Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

sâmbătă, 16 iulie 2011

Respect!

       Salutare!
       Sunt putin dezamagit de ce se intampla pe acest blog...Am luat decizia de a-l face la sfaturile unor prieteni care au considerat ca am o colectie frumoasa si diversa si merita aratata si altora.Cand l-am facut nu erau asa de multe blog-uri in domeniu,cu exceptia celui al lui Victor,Frumuseti din Adancul Pamantului.Cunostiinte in domeniu zic eu ca am,mult mai multe decat pot expune aici,dar sunt departe de a fi expert.Cu aceasta ocazia am intalnit multi oameni deosebiti,unii simpli,dar pasionati,altii cu studii in domeniu in fata carora era mai bine sa tac.Am invat o gramada de lucruri noi.Multi dintre acesti oameni mi-au trimis cate o pietricica pe care am primit-o cu mare bucurie.De cand ma stiu am invatat ca oamenii iubitori ai naturii sunt deosebiti intre ceilalti si mereu am incercat pe cat posibil sa mi-i apropii.Nu am vazut pana acum om pasionat de pietre care sa nu fie deosebit! Poate ati avut experienta pe cararile muntilor,unde dupa ore de mers obositor,atunci cand intalneai in sfarsit un om,salutul de Buna ziua si zambetul era ceva firesc,natural.Ne opream ,schimbam cateva vorbe,"cat mai este pana sus","cum e drumul"...Intotdeauna am intalnit in munti oameni minunati!
       Ceea ce s-a intamplat in ultimele zile pe blog,comentarii si replici acide, m-a intristat foarte mult...pentru ca eu respect toti oamenii si din pacate am cazut la mijloc...Daca ati observat am eu am vorbit frumos si prieteneste cu toti cei care mi-au cerut parerea,unii fiind chiar copii care ma zapaceau de cap.Poate unii dintre ei vor deveni geologi intr-o zi...Nu am comentat niciodata greselile gramaticale de scriere,ci doar parerile oamenilor.Cum se exprima e problema lor.Fac si eu destule greseli de scriere din cauza tastaturii,dar eu am avantajul ca pot sa intervin in text si corectez,ceea ce la comentarii nu se poate.Am sters unele comentarii indecente...unii au considerat necesar sa ma injure pe mine sau pe altii,fara motiv.Am considerat ca acei oameni nici macar nu exista,nu se incadreaza la cuvantul OM.Sincer imi pare rau de OAMENII adevarati.Nu am vrut niciodata sa se ajunga la discutii dure,eu sunt un pacifist convins...
       Va rog frumos sa postati comentarii doar daca aveti ceva de spus la subiect si lsati-i pe ceilalti in pace.
       Daca am gresit publicand anumite comentarii jignitoare la adresa unor persoane imi cer mii de scuze.
       Numai bine!

       P.S. pe langa cunostiintele acumulate din pasiune am studii facute in facultate,studii ce includ Geologie generala,Geologia Romaniei,Geomorfologie,Paleontologie,Geografie fizica,Geografia generala.Poate faptul ca am fost cam singurul din grupa care a terminat aceste cursuri cu nota 10 cu felicitari,spune ceva...asa ca nu sunt chiar amator.Plus ca sunt licentiat in Paleontologie.Am avut profesori deosebiti,unii cercetatori recunoscuti pe plan international.Restul cursurilor nu au beneficiat de atentie sporita din partea mea,asa ca si rezultatele au fost pe masura...

11 comentarii:

  1. Bine faci Florin, mai triaza din ei,ca nu toti din cei ce comenteaza au treaba cu specificul blogului tau! In postarea ta anterioara am vazut un ,,anonim,, care dupa ce a comentat acolo de parca era doctor in domeniu, a incheiat ca un copil de gimnaziu care incheie o scrisoare catre parintii sai!Si s-a mai si semnat...Victor ! Offf!

