Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

vineri, 27 mai 2011

Expozitia "Pesteri din Romania-Mirifica lume a carstului"

       Duminica trecuta,pe 22 mai am fost in vizita la Muzeul de Stiinte ale Naturii "Ion Borcea" din Bacau (sectia din Parcul Cancicov) cu scopul de a vizita o expozitie dedicata pesterilor din Romania.
Expozitia se numeste "Pesteri din Romania - mirifica lume a carstului" si este rezultatul colaborarii muzeului bacauan cu alte doua muzee din tara:Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Galati si Muzeul Tarii Crisurilor Oradea, dar si cu Grupul de Explorari Bucuresti, Institutul de Speologie "Emil Racovita" Cluj-Napoca si Federatia Romana de Speologie. Am fost impresionat de expozitie,desi recunosc ca ma asteptam la ceva mai multe exponate (stalactite,stalagmite si alte minuni subterane).Am fost bucuros sa revad muzeul dupa cativa ani,un loc drag mie,unde in facultate desfasuram diferite activitati practice.Din pacate am fost dezamagit de numarul foarte mic de vizitatori...
       Revenind la expozitie aici pot fi vazute peste 200 de exponate de paleontologie arheologie,zoologie,precum si o colectie interesanta de lampi si lanterne vechi ale speologilor. Piesa de rezistenta este insa scheletul unui exemplar al ursului de pestera, a carui vechime este de aproximativ 1,5 milioane ani.Un alt punct de atractie este pestera modelata in cadrul expozitiei, pe o suprafata de 15 mp, in care vizitatorii pot intra si observa formele de relief specifice acestui ecosistem.
       Poze am putut sa fac in voie,dupa ce am primit aprobarea muzeografilor,asa ca postez cateva.
       Daca sunteti din Bacau,sau daca aveti drum prin oras,merita sa vizitati aceasta expozitie.
















2 comentarii:

  1. Arată bine! Această postare îmi aduce aminte de vizita noastră la același muzeu, de anul trecut

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna initiativa muzeului!
    Poate nu sunt mediatizate suficient aceste evenimente, e un prlej bun de cunoastere si informare, merita vazut. Felicitari Florin pentru ca ai fost la eveniment si ai postat pe bog(se pare ca nimic nu-ti scapa)!

    RăspundețiȘtergere