Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

miercuri, 9 noiembrie 2011

Revista "Comorile Pamantului" nr.60

       Salutare colectionari...
       Din pacate odata cu  numarul 60 al revistei Comorile Pamantului,primim o veste proasta...Tavitele de depozitare a seriei se vand separat,la pretul de 25 lei...este incredibil....din cate stiu eu se anuntase ca toate tavitele vor fi cadou.Nu inteleg aceasta decizie,e treaba editurii,dar sunt convins ca au facut o mare greseala.Cu siguranta vindeau mai multe cutii cu revista la pretul de 10 lei,decat asa.Din pacate,eu personal sunt foarte dezamagit de aceasta colaborare...eu si alti blogg-eri am facut atata reclama gratuita si ei se comporta asa de urat cu colectionarii...nici macar nu au motivat decizia...Sa fie sanatosi,eu personal dupa ce termin porcaria asta de colectie nu mai vreau sa aud de aceasta editura.Cu atatea milioane bagate pana acum in aceasta colectie vai de capul ei se puteau achizitiona esantioane adevarate de colectie.La targurile organizate periodic prin tara se gasesc minerale mult mai mari si mai frumoase la acelasi pret.Iar informatiile din revista,pentru mine chiar nu conteaza,sunt pline de greseli,si se repeta.
       Ca si cum nu ar fi de ajuns,astazi primim un esantion de ochi de ochi de tigru rosu ...piatra rulata si tratata termic.Despre piatra de astazi chiar nu am nimic de zis,este aceeasi din numarul 2 al revistei,doar ca este "coapta" in cuptor.Deci avem "ochi de tigru la cuptor".Macar de data asta au avut bunul simt sa precizeze,dar de multe ori nu au facut-o...asta se numeste infractiune,caci este o legislatie internationala bine stabilita in domeniul mineralelor.
       Cat despre revista pe care vor sa o scoata, "Cristale si pietre",e o porcarie New Age..am intrat si eu in posesia primului numar si nu merita absolut deloc banii.


   

        Iata si tavita completa din seria a treia,numerele d ela 41 la 60.Nu arata prea bine,avand  pietre "masluite si rulate".
       Iata-le in ordine: Lapis Lazuli,Hematit,"felie" de Agata,Opal,Olivina,Talc,Lepidolit,Gips rosu,Onix negru,Psilomelan,Turmalina,Dumortierit,Beril,Sfalerit,Cuart rutilat,Spudumen,Agata bleau,Cordierit,Diopsid,Ochi de tigru rosu.


54 de comentarii:

  1. ai perfecta dreptate florin.japca pe fata.macar daca era 25 de lei cu tot cu revista.da si asa e mult.eu intentionam sa iau mai multe cutii pentru eventualele achizitii dar la 25 de lei nu se merita.la 25 de lei gasesti o floare de mina cat de cat.o sa comand pe net niste cutii transparente pentru pescuit la preturi de 4-5 lei.nesimtire mare pe capul lor.eu le-am dat un mail in care i-am intrebat daca este 25 de lei cutia si cate nr o sa aibe pana la urma.nici macar bunul simt sa raspunda nu au avut.sincer de-abia astept sa se termine colectia.oare la ce sa ne mai asteptam?ca urmatoarele numere sa coste si mai mult?daca pun si 1 leu in plus o sa renunt.o sa urmaresc ce apare si o sa-mi fac o lista si cand ajung sa gasesc un comerciant o sa le iau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Inseamna ca am fost inspirat si am luat pe parcurs 9 tavite.Sper ca si tu Florin ai cumparat mai multe !Pana la urma cei care nu au, pot cumpara tavita de la Insecte, care este 16 lei si in care se pot aranja ceva esantioane fara cutiuta de plastic.
    Oricum , rusineee DEAGOSTINI !

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna dimineata, dar numai buna nu este! Cand am criticat politica editurii, multi au sarit in capul meu, ca trebuie sa ne multumim cu ce ni se da! Florin, vad ca ai ajuns la aceeasi opinie! Sunt 100% de acord cu ce ai scris. Asta este o politica romaneasca de a face comert, pentru ca in alte tari nu s-a intamplat asa ceva. Din fericire, eu am cumparat cutii cu piatra inclusa, cand costau 10 lei. Este posibil ca la unele chioscuri sa se mai gaseasca astfel de cutii mai vechi. 25 de lei este foarte mult pentru o cutie! Cat priveste noua colectie pe care o arunca pe piata, este penibila! Argumente: pietre slefuite se gasesc la toate magazinele gen Indian Style, Feng Shui sau de cadouri inutile, ca sa nu mai zic de tarabele de la zilele oraselor sau festivalele berii. Cu banii aia se pot achizitiona exemplare frumoase de la targuri de minerale... In concluzie: sa iti fie rusine, DeAgostini!