    RăspundețiȘtergere
  2. Servus Florin.
    Am vazut,pe la alte bloguri din platforma voastra,ca este anulata pozitia "anonim" si introdusa moderarea.
    Poate ca ar fi o solutie si pentru blogul tau.Imi pare rau frumusetea si coerenta acestui blog este umbrita de ....n-am cum sa le spun.
    Mult bine,
    Alexandru.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut,Alexandru! Pot sa interzic comentariile anonime,dar atunci pot comenta doar cei cu blog-uri.Am considerat ca nu are rost asa ceva,am vrut sa fie un loc unde oamenii isi pot spune parerile,dar se pare ca situatia scapa de sub control.Din pacate eu sunt la mijloc...dar daca se continua asa am cateva optiuni: declar anumite comentarii spam,interzic comentariile anonime sau opresc de tot comentariile.Nu as vrea sa fac asta...aici am cunoscut oameni deosebiti si am invatat multe de la ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. O sa incerc sa le moderez,sa nu mai las sa treaca nimic jignitor la adresa altor persoane.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mesaj pentru cine el cine: nu are de ce sa imi fie rusine!!!am sters ce am considerat eu ofensator la adresa ta.Se pare ca ai o problema mare si nu poti dormi noaptea.Sa imi inchid si blog-ul sa te simti mai bine???Mergi in pace si lasa-ma,nu esti obligat sa citesti sau sa comentezi,ramane la latitudinea ta!Eu nu am nimic cu nimeni,am incercat sa ma port frumos cu toti,dar se pare tu faci cel mai mare taraboi pe aici.Dealtfel cineva ti-a dat spam,pe altundeva....asa ca degeaba comentezi,pe orice blog este spam!Nu eu am facut asta.
    Nu considera acest mesaj ofensator,dar am obosit de prostiile astea,incep sa se prinda din ce in ce mai multi oameni in plasa asta fara rost.Nu vreau sa impart lumea in doua tabere,nu am nici un interes sa tin partea nimanui.Dar daca tot esti asa de intelept adu-ti aminte de un proverb:"cel mai destept cedeaza" sau "nu te pune cu...ca lumea s-ar putea sa nu mai faca diferenta...
    Asta este parerea mea...mergi in pace si nu are nimeni nimic cu tine.Cat despre colaborarea noastra,ea nu exista si consider ca nu am pierdut nimic.Daca vreodata revii la ganduri mai bune esti binevenit,daca nu,iti doresc multa sanatate si spor in toate.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sincer incep sa ma enervez,ma tot bombardezi cu mesaje personale...eu ce vina am??? Pacat de copiii care se uita pe blog...Un om cu studiile tale nu ar trebui sa se coboare la nivelul asta.Imi pare rau ca trebuie sa iti spun aceste lucruri public,dar nu am alta solutie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu aleg sa fiu intelept si sa nu ma mai cobor la un nivel care nu imi face cinste.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Noroc Florin , mereu se insulta si comenteaza persoanele care nu au in sange dragostea-patima-iubirea = pasiunea adevarata: p-e-n-t-r-u roci,minerale
    Nu-i baga in seama,prefate ca nu exista
    In lumea asta ,foarte multi sant buni in vorbe fara rost,dar ei ratacesc,aici vorbim alt domeniu de interes : nu insulte, gramatica,betii,bacuri..

    PS
    Scuzama pentr-u opinie Florin
    Eu in anii 89 cand am inceput sa colind paraiele si sa colectionez roci,o perioada de cativa anii am fost judecat pe-la spate de x si y , dar nu mi-a pasat ,si nici acum numi pasa de opinile nimanui.Unii isi bat nevestele,altii isi beau mintile,unii ca noi umbla,colectioneaza ...iar alti vor comenta ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna, sunt Laura din Arad
    Nu sunt specialist dar imi place foarte mult sa citesc acest blog, imi plac pietrele fie ele pretioase sau nu, le colectioanez si ma bucur de informatiile primite de la voi. Imi pare tare rau sa vad cum unii denigreaza de placere blogul acesta, si cred ca unica solutie este sa-i ignori. Pentru cei care intra doar sa critice ii rog sa isi gaseasca alte preocupari decat sa deranjeze cititorii acesatui blog. Dupa cum s-a mai spus, nimeni nu va obliga sa cititi blogul. Toate cele bune

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna, sunt Anca din Agnita, citesc de foarte mult timp acest blog dar nu am scris nimic pana de curand.Asa cum a spus si Laura, am gasit pe acest blog informatiile pe care le-am cautat, am aflat foarte multe lucruri noi si interesante despre pietrele si mineralele pe care am inceput sa le colectionez si pe care le iubesc si le respect mult. Asa cum ai scris si tu, doar Oamenii adevarati, iubitorii de natura si cu respect fata de ea pot sa inteleaga aceasta pasiune sau sa fie curiosi,sa cerceteze sa afle mai multe.Continua cu acest blog si ignora pe cei care nu au respect si bun simt.
    Ca o adaugare :),si eu am terminat Facultatea de Stiinte-Ecologie si Protectia Mediului,am mare respect fata de Mama Natura.
    Multa bafta in tot ceea ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  11. Va multumesc tuturor pentru aprecieri! Voi incerca in continuare sa prezint informatii interesante din domeniul geologiei,in stil enciclopedic.Daca aveti propuneri sau sugestii de subiecte,puteti sa o faceti oricand.

    RăspundețiȘtergere