si ne-am gandit sa mergem putin pe valea Argesului. Am gasit niste roci interesante si deoarece nu ma pricep aproape deloc as vrea sa stiu daca iti pot trimite cumva poze si poate ma ajuti si imi spui daca am gasit ceva sau sunt doar niste biete pietricele :P. O parte dintre ele le-am spart din roci mai mari si o parte au fost rulate natural de catre apa si m-am gandit ca sa le fac poze cand sunt ude pentru a evidentia culorile. Singura care cred ca am descoperit-o e o bucata de silex. Astept raspuns de la tine si pana atunci sper sa reusesc sa-i dau de cap aparatului foto DSLR (este primul de genul pe care mi lam luat saptamana trecuta si nu am experienta in asa ceva, inca invat!) si sa reusesc sa fac poze cu macro, daca nu o sa le fac cu cel PS si gata :D. Eu nu am decat colectia de la Deagostini si nu ma pricep foarte bine la roci mai mult find pasionat de fosile si de aceea iti cer ajutorul. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Eu ma pricep mai bine la minerale decat la pietre,dar incerc sa te ajut.Lasa-mi o adresa de email,nu o fac publica.

      Ștergere