Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

miercuri, 1 iunie 2011

Revista "Comorile Pamantului" nr.37

       Salutare prieteni si colectionari!
       Astazi,miercuri 1 iunie a aparut numarul 37 al revistei Comorile Pamantului,numar insotit de un esantion de Goethit,un oxid de fier.
       Dupa cum v-am obisnuit deja,o sa postez cateva impresii.
       Daca ati crezut ca pana acum am primit esantione putin aspectuoase ca forma si culoare,inca nu ati vazut nimic.Cel de astazi este urat la propriu.Va dati seama ca este imposibil ca o revista sa dea la pretul acesta piese de colectie,asa ca ne multumim cu mostre.Sincer,chiar nu ma asteptam la cristale,caci sunt destul de rare.Ceea ce am vazut eu la chiosc erau bucati compacte de goethit sau chiar cruste,de dimensiuni medii.
       Acest mineral formeaza uneori cristale prismatice,striate vertical,dar apare mai frecvent in facies botrioidal,reniform,masiv,stalactitic sau pamantos.Culoarea este neagra,maronie sau rosiatica-galbuie.Urma este portocalie sau maroenie.Este intotdeauna opac,iar cristalele au un luciu adamantin pe fete.Goethitul se formeaza prin oxidarea depozitelor mari de fier si apare in "palarii de fier",laterite si sferosiderite.Cand este incalzit capata calitati magnetice.
       Mult succes la pietre si nu uitati ca puteti gasi pietre foarte frumoase chiar si in albiile raurilor.De curand o prietena a gasit in albia unui rau o geoda minunata,iar alt prieten a gasit jasp,calcedonii si chiar malachit.Asa ca merita sa aruncati o privire prin albiile paraielor,unde sunt pietre aduse din munti,dar aveti grija sa nu va raniti pe pietre.
       Numai bine!
       Era sa uit: astazi este 1 iunie...copii ,va doresc da fiti fericiti si sa va bucurati de copilarie...si pentru ca in fiecare dintre noi se mai afla inca un copil,va doresc La Multi Ani tuturor!
       P.S: tot nu am rezolvat cu comentariile...e ciudat tare,dar nu pot sa postez comentariile mele.



       Iata si un Goethit din colectia mea,la care se pot vedea mici cristale botrioidale.

16 comentarii:

  1. Vai de mine si de mine...Astia isi bat joc de noi. Eu imi doream sa termin toata colectia...dar daca o sa dau 10lei (sau poate se mai gandesc sa creasca pretul) pentru niste esantioane asa urate, mai bne ma urc in tren si ma duc la Bucuresti la muzeu si imi iau niste esantioane mult mai frumoase la 10 lei/buc :)Oricum sper sa gasesc una la fel de buna ca si a ta :) Care pare ok :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutare. Intr-adevar piatra de azi e destul de uratica; am cam stat in dubii in fata chioscului, daca sa o cumpar sau nu, dar nu m-am putut abtine. Incerc sa gasesc totusi ceva frumos in fiecare pietricica :p La multi ani si din partea mea tuturor copiilor mici si mari :)

    RăspundețiȘtergere
  3. sincer nu sunt multumit de a doua tablita pt ca sunt mult mai multe pietre slefuite decat in prima iar marea parte a pietrelor in stare naturala mi s-au parut urate (exceptie cristalului de stanca si amazonitului) sa speram ca setul urmator va veni cu ceva mai bun

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa deci m-am dus si mi-am luat revista. Desi doamna a fost draguta si atunci cand am strambat din nas la esantionul care mi l-a intins ea mi-a dat toata cutia sa ma uit, nu am resuit sa gasesc unul frumos. Adica toate aratau ca niste pietre de moara pictate cu acuarela gri, desi erau foarte mari erau urate. M-am oprit la una de marie medie caer seamana cu a ta. :) Poate altii o sa aibe mai mult noroc. Cea din colectia ta personala e mult mult mai frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tatal meu imi i-a mereu pietrele.Pentruca el le opreste la chiosc inainte sa apara,si cand apar el da 10 lei.O data a dat 50 de lei pentru 5 pietre.Ma rog inca nu mi-a adus nr.35,36,37.
    Dar sunt de acord cu voi,esantionul asta e cam urat,dar ce este urat pe din afara este superb pe dinauntru.Poti sa fi urat si sa ai o inima de aur.Stiti vorba aia:NU JUDECA CARTEA DUPA COPERTA! Apropo va rog frumos daca imi puteti raspunde cum pot sa stiu ce va fi in nr.urmator!
    Si apropo ma cheama Andreea.PA!

    RăspundețiȘtergere
  6. o zi fericita tuturor copiilor. dar sa revenim la subiectul nostru adiva GOETHITUL foarte frumoasa roca asa seamana si a mea. dar ati auzit ce se zvoneste. se pare ca in nr.38(DOLOMITUL) a aparut deja. cum se face ca in celelalte orase mai mari nu sa distribuit. dar......... totusi speram ca DOLOMITUL sa ne aduca o surpriza desi cred ca nu vom fi prea surprinsi

    RăspundețiȘtergere
  7. Am cumparat si eu astazi pe la 12 un esantion de goethit care este destul de OK dar este cam micut.
    Am gasit si eu jasp intr-o albie de rau din Fagaras.

    RăspundețiȘtergere
  8. Florin iti as avea o sugestie referitor la problema ta. Si eu am foarte multe erori pe blogul meu atunci cand intreu de pe Internet Explorer. Cand intru cu Mozilla Firefox, nu mai am niciun fel de problema. Nu stiu, incearca...

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc mult de tot! Am urmat sfatul tau si s-a rezolvat problema :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma bucur ca te-am putut ajuta .
    p.s. Cate greseli am avut in commentul meu ! Ora tarzie si-a spus cuvantul :-)

    RăspundețiȘtergere
  11. dolomitul v-a fi slefuit?

    RăspundețiȘtergere
  12. florin crezi ca ai putea sa postexi pe blog nist fotografi despre dolomit.asta pentru cei care sau cam razgandit sa mai cumpere revista,din cauza ca nu le mai placear.ar fi foarte frumos daca ai reusi acest lucru

    RăspundețiȘtergere
  13. eu sunt din Moldova,am un goethit cu cristale mici pe el

    RăspundețiȘtergere