Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

marți, 5 iulie 2011

Constructie cu pietre semipretioase :(

       Salut!
       Daca ati citit postarea referitoare la descoperirea unui trunchi de lemn silicifiat cu geoda de cuart inauntru,cu siguranta va amintiti de Marius,cel care a facut aceasta descoperire destul de rara.Asa cum zicea si acolo,Marius este de mic copil cautator de pietre semipretioase prin Muntii Metaliferi.Locuind intr-o zona asa de bogata s-a gandit sa isi faca cate ceva prin curte utilizand aceste pietre,ceea ce pentru noi colectionarii de rand pare ceva iesit din comun.
       Iata cum isi explica Marius aceasta creatie,cu care eu personal nu pot fi de acord:
       "Sunt un fel de colectionar de roci semipretiase,nu ma pot numi colectionar in toata puterea cuvantului,dar imi plac foarte mult rocile de aceea decat sa le tin prin casa in vitrina,m-am hotarat sa le gasesc o utilitate si am facut un mic picior la masa din gradina.Nu a iesit mare lucru,eu nu sunt zidar de meserie,am facut dupa mana mea de amator.In poze se pot vedea cateva agate,calcedonii,jasp, lemn pietrificat in jasp,2 melci pietrificati . Partea de jos cu betonul, de 3,5 mp am facut-o tot cu agate,calcedonii,jasp si cateva geode,dar mai rar asezate.In viitorul apropiat,vreau sa mai fac un beton care sa prinda si bancutele tot intr-un patrat,pe care o sa-l umplu numai cu pietre semipretioase,sa dea un contrast.
       Urmatorul pas il voi face finisat si una langa alta ca si cum ai privi o piatra slefuita , dupe care privesti pietre brute.
       La anul am in vedere partea de sus unde capacul de beton va fi sprijin si va fi unit prin turnare cu o masa care va fi facuta numai din metal si pietre,in forma de ciuperca.Nu am apucat inca sa fac rosturile si sa curat cimentul.Am folosit cam 100 kg jasp,si vreo 80 kg agate si calcedonii 6 kg lemn pietrificat,pardoseala si micul stalpisor si o sa-mi trebuiasca cam dublu cat am folosit pana acum pentru al 2 patrat si capacul de pe picior."





16 comentarii:

  1. Frumos...dar nu ai inima , esti sadic..
    Glumesc referitor la ''sadic,inima'', am vazut si lemnul silicifiat ai un noroc fenomenal , sa-u al 6 simnt.Bafta in continuare ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. E ca si cum am trai in zone foarte aride, unii dau ce au mai bun pe o masura de apa, altii isi permit sa faca comert cu apa, iar unul ca Marius sfideaza nevoile celor multi si lasa apa sa curga pur si simplu pe proprietatea lui facand public acest lucru, sau chiar cautand cuvinte de lauda. Imi pare rau ca trebuie sa scriu aici dar nu am ce admira in opera lui, ideea este o mare risipa!

    Avram.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate ai dreptate,Avram...nici eu nu sunt de acord cu acest lucru...Marius e un baiat de treaba.Am publicat postarea la dorinta lui,sa vada ce zice lumea...

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca hazardul sau steaua lui norocoasa l-au calauzit catre frumusetile gasite, Marius ar fi trebuit sa acorde la randul sau putin respect pentru acest lucru, consultand un specialist in arhitectura. Ideea e interesanta,insa e pacat de varietatea de minerale "la kilogram" expusa. Se putea mai mult. De acord cu Avram!

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca omului ii place asta e , nu noi le-am gasit ci el.Fiecare e liber sa faca ce vrea . Am vazut in Ungaria la un colectionar facuta toata curte inclusiv cusca la caine zidita din pietre semipretioase. Ideeia lui Marius na-ti inteleso el vrea mai mult brut ne finisat sa para cat mai naturale .Mie imi place , apropo Avram tu fabulezi , visezi ,judeci aiurea , iti recomand sa mergi la Pravaleni sa te certi cu tarani ca au facut cocini cu lemn pietrificat .
    Daca Marius si-a permis luxul sa isi faca constructi cu pietre , inseamna ca el are sute de kilograme de agate , calcedoni etc , si noi santem gelosi . Cu stima si respect la toata lumea ..Victor Ioan

