Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

vineri, 2 martie 2012

Impresii Expo Mineralia-Cristale de Martisor,Iasi

       Salutare!
       Miercuri,29 februarie am fost la Iasi la Expo Mineralia,Cristale de Martisor,expozitie organizata la Muzeul de Istorie Naturala de pe Bd.Independentei.Am ajuns destul de dimineata la muzeu si am petrecut vreo 3 ore privind esantioanele si discutand cu oraganizatorul.Cum puteti vedea si din poze,oferta de esantioane minerale asemanatoare celor de la revista a fost diversa.Aproape fiecare mineral primit de noi se gasea acolo,dar de calitate mult superioara si cu locul de origine trecut pe cutiuta,in mod profesionist.M-a cam ispitit ideea de a inlocui cateva,dar am preferat sa achizitionez esantioane ceva mai mari,in special provenite din tara noastra,plus ca se apropie 8 Martie si a trebuit sa achizitionez cate ceva pentru sotie si mama.Oricum la urmatoare expozitie la care ajung am in vedere acest lucru.Oferta de bijuterii din pietre pretioase si semipretioase a fost mult mai mare,de la martisoare si pandative la bratari,coliere si alte asemenea bijuterii din tot felul de pietre.
       De remarcat bucata de chihlimbar brut,provenind de la Colti,jud.Buzau.Piesa asolut incredibila,descoperita prin anii '70.In afara de Muzeul Chihlimbarului de la Colti nu stiu sa mai existe o piesa asa de mare,peste 400 g. Cred ca orice muzeu s-ar mandri cu asa ceva.
       Expozitia mai este deschisa pana pe data de 4 martie,asa ca daca sunteti din Iasi sau aveti drum prin oras mergeti si aruncati o privire,merita.
       Din greseala am setat data aparatului pe 28,dar pozele sunt facute pe 29 februarie.
       Numai bine!













11 comentarii:

  1. Faine!Esantioanele din primele 4 imagini, le-ai achizitionat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din primele 4 poze nu am achizitionat nicio piesa,am luat una la fel de mare,o sa public ziele viitoare poze.Iar chihlimarul e f.scump...

      Ștergere
  2. salutare! mi-as dori si eu un cristal de stanca cum ai tu aici http://vimeo.com/25360653 ai de vanzare ca eu sunt tocmai din dambovita..si nu am nici o mina pe aici sa imi iau si eu unu :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Baiatul care apare in filmulet e Adi Ciupei.El scotea minerale prin zona Baiut,Maramures...din pacate acest baiat a murit vara trecuta...el era cea mai importanta sursa care aproviziona colectionarii...Imi pare rau,dar eu nu am de vanzare,am doar cateva in colectie.
      Totusi,lasa-mi o adresa de mail sa vad daca pot sa te ajut.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  3. salut, ce pret avea chihlimbarul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Un pret pe masura...se calculeaza la gram,avea 418 g.
      40 mil.vechi.

      Ștergere
  4. Si la targul din Bucuresti Andrei din Mineralia a avut niste piese de exceptie, dar eu nu mi-am permis sa cumpar.

    RăspundețiȘtergere
  5. MINERALIA TG. MUREŞ, 6-10 MARTIE 2012, MUZEUL DE ETNOGRAFIE, P-ţa Trandafirilor, nr.11. “STRĂLUCIREA NATURII” într-o expoziţie dedicată pietrelor de podoabă. Mare parte a expoziţiei va fi ocupată de bijuterii din pietre semipreţioase, pentru ziua de 8 Martie, alături de cristale şi obiecte decorative.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am o piatra de CHIHLIMBAR de aproximativ 3 kg si vreau so vind cine ma poate ajuta ofer comision peatra e de o frumusete rara si provine din Rominia nr 0754672220 pentru mai multe detali . Va multumesc

    RăspundețiȘtergere