Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

miercuri, 18 mai 2011

Revista "Comorile Pamantului" nr.35

       Salutare prieteni si scuze pentru postarea intarziata.Aceasta intarziere se datoreaza faptului ca la chioscul de unde cumpar de obicei revista nu o primisera dimineata si doamna mi-a zis sa incerc maine.In situatiile cand revista intarzie in oras,o gasesc sigur la punctul de distributie al presei Inmedio din Carrefour.Problema este ca aici revistele sunt primite direct prin curier,evitand distributia presei locale,dar dureaza ceva timp pana sunt scanate si bagate in calculator si se scot la vanzare cam dupa ora 10.30.
       Revenind la numarul de astazi al revistei,esantionul primit este Jasp dalmatian.Eu personal nu am auzit de jasp dalmatian pana acum,dar avand in vedere ca jaspul apare in foarte multe culori si combinatii e ok.Piatra de astazi este exact asa cum ma asteptam,adica slefuita si de dimensiuni medii.Pacat...nu o sa intre in colectia mea,ci o sa-si gasesca locul in vasul de cristal cu pietre slefuite pentru decor.Deoarece nu cunosc detalii despre aceasta piatra nu prea am ce sa va spun.Gasiti in paginile revistei informatiile de care aveti nevoie sau dati o cautare pe Google.Totusi se pare ca sub denumirea de jasp dalmatian se comercializeaza doua pietre diferite...aceasta nu prea pare a fi jasp (cuart microcristalin),ci mai degraba aplit...
       Mult succes la pietre!


7 comentarii:

  1. "The classification and naming of jasper presents a challenge. Terms attributed to various well-defined materials includes the geographic locality where it is found, sometimes quite restricted such as "Bruneau" (a canyon) and "Lahontan" (a lake), rivers and even individual mountains, many are fanciful such as "Forest Fire" or "Rainbow", while others are descriptive such as "Autumn", "Porcelain" or "Dalmatian". A few are designated by the country of origin such as a Brown Egyptian or Red African leaving tremendous latitude as to what is called what."
    Deci depinde de regiunea in care a fost gasita.

    RăspundețiȘtergere
  2. la oltebita nu a aparut sunt foarte foarte suparat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ anonim
    daca te referi la Oltenita si te duceai de dimineata il gaseai. au venit intr-adevar mai putine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Salutare. E destul de interesanta piatra,mare pacat ca e slefuita. :( Macar daca era mai marisoara...

    RăspundețiȘtergere
  5. Azi mi-am luat revista. Sincera sa fiu nu imi place esantionul.Adica nu mi se pare interesant. E adevarat ca pana acum nu am auzit de acest jasp...dar...nu stiu probabil daca nu era slefuit mi-ar fi placut.

    RăspundețiȘtergere