Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

joi, 10 martie 2011

Romania,saraca tara bogata...

       Din cand in cand ma gandesc cu tristete la cate bogatii s-au scurs din tara asta de-a lungul istoriei...ma refer aici doar la aur si la argint.Dumnezeu a avut grija de aceste meleaguri si le-a inzestrat cu unele dintre cele mai mari rezerve de aur si argint din lume,cu siguranta cele mai mari din Europa.
       De-a lungul timpului aproape toate marile imperii ale lumii au pus ochii pe bogatiile noastre,de la romani,tatari,turci,unguri,austrieci,rusi,polonezi si chiar egipteni (bijuterii ale faraonilor prezinta semnatura chimica a aurului dacic),plus multi alti migratori...Sute si chiar mii de tone de aur si argint au luat drumul strainatatilor,in timp ce locuitorii acestor meleaguri au ramas tot saraci...au mai incercat unele fete sa recupereze aurul de la turci,prin anii 90,dar slab...:))
       Culmea,la toate aceste hotii se adauga complicitatea unora dintre ai nostri.Romanii poate nu ar fi gasit tezaurul dacilor daca nu ar fi tradat unii.In vremurile noastre rolul de tradatori il joaca chiar autoritatile.Este trist,dar toti cei care au condus tara in ultimii 2o de ani nu au avut nimic in comun cu poporul...
       Din pacate la Sarmisegetuza se scot si azi comori care parasesc tara.In timp ce ai nostri nu au bani,sau nu vor sa pazeasca siturile arheologice,vin unii cu detectoare de metale si inarmati ca la razboi care cauta nestingheriti comori.Uneori mai si gasesc.Ma gandeam la celebrele bratari dacice care au fost scoase din tara,apoi au fost cumparate de la colectionari straini pe banii nostri.
       In ceea ce priveste aurul,acesta este de o calitate si o puritate intalnita destul de rar in lume.
       Ma gandesc cu groaza cat aur si argint trebuie sa fi avut la origini acest pamant romanesc daca toti au furat timp de mii de ani si inca nu s-a terminat.
       Pana in anii 90,inca se mai scoteau cateva tone de aur pe an.Guvernele tradatoare care au urmat ne-au distrus treptat si au inceput inchiderea tuturor minelor din tara,astfel incat azi Romania nu mai produce nimic!!!Am ajuns doar o colonie...trist dar adevarat.Cu siguranta se vor supara unii,dar asta este adevarul...
       Din diverse motive,s-au straduit autoritatile sa ne convinga ca minele noastre de aur sunt secatuite...Dar surpriza: companii straine au descoperit rezerve imense de aur si argint care la o prima estimare depasesc 58 miliarde de euro!!!Tara asta se incapataneaza sa ramana bogata. Din pacate vor veni altii sa exploateze si sa il duca de aici.Noi ne vom alege doar cu munca si cu cativa banuti la buget,unii cu spagi imense.
       Trist,dar adevarat...Ma tot gandesc cu ce a gresit poporul asta,de este condus numai de hoti si tradatori,cu foarte mici exceptii...mult timp am crezut ca cei care ne conduc sunt doar hoti si prosti...acum sunt sigur ca nu din prostie ne distrug,ci o fac dupa un program bine pus la punct.

Aur nativ-Muzeul Aurului Brad,Jud.Hunedoara

8 comentarii:

  1. Mare dreptate ai, Florin. Si inca o chestie, romanul este prins, in ultima vreme, intre doua menghine: dorinta de a sta in tara asta asa frumoasa si bogata (dar saraca in acelasi timp) si, pe de cealalta parte, dorinta de a pleca pentru a se realiza si el cat de cat. Trist...ce tara am fi avut daca...

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari!
    E foarte bun articolul.
    Avind in vedere ca foarte multi iti trec pragul(blogului) e bine ca afla si aceste informatii.
    Mult bine,

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate situatia este mult mai rea decat scurta prezentare de aici...mai mult decat distrugere economiei tarii s-a lucrat sistematic la distrugerea morala a oamenilor...

    RăspundețiȘtergere
  4. Lasa ca , vorba aia , nu ia nimeni nimic in rai Omogenizarea materiei prin continua scufundare a placilor , face adevarata afirmatia : "nimic nu se pierde , totul se transforma " .

    RăspundețiȘtergere
  5. stiti vorba "muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta-n poarta". foarte frumos articolul!
    FELICITARI!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cand eram mai mic am vizitat muzeul aurului din Brad, ce am vazut m-a incantat, un muzeu atat de valoros intr-un oras atat de mic si retras. Din pacate cred ca si acel muzeu a fost vandut. Muzeul aviatiei din Bucuresti a ramas si el fara o suprafata importanta de teren pentru a se construi blocuri. Totul se distruge in tara asta. Am prieteni aerheologi care muncesc pe baza de voluntariat si au facut numeroase descoperiri, ca apoi statul sa nu aiba grija de aceste descoperiri.
    Un alt caz, este situatia de la Rosia Montana, tone de aur se gasesc in dealurile alea, care din pacate le vor altii. Personal prefer sa ramana neexploatate decat sa vina un strain sa il ia pe nimic daca poporul asta nu ii in stare sa il valorifice.(Alin)

    RăspundețiȘtergere
  7. Din pacate cladirea muzeului aurului de la Brad a fost vanduta...o smecherie tipic romanesca la care nu se gasesc vinovatii.Halucinant este ca aceste exponatele de aur nativ nu se afla in patrimoniul national!!!Deci,teoretic pot fi scoase din tara fara probleme.Acum,din cate stiu piesele se afla in seifurile bancii nationale...dar nu m-ar mira sa auzim intr-o zi ca s-au evaporat.Aceste piese sunt unicat si au valoare inestimabila.

    RăspundețiȘtergere
  8. Dumnezeu a daruit Romaniei tot felul de comori, dar a uitat ceva... Este trist, dar adevarat: a uitat sa populeze aceasta tara cu oameni de calitate. Rezultatul este cel pe care il poate constata oricine, sub diverse forme: problema aurului si argintului despre care s-a scris mai sus, petrolul si gazele naturale instraintate in mod asemanator, terenurile agricole nelucrate, sarea si carbunii neexploatati corect, padurile taiate abuziv, industria distrusa, flota navala vanduta pe nimic, poluarea excesiva, mizerie peste tot, etc... Urmeaza un an electoral (2012), romanii vor vota la fel. Trist, nu?
    Atunci, Doamne, cu ce au gresit unii de platesc atat de mult pentru prostia, nesimtirea si indiferenta majoritatii?

    RăspundețiȘtergere