Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

sâmbătă, 9 iulie 2011

In vizita la Muzeul de Mineralogie Estetica a Fierului

       Buna seara,
       Vreau sa va prezint in cele ce urmeaza vizita de la Ocna de Fier la Muzeul de Mineralogie Estetica e Fierului.Chiar daca poate imaginile ar fi de ajuns vreau sa scriu cateva cuvinte despre minunatul om pe care l-am cunoscut, dl. Constantin Gruescu.
       A fost una dintre cele mai frumoase zile din viata mea, o consider ca un mic botez in pasiunea mea de amator:).Chiar daca am ajuns seara am fost primit si intampinat cu caldura de parca ne-am cunoscut de o viata.
       La intrarea in muzeu am ramas cateva momente fara grai, o multime din piese le-am vazut doar in poze sau prin carti si reviste.Am cateva vederi destul de vechi cu celebrele cuarturi.Am trecut impreuna pe la fiecare vitrina si masa si mi-a povestit cu mare drag despre minerale.Despre realgar, ca otrava, despre cuartul roz care trebuia sa il dea cadou tovarasei si din fericire nu l-a luat, despre trandafirul de fier, azurit si malachit...si multe altele.O pasiune de o viata pentru care a facut sacrificii uriase, chiar a vandut un loc pentru a isi lua uriasele geode din Brazilia.Mai doreste sa faca rost de cateva piese dar a zis ca e bine si peste un an si peste zece si chiar peste douazeci.Din nou m-a surprins cu excesul de optimism, mi-a ramas in minte o vorba "Daca azi a fost cum a fost sa te gandesti ca maine va fi mai bine".Sunt foarte bucuros ca l-am cunoscut si am vizitat acest muzeu el unei pasiuni minunate care merita tot respectul.
       Cristi, Deva















4 comentarii:

  1. Minunat!Din pacate nu am avut ocazia sa ajung la dl. Gruescu,dar am avut marea onoare de a vorbi cu d-lui la telefon.Intra-adevar este un om minunat!Ii doresc pe acesta cale multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Oaaaaaaaau, ce frumuseti. Tare mi-ar placea sa ajung si eu odata acolo :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Incredibil cate feluri sunt, nici nu credeam ca sunt atatea, ceilalti ati crezut?

    RăspundețiȘtergere