    RăspundețiȘtergere
  4. Din fericire,am fost prevazator si mi-am luat si eu cateva cutii in plus.Dar tot cred ca daca le dadeau cu revista,vindeau o gramada,asa nu stiu ce afacere au facut...

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce veste proasta!Dupa ce ca numai esantioane jalnice am primit pana acum ne mai pun sa si platim tavita asa ceva e incredibil! Cred ca aici ma opresc chiar daca imi pare rau ! Oricum rusine sa le fie ca nu stiu cum sa mai faca bani fara sa ofere ceva de calitate in schimb !

    RăspundețiȘtergere
  6. Si acum sa ne asteptam sa ne vanda si actipildurile cu denumiri separat? Ce pot sa spun ...penibili.Eu propun sa nu mai ia nimeni numarul viitor in semn de protest sa vedem ce fac cu marele lor profit de pe tavite.

    RăspundețiȘtergere
  7. eu sunt destul de multumit deoarece vreau sa am toate trei pietrele:ochi de tigru,de taur,de soim

    RăspundețiȘtergere
  8. stie cineva ce e in nr 61

    RăspundețiȘtergere
  9. eu il mai iau si pe numarul 61 pentru altipilduri si gata nu mai iau colectia!
    rusine DeAGOSTINI

    RăspundețiȘtergere
  10. Buna ziua,



    Va informam ca incepand cu numarul 60 cutia se va trimite separate de revista, colectia va contine aproximativ 100 de numere.



    Va multumim si va dorim o zi placuta!



    Ioana Nutu

    DeAgostini Customer Service



    Tel: +40.21.40.10.888

    Fax: +40.21.40.01.067

    E-mail: info@deagostini.ro

    Web-site: www.deagostini.ro



    From:
    Sent: Tuesday, November 08, 2011 6:47 PM
    To: DeAgostini
    Subject: Re: numarul 60 cp



    pana la urma cutiile se vand la 25 de ron separat?cate numere o sa aibe colectia?

    va rog frumos daca puteti sa-mi raspundeti!

    multumesc anticipat
    si asta dupa ce le-am trimis reply pe acelasi mail de 3 ori

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi pare asa de rau pt ce se intampla, ma gandesc serios daca sa mai continui colectia, din principiu, atitudinea celor de la DeAgostini m-a jignit profund. Imi pare si mai rau ca sunt lasati sa ne trateze astfel, pentru ca, din cate stiu, in alte tari nu s-a intamplat asa ceva. Nu mi-e de cei 25 de lei, se fac de rusine pe final de colectie.

    RăspundețiȘtergere
  12. pai mie mi'au raspuns azi ca "Colectia va avea 80 de numere, conform indexului initial."

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna,eu din pacate nu am prevazut asa ceva si nu mi-am cumparat tavite cu 10 lei asa ca acum trebuie sa dau 25 de lei, pt. ca altfel va arata urat colectia.Eu nu am avut parte de esantioane intodeauna reusite si frumoase dar am stiut ca sunt doar monstre si nu chiar " esantioane de colectie" dar m-am bucurat pt. ca la expozitii Mineralia nu pot sa ajung iar sa imi cumpar de pe net nu am riscat, sau mai bine zis am tot amnat pt. ca banii sunt putini, dar aceasta colectie stiam ca apare saptamanal iar 10 lei nu mi s-a parut asa scump.Pacat ca nu exista respect fata de clienti, de ex. la aceasta colectie si biblioraftul a fost contra cost, iar la colectia Masini de legenda si colectia cu insecte au primit biblioraftul gratuit.Probabil suntem noi mai ghinionisti....

    P.S. poate cu ultima tavita cei de la Deagostini au sa ne surprinda intr-un mod placut.

    Anca.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ady96 ce piatra apare in nr 61

    RăspundețiȘtergere
  15. Florin, tu mai continui colectia?

