Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

vineri, 18 noiembrie 2011

Impresii Mineralia-Piatra Neamt,18.nov.2011

       Salutare!
       Astazi,18 noiembrie am fost la Piatra Neamt in vizita la expozitia Mineralia.Expozitia are loc pana duminica 20 noiembrie in incinta Muzeului de Istorie.Este pentru prima data cand Mineralia ajunge in Piatra Neamt si sper sa devina o traditie pentru acest oras.Din cate am aflat de la expozanti,cu siguranta la anul va fi in orasul meu,Bacau,dar pana atunci ma multumesc si cu expozitii prin orase apropiate (Iasi 160 km,Piatra Neamt 60).
       Pentru mine o vizita la un asemenea eveniment inseamna foarte mult.Este o sansa sa vad minerale rare si deosebite pe care nu stiu daca o sa mi le permit vreodata si de a vorbi cu geologi adevarati,pasionati de ceea ce fac.
       Revenind la expozitie,am ramas impresionat de oferta mare de minerale (unele de care nici nu am auzit) si de multimea de oameni aflati in vizita.Foarte multi au cumparat pe langa obiecte de decor si bijuterii din pietre pretioase si semipretioase,esantioane de minerale in stare naturala.Ma bucur sa vad ca sunt oameni care apreciaza frumusetea lumii minerale.Din pacate eu nu am mai facut achizitii...desi am vazut un ametist cactus impresionant...pana la urma s-a dat...Dar am avut marea bucurie de a vedea si a tine in mana un esantion superb de Tanzanit,un mineral pe care mi-l doresc de mult timp in colectie.Din pacate pretul unui asemenea esantion este destul de mare,dar merita din plin,fiind un mineral rar.Asa ca o sa ii vina randul altadata,las un loc liber in cutie :)) Tot aici puteti vedea si alte minerale si pietre pretioase rare.De remarcat bucatile de Moldavit,o sticla formata la impactul meteoritilor cu solul (numele mineralului vine de la raul Vltava din Cehia,sau Moldau in germana).Alte exponate: lemn pietrificat,chihlimbar,malachit,azurit,agate din podisul Somesan,calcedonii din Franta,calcite,cuarturi,baritine,precum si flori de mina din Maramures (in diverse combinatii de minerale) si multe alte esantione de colectie...iar pentru doamne,bijuterii din pietre semipretioase si pretioase incredibil de frumoase si la preturi bune.Aici aveti certitudinea ca mineralele si bijuteriile achizitionate sunt autentice si corect identificate.
       Asa ca daca aveti vreodata ocazia sa ajungeti la o astfel de expozitie mergeti cu incredere.Cum am mai spus,este ca o vizita interactiva la un muzeu de geologie.Expozantii sunt geologi,oameni deosebiti.
       Las imaginile sa vorbeasca.






                                                         Ametistul cactus pierdut...

                                           Un esantion de Tanzanit,absolut impresionant...



                                                            Cuart-Maramures

                                                     Baritina albastra-Maramures


                                                            Malachit superb

       
    

11 comentarii:

