Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

luni, 30 ianuarie 2012

Un rasarit de soare interesant

       Salutare!
       Chiar daca subiectul  nu are legatura cu pietrele,azi dimineata am vazut un fenomen care mi s-a parut interesant,asa ca am sa pun  cateva poze.Este un rasarit de soare intr-o dimineata geroasa,cam -20 de grade Celsius.Fenomenul optic aparut pe cer se datoreaza probabil reflexiei luminii solare in straturi atmosferice cu temperaturi diferite.Efectul este putin exagerat de aparatul foto,in realitate fiind mai estompat.Tot fenomenul a durat aproximativ 10 minute.









8 comentarii:

  1. Ai surprins o superba clipa a vietii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,este intr-adevar incredibil de frumos.Uneori,datorita vietii agitate uitam sa ne bucuram de frumusetile naturii.Noroc ca ne mai aminteste ea din cand in cand...

      Ștergere
  2. Intra pe www.spacewather.com, incarca cateva poze si si s-ar putea sa ti le si posteze plus explicatia fenomenului.

    RăspundețiȘtergere
  3. scuze, acum vad ca am scris gresit.
    e www.spaceweather.com

    RăspundețiȘtergere
  4. De cand am facut un proiect la fizica despre dispersia luminii si am cautat pe internet curcubee si am dat peste o gramada de fenomene meteorologige am devenit foarte pasionata de acestea.
    Este prezentat aici http://www.youtube.com/watch?v=IOfIUKLcFUA un top cu niste fenomene interesante.Dar cele mai spectaculoase dupa parerea mea le consider acestea http://www.youtube.com/watch?v=vwCeQkF_fW0 .
    Ceea ce ai vazut tu este un fenomen numit "coloana solara". Aici http://en.wikipedia.org/wiki/Light_pillar este si un articol, dar este in engleza.
    Eu am vazut odata pe cer, era seara si plouase toata ziua, niste cercuri de lumina albe spre rosu care urmau cam aceeasi traiectorie pana la capatul norului unde dispareau treptat. Am numarat cam vreo 9 cercuri. Le-am spus si cunoscutiilor despre intamplare, dar ei ziceau ca-s doar avioane. Eu am incercat sa le explic ca erau prea mari si zburau prea aproape, in sir indian nu in paralel, deci nu puteau fi avioane. Eu cred ca au fost bile de energie, dar nu prea cred.
    Tot asa, unchiul meu mi-a povestit ca odata se afla pe un camp intins,in toiul verii si ploua. Peste cateva minute ploaia se muta cam cu vreo 10 metri in fata lui, deci efectiv daca mergea putin mai inainte, incepea iar sa ploaie in zona unde se afla el. Era chiar marginea norului de ploaie care gonea in paralel cu el. Atunci s-a intamplat ceva ce oamenii de stiinta nu pot nicicum sa admita. S-a format in fata lui un curcubeu urias, iar el era chiar langa baza lui. El spunea ca aveai impresia ca daca mai mergeai vreo doi pasi, il puteai atinge. Desigur, oamenii de stiinta vor spune mereu ca{cacofonie}curcubeul este o imagine de care oricat te-ai apropia, ea continua sa se indeparteze, deci este imposibil sa ajungi la baza curcubeului. Dar eu il cred orice ar fi pe unchiul meu pentru ca stiu ca el nu spune aiureli. El zicea ca pe masura ce norul, cu ploaia cu tot se indeparta de el, mergand in paralel pana dincolo de deal, curcubeul il urma.
    Deci, fenomene dintr-acestea sa tot vezi!
    Gata, cred ca te-am innebunit destul cu astea :))
    Apropo, imi place foarte mult blogul tau!
    Andrada

    RăspundețiȘtergere
  5. o zi de vara,un apussau un rasarit de soare,un curcubeu sau pur si simplu o cana cu apa ne poate face ziua mai buna chiar si daca ne simptim morti si inactivi,aprop daca tot sunt pasionat de stiinta si am cunostinte destul de vaste pentru varsta mea in privinta aproape oricarui fel de stiinta va las sa explicati voi fenomenul urmator prin care am trecut: Aveam 6 ani,afara era furtuna si ploua cu galeata,eu stateam in mijlocul casei si priveam afara pe geam,ceva fara sa stiu ce m-a facut sa ma ridic de pe scaun si sa ma mut 15 cm mai incomo la un minut dupa aceasta am vazut o lumina puternica in fatza ochilor,la doar 10 cm de mine o adevarata furtuna de foc si fulgere s-a dezlantuit pentru o secunda apoi a disparut.Putea fi un fulger globural insa nu parea ca emite radiatiipentru ca conform unei teorii fulgerul globular este o mica centrala nucleara pe baza de antimaterie care elibereaza lumina si caldura,discutatzi voi ce a fost va las sa discutatzi intre voi si cu mine pe id-ul meu: pop_ioan88@yahoo.com.PS:se pare ca acei 15 mi-au salvat viatza pentru ca se pare ca televizorul si tot ce era lelectronic in camera sa defectat,pe podea nu erau urme de arsuri si daca va ajuta sa deducetzi intamplarea sa intamplat de asupra unui bec.

    RăspundețiȘtergere