    Deci eu nu mai inteleg! Dupa ce ca i-am tot inebunit cu intrb: Cate pietre vor fi in colectie?(ei imi tot ziceau ca 80) acuma vin si spun ca 100?! Dc nu au zis de la inceput ca is 100 si eram impacati! Sunt ft. revoltata si ft. trista..RUSHINE!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. O sa incerc sa continui,in limita posibilitatilor...sper sa nu faca vreo faza sa le scumpeasca.Si chiar daca nu o sa mai cumpar,tot o sa prezint revistele,pentru cei pasionati.

    RăspundețiȘtergere
  17. nici ei singuri nu stiu ce dau si cate numere sunt si cat o sa coste.nici prima cutie nu a fost conform ghidului.si nici ce se anunta nu a fost mereu.asa ca putem sa ne asteptam la orice,sa le scumpeasca sau sa stopeze publicatia cand vrea muschiu lor.cine vrea cumpara,cine nu nu.sincer daca stiam ca or sa fie si pietre naspa probabil imi cumparam doar ce este mai rar si nu prea gasesti pe la comercianti.succes la pietre(din alta parte decat revista)

    RăspundețiȘtergere
  18. sau la ei 80 inseamna aproximativ 100.nici sa scrie nu stiu...cutia se va trimite separate de revista

    RăspundețiȘtergere
  19. in nr 62 chiar este smaraldul adevarat?

    RăspundețiȘtergere
  20. asa se zice...sper ca nu te astepti la ceva ca intr'o bijuterie...o roca normala cu putin verde, iar care au mai mult noroc, vor gasi ceva mai mic, verde si opac

    RăspundețiȘtergere
  21. Si mie imi pare rau ca nu se mai ofera tavita gratis. Mi se pare scumpa si degeaba. Iar cei de la Deagostini imi par foarte nesimtiti dupa faza asta.

    RăspundețiȘtergere
  22. Salut! Am aproape toata colectia comorile pamantului cu exceptia numerelor 49 si 51 (onix si turmalina neagra). Daca sunt persoane care au numerele respective de vanzsare va rog sa ma contactati pe adresa de mail schinteie_dani@yahoo.com .Va rog frumos ca revistele sa fie in stare intacta, iar pietrele frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  23. florin,va fi smaralde adevarate ca cele de pe google imagini sau facaturi

    RăspundețiȘtergere
  24. Sincer nu stiu.Probabil vor fi smaralde mici si opace pe o matrice matamorfica.Nu toate smaraldele au valoare de pietre pretioase.Majoritatea au doar valoare decorativa.Doar nu te astepti sa dea comori...

    RăspundețiȘtergere
  25. ori cum eu il voi cumpara deoarece nu am asa ceva in colectie

    RăspundețiȘtergere
  26. florin,revista v-a costa to 10 lei,nu?

    RăspundețiȘtergere
  27. Din cate stiu eu tot 10 lei va costa,dar editura si-a rezervat dreptul de a aduce modificari.Speram sa ramana tot 10 lei pama la sfrasitul colectiei.

    RăspundețiȘtergere
  28. este o rusine pentru deaugustini . eu am toate numerele pina la 60 dar nu stiu daca mai continui in acest fel .am crezut ca este o firma serioasa dar ma-m inselat .

    RăspundețiȘtergere
  29. Cum spunea captain Rhodes in Day of the dead :
    "Choke on 'em!"
    Buna asta cu "Deci avem "ochi de tigru la cuptor""

    RăspundețiȘtergere
  30. Numarul 60 este ultimul din colectia mea! Ma voi opri aici pentu ca eu consider ca nu mai merita. Oricum sa le fie rusine.... Daca platim tavita separat, cred ca se va creste si pretul revistei.... ne putem astepta la orice. Cred ca vor pierde multi clienti...

    RăspundețiȘtergere
  31. florin,ce se intampla daca cuartul este tinut la temperaturi foarte mari?se transforma in ametist?

    RăspundețiȘtergere
  32. Cuartul se topeste la 1713 °C,devenind asemanator cu sticla.Ametisul isi are culoarea naturala datorita ionilor de fier.Prin expunerea timp indelungat la soare sau prin iradiere devine incolor.Citrinul se obtine din ametist incalzit la cateva sute de grade.In schimb din cuart obisnuit se poate obtine ametist si cuart fumuriu prin iradiere.