    RăspundețiȘtergere
  6. Pro sau contra? Eu sunt pro. Se vede intr-adevar ca e mana de amator acolo, dar Marius zicea ca mai are de finisat, asa ca astept sa vad si rezultatul final. Daca ar fi sa continui opera lui Marius, probabil as face partea de sus a mesei din 2 straturi de sticla cu cateva pietre intre ele, astfel sa se vada si piciorul mesei; rama sticlei as face-o din lemn sau mortar/beton ceva de genul, ca sa fie in ton. :)
    Cum zicea si Victor, fiecare face ce vrea! Chiar daca rezultatul poate nu e cel mai bun,din punctul meu de vedere, admir totusi ca a facut asta cu mana lui, a pus suflet si pasiune.
    Eu una mi-am facut o cutie de bijuterii, pe care am aplicat cateva cipsuri de semipretioase, doar cateva pentru ca nu aveam prea multe. :) Asa ca nu pot fi contra.
    Toate bune si succes la pietre.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pietre semipretioase cu BETON? Suna a blasfemie. Pacat de frumusetea naturii ingramadita si pocita in betoane urbane... pacat, mare pacat

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce tiganeala! Macar de le faceai cadou unui colectionar adevarat daca tot n-ai ce face cu ele. Nu inteleg de ce te incapatanezi sa aduni zeci de kg de pietre valoroase cand tu nici macar nu le apreciezi la adevarata valoare. Gaseste-ti un alt hobby, strange peturi sau alte gunoaie si fa-ti de alea picioare de masa. Mai mult respect pt bogatiile tarii astea nu ti-ar strica!

    RăspundețiȘtergere
  9. @handmadebylory
    1. nu am nici o problema cu a-ti personaliza anumite lucruri dar ideal ar fi sa ai si talent pt asta-aici NU este cazul
    2. cipsurile de semipretioase pe care ti le-ai lipit pe cutiuta sunt doar bucatele de duzina (cam ca si majoritatea esantioanelor din Comorile Pamantului)- in hidosenia de mai sus am vazut si piese foarte frumoase de sine statatoare, NU doar cioburi...daca zidea 100 de agate vopsite din Brazilia nu cred ca-l condamna cineva, pt ca sunt multe, la toate tarabele si odata vopsite sunt doar „dragute” (eventual!?)
    @Victor Ioan-gramatica limbii romane e una singura si NU face „fiecare cum vrea” (stiu ca nu e obiectul acestui blog dar am fost oripilat :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut!
    Este frumos ceea ce a facut Marius dar mi se pare ca trebuia mai bine sa faca mai multe incercari si sa capete experienta, apoi sa faca o lucrare ``mai mica`` iar dupa sa inceapa sa faca lucrari mai profesioniste ( mai ales daca foloseste pietre semi pretioase. Dar mi se pare exagerat sa puna atatea pietre(semi)pretioase( Eu de ex. puteam sa pun si pietre obisnuite, vopsite; dupa parerea mea dadea bine . In loc sa pun atatea minerale si pietre(semi) pretioase. Bine pot sa pun si CATEVA pietre ( nu kg) sa dea o ``forma`` mai frumoasa; dar oricum nu este vorba de mine ) In nici-un caz nu as putea spune ca ceea ce a facut Marius este o ``hidosenie`` este munca omului si trebuie respectata NU jignita! Si apropo de comentariul de mai sus, parerea mea este ca oricum lumea face ce vrea Nu cum vrea legea, parintii etc. Chiar daca suntem o lume LIBERA asta nu inseamna ca trebuie sa jignim, sa ne adresam cu vorbe urate altor persoane etc.TREBUIE sa fim respectosi chiar daca este vorba despre un simplu om. Nu putem spune ca lucrarea este urata ; este frumoasa pentru ca a facut-o el cu mainile lui. Si mie mi se pare exagerata cantitatea dar si marimea ``esantioanelor`` folosite la construirea ``piciorului de masa`` . Nu este chiar asa de sadica dar este nepretioasa treaba aceasta:/

    Multumesc ca ati avut rabdare sa-mi cititi comentariul :)
    Anastasia

    RăspundețiȘtergere
  11. Gramatica e problema ta Anonimule sa-u anonimo . Pe scurt iti zic doar atat esti genul de specimen uman, care tulburi apele tulburi , te arunci in dreapta si stanga incerci sa atragi atenti . Am sumbra impresie ca esti un virtual care nare viata reala si pe net e mare jc..
    Te-ai trezit sa critici ,dute si tu pe munti si aduna minerale,roci,etc. Dupe acceia comenteaza amatorule . Cu drag si respect la toata lumea VICTOR

    RăspundețiȘtergere
  12. Daca esti anonim , de ce semnezi la urma Victor?
    Vad ca tu faci observatie la altii cu greselile gramaticale, dar commentul tau, este plin de asemenea greseli!

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  14. @anonim: am sters continutul comentariului pt.ca nu mi se pare corect sa dai aici nr.de tel.E mai bine pt tine...lasa-mi o adresa de mail si te contactez eu sa vad daca pot sa te ajut sa le identifici.Nu o fac publica.

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna ziua! Am si eu o intrebare.
    Am un catalog de pietre pretioase si semi pretioase, unde le pot afla karatele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte simplu, le cantaresti. Caratul ca unitate de greutate pentru pietrele prețioase, este egal cu 0,2053 g.

      Ștergere