  1. salut...ma bucur asa de mult sa le revad! am reusit si eu sa ajung la aceasta minunata expozitie... nu vreau sa spun ce distanta am parcurs...dar, parca ceva ma indemna sa merg, parca o piesa "a mea" ma astepta... in orasul meu, Mineralia vine extrem de rar...asa ca m/am dus eu! chiar daca cu banii dati pe biletul de tren as fi putut cumpara o multime de esantioane... totusi nu m/am putut abtine, si m/am dus...si nu mi/a parut rau! Cristalele ma incanta de fiecare data...nu cred ca o sa ma plictisesc sa ma aflu printre ele... ei bine, si "piesa mea" ma astepta acolo, in cutie... de cum am intrat in sala, drept la ea m/am dus, ca la tinta...era un esantion de cuart marunt,acoperit cu firisoare de rodocrozit...absolut superb! imi doream de mult asa ceva... era la 10 lei...normal, o astfel de piesa ajunge la sume...cu ceva mai multe zerouri... cum de a scapat piesa aceasta de a fi vanduta la Iasi, nu stiu... cineva mi/a spus ca a fost pusa acolo pentru un norocos...care o va gasi...si nu pot sa cred ca acela am fost tocmai eu...nu regret nici o secunda noaptea pierduta pe tren... a meritat, absolut superb!! ma bucur ca exista acest blog, pentru care nu am cuvinte cat de util e... fara el, probabil ca nu as fi aflat de Mineralia, de orasele in care au expozitii...si cate si mai cate chestii putin spus interesante! Felicitari, Florin, pentru ca te ocupi, si actualizezi totul atat de repede...sper sa nu te superi ca am scris si eu pe aici... asa de mult... iar pentru cei care citesc: mergeti la targurile de minerale, atunci cand aveti ocazia! pentru ca, nu se stie niciodata, cum puteti gasi acolo, printre atatea esantioane, "o piesa asezata acolo pentru un norocos..." imi doresc asa de tare, ca toti cei care se bucura de acest blog, si iubesc cristalele, sa fie cel putin la fel de norocosi ca mine, si sa isi gaseasca ceva cautat de mult...chiar daca trebuie sa bata jumatate de tara pentru el! Merita! felicitari inca o data!!si mult spor pe mai departe, merita munca!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur mult ca ai reusit sa ajungi.Norocul tau ca te aflai prin zona :)) totusi tu locuiesti in Bucuresti si ai ocazia sa mergi foarte des la targuri de profil la Muzeul National de Geologie,chiar daca nu sunt organizate de Mineralia...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am fost la Mineralia, dar ma bucur de cate ori vad pozele postate de tine si citesc comentariile. Multumesc mult!
    La targurile din Bucuresti sunt aceeasi comercianti si foarte rar vin din Mineralia. M-am bucurat de prezenta lor ultima data in iulie, iar unul dintre domnii geologi mi-a atras atentia ca numele mineralul pe care-l cumparasem de la unul dintre comerciantii din Bucuresti nu este cel scris pe eticheta cu care mi-a fost vandut.
    Daca gresesc sa ma corecteze cei avizati in domeniu, dar dupa parerea mea diferenta consta in faptul ca la targurile lunare de la Muzeul de Geologie sunt comercianti care vand in principal bijuterii, pietre rulate si destul de putine esantioane brute din import (rar autohtone si foarte scumpe), in timp ce in Mineralia sunt geologi de la care ai certitudinea ca stiu ce vand, unele preturi imi par mai mici si aduc piese superbe din minele romanesti, unele la preturi accesibile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am fost si eu..si nu mi-a parut rau. Chiar daca nu erau prea multi vanzatori, oferta a fost bogata. M-am ales cu un sfalerit, sulf nativ, rodocrozit, un esantion superb de selenit etc.
    P.S: Stii cumva cand vine si in Bacau???

    RăspundețiȘtergere
  5. Din cate am inteles eu in Bacau va fi sigur o expozitie,anul viitor,probabil in luna mai.

    RăspundețiȘtergere
  6. de abia astept sa vine expozitia si in Brasov...am economisit cateva sute, si as vrea sa-mi imbogatesc colectia...sper sa aibe esantioane frumoase cum au fost cele din iasi :D:D

    RăspundețiȘtergere
  7. In Brasov este expozitie intre 15-18 decembrie,la Casa Sfatului.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salutare. Imi pare atat de rau ca nu am avut posibilitatea sa merg si eu :( Multumesc mult inca o data Florin pentru efortul depus si pentru alegerile foarte inspirate a mineralelor cu care mi-am imbogatit mica colectie :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma bucur ca iti plac :)nu a fost nici un efort,e placerea mea.Eu personal nu am facut achizitii,doar pentru tine si pentru inca o prietena.

    RăspundețiȘtergere
  10. da stiu florine in ce perioada este:D:D

    dar ziceam ca mnah....de abia astept sa vina...:D

    RăspundețiȘtergere
  11. Stie cineva, cand mai este expozitie in Brasov si cine o organizeaza ?

    RăspundețiȘtergere