    RăspundețiȘtergere
  33. maine smaraldul,deabea astept sa il cumpar

    RăspundețiȘtergere
  34. m-am interesat si nu sunt sigur dar cred ca sulful v-a fi ceva gen celestina,cu mici cristale dar galbena

    RăspundețiȘtergere
  35. Sulful nativ cu cristale este destul de rar...nu cred ca vom primi asa ceva,dar sper sa ma insel.Probabil vom primi bucati compacte,sparte.

    RăspundețiȘtergere
  36. am cumparat esantionul si surpriza..nu era smarald, ci smaragd...
    destul de frumusel..dar cred ca se putea si mai bine...

    RăspundețiȘtergere
  37. salutare...eu miam comnadat de la ei telefonic inca o data numarul 2 pt tavita si il iau cu 10 si transportul si tot nu e 25 de lei tavita...chiar daca mai am inca o data nr respectiv....cat de cat e mai ieftin...si am comandat impreuna cu cativa prieteni si se imparte taxa de transport si tot e mai putin

    RăspundețiȘtergere
  38. eu zic ca taxa postala este 90-95% din pretul coletului ;)

    RăspundețiȘtergere
  39. Buna tuturor.
    Si eu colectionez aceste minerale si roci de la De Agostini....sunt de acord ca nu este frumos din partea lor ca tavita trebuie cumparata la 25 de lei. Insa eu am o alta problema. Mie imi lipseste al doilea biblioraft....poate si al treilea....stie cineva daca a aparut si al treilea? tot astept ca sa-mi pot lua doua...nu am unde sa tin revistele :D dar nu am avut noroc inca sa-l gasesc. Daca stie cineva ceva, va rog sa ma anuntati si pe mine :) multumesc. (le-am sunat odata dupa ce am ratat al doilea biblioraft....vroiam sa-mi comand unul...dar au zis sa astetp ca trebuie sa apara in curand urmatorul...de atunci tot astept...aprox, de la nr 35. :D)

    RăspundețiȘtergere
  40. Salutare!Din pacate nu stiu sa fi aparut al treilea biblioraft.Cum aflu ce ceva o sa anunt pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  41. Foarte mult 25 pt. o tavita
    Smaralgd e numele adevarat in popor se mai zice si smarald
    Oricum e ceva mai senzational sa ne dea smarald.
    Oare nu ne da ca in Italia suport in care sa punem tavitele?

    RăspundețiȘtergere
  42. Salutare.Mersi Florin :) Din cate stiu si eu...inca nu a aparut al treilea biblioraft. Dar sper sa apara in curand sa-mi pot cumpara doua :) Vanez acum miercuri...cine stie ;)
    Seara buna tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  43. va rog spuneti-mi ce numere au aparut cu tavita.

    RăspundețiȘtergere
  44. Numerele 2,40 si 60.Urmatoarea tavita la nr.80

    RăspundețiȘtergere
  45. Florine, numerele in care au aparut tava gratuita au fost 2, 20 si 40. in numarul 60, a aparut tavita la pret de 25 lei.

    cat despre o urmatoare tavita la numarul 80, nu prea cred, deoarece vor fi doar 80 de numere


    A postat cineva mai sus ca a facut comanda la numarul 2....in exemplare multiple...am si eu niste intrebari:
    1. ti-a venit comanda?,
    2. era cu casete sau fara?
    3. cate exemplare ai cumparat si cat te-au costat?
    4. dar taxa postala cat a fost?

    astept raspuns...merci anticipat :)

    RăspundețiȘtergere
  46. "Buna ziua,
    Va informam ca incepand cu numarul 60 cutia se va trimite separate de revista, colectia va contine aproximativ 100 de numere.
    Va multumim si va dorim o zi placuta!

    Ioana Nutu
    DeAgostini Customer Service

    Tel: +40.21.40.10.888

    Fax: +40.21.40.01.067

    E-mail: info@deagostini.ro

    Web-site: www.deagostini.ro"

    RăspundețiȘtergere
  47. Ai dreptate,am uitat sa mentionez tavita de la nr.20.Imi cer scuze.

    RăspundețiȘtergere
  48. mnah...sper sa fie 100...dar sa ramana pretul actual....totusi, as propune sa le scriem mail-uri celor de la DeA, in care sa ii rugam sa ne dea in numarul 80, cutia impreuna cu revista, la pret de 20 lei...dar restul numerelor sa ramana la 10 lei

    RăspundețiȘtergere
  49. va fi la fel cu cutia si la alte colectii?

    RăspundețiȘtergere