Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

miercuri, 23 martie 2011

Revista"Comorile Pamantului" nr.27

       Salutare!
       Numarul de astazi al revistei Comorile Pamantului,aparut miercuri 23 martie,vine insotit de o mostra de cristal de stanca (cristal de cuart).Trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam la o asa surpriza.Eram absolut convins ca desi este unul dintre cele mai raspandite minerale,esantionul o sa fie un ciob de cristal,spart brutal cu ciocanul...exact ca la cuartul fumuriu si citrin.Spre surprinderea mea toate revistele aveau cate un cristal de cuart perfect transparent,cam de 2-3 cm lungime.Desi m-am uitat prin vreo 20 de reviste,toate cristalele erau cam de aceeasi marime si bine formate.Se cunoaste la baza cum a fost desprins de pe un cluster,dar este ok.Desi am cristale de cuart mult mai mari,chiar mi se pare dragut cristalul de astazi.
       Cristale de cuart frumoase,mai ales din Brazilia puteti gasi pe la toate targurile si balciurile alea stupide de zilele oraselor.
       Iata si alte cristale cu cuart din colectia mea,dintre care unul este bipiramidal,absolut perfect,crescut in pat de argila.
       Mult succes la pietre!



40 de comentarii:

  1. Orice piatra noua este bine venita dar...se pare ca cei de la deagostini nu mai au inspiratie...pe bune cuart? avem deja o gramada de exemplare (ametist,cuart roz, citrin,cuart fumuriu,calcedonie) sa nu mai spunem de exemplarele din colectia proprie.Eu am un fragment de pirita cu mai multe astfel de cristale mici la exterior...dar poate altii se vor bucura de acest numar

    RăspundețiȘtergere
  2. la cate reclamatii au primit era asteptata si o schimbare
    Poate in urmatoarele nr o sa avem pietre ma frumoase nu mai mari cum vor altii ca nu conteaza marimea conteaza frumusetea si naturaletea pietrelor nu ca cuartul fumuriu si citrinul mari si fara importanta. Oricum eu cumpar pentru reviste nu neaparat pentru pietre ca majoritatea le am. SALUTARE FLORIN.(BOGDAN SPANIA)

    RăspundețiȘtergere
  3. miam luat si eu revista..este mare...nu incape in cutie numai pe diagonala si este...nu stiu cum sa zic...este unul mai gros si lipit de el altul mai lung, mai transparent si mai subtire...arata fantastic!!

    RăspundețiȘtergere
  4. as putea sa iti trimit Florin, pe emailul tau o poza?

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Problema e ca mineralul asta seamana foarte bine cu turcoaza,desi poate fi si alb...sper ca nu vor sa ne traga teapa...

    RăspundețiȘtergere
  7. Florin eu am un cristal transparent care l-am luat de pe un munte. Ce fel de cristal crezi ca este?

    RăspundețiȘtergere
  8. niku eu nu ma refeream la marime sau culoare ma refeream la originalitatea revistei trebuie sa vina si cu ceva mai nou ne-am saturat de cuart

    RăspundețiȘtergere
  9. Editura a scos aceasta revista in mai multe tari.Au o lista exacta a pietrelor si mineralelor si banuiesc ca au si firme care le livreaza esantioanele.Nu au cu ce sa vina nou.Asta este colectia.

    RăspundețiȘtergere
  10. Felicitari Florin! Buna alegere ai facut ca de obicei. M-a impresionat cristalul din colectia ta personala, cel din mijloc. Sunt curioasa, prin ce procedeu poti creste un cristal si cat timp dureaza? Adica nu inteleg cine ar munci atat de mult pentru asa ceva, cand cristalele de stanca sunt destul de usor de gasit. E drept , arata foarte bine si sunt convinsa ca nu este tocmai ieftin.

    RăspundețiȘtergere
  11. eu am vorbit in general nu ma refer la cineva anume, oricum sa va uitati la pozele revistelor din anglia sa vedeti ce pietre au nici nu se compara cu ce ne dau astia noua(ochi de tigru,ametist,apatit si fuchist seamanacu cele de pe coperta )in rest..... prostii. Pai nu poti sa scrii si pe coperta si autocolant labrador asta inseamna ca nu ai idee despre piatra vorbim rusine pentru asta. pentru ca 130 de mii pentru un roman de rand pasionat de aceasta lume a mineralelor nu e putin

    RăspundețiȘtergere
  12. pai astea ce ne dau ei noua(calcedonie,jasp,carneol,turcuaz)le gasesti cu 20 de mii la piata noi vrem pietre de acolo de unde scrie pe autocolant(gasite acolo in munti in pesteri) nu mai zic nnimica gata sant prea nervos...........

    RăspundețiȘtergere
  13. Buna Niku. Asa credeam la inceput si eu. Dar vezi ca te inseli! Si la ei revista este una iar esantionul primit este altul. Ia exemplu blog-ului rusului care a postat toata colectia sa vezi ca nu e cu NIMIC mai frumoasa decat a noastra. Ba din contra calcedonia ei au primit-o felii pe cand noi, geoda! Deci stii vorba aia, nu tot ce zboara se mananca.

    RăspundețiȘtergere
  14. florin stiu ca acum ei n-au ce schimba ziceam doar ca ar fi trebuit sa vina cu ceva mai bun cand s-au stabilit colectiile si nu sa ne mai dea niste cuart cand nu mai au idei sau resurse astept ceva mai diferit si unic eu sunt din constanta aici nu sunt targuri de care zici tu deci revista e o buna sursa pentru mine si alti colectionari

    RăspundețiȘtergere
  15. imi spui si mie u ai facut abonament l revista??
    cum poti sa ai de l ora 8:02 o data aveai la ora7:si ceva
    cine mai stie !!!!!!!!!vb despre tn florin:P

    RăspundețiȘtergere
  16. :)) ies dimineata la 6.45 si imi conduc sotia la servici,apoi ma duc dupa revista.De obicei,la chioscul respectiv o gasesc la 7.15.Apoi vin acasa si postez...simplu,nu? :))

    RăspundețiȘtergere
  17. Wow pai la ora aia gasesti tu revistele cu esantioane frumoase! Eu le iau cand intru la serviciu. La 10, sau cateodata cand intru dupa-masa la 14:30. Dar inainte de toate stii ce fac? Intru repede dimineata si ma uit pe blog-ul tau si astfel imi dau seama cam ce gen de esantion sa caut si eu.

    RăspundețiȘtergere
  18. inca un mineral nou,pe langa cuartul roz, in comparatie cu seria din anglia(unde are 100 de numere iar la noi umbla vorba ca or sa fie doar 80).cred ca nici vorba de smarald sau rubin la noi.varianta de howlit bleu este tratata termic si piatra o sa fie 99% rulata(slefuita).daca au vopsit agata sigur o sa fie si howlitul modificat

    RăspundețiȘtergere
  19. Salut
    Frumoase esantioane Florin!
    Carmen Alexandra ai scris:
    "Ia exemplu blog-ului rusului care a postat toata colectia sa vezi ca nu e cu NIMIC mai frumoasa decat a noastra."
    Despre ce este vorba?

    RăspundețiȘtergere
  20. Da chiar...care este blogul rusului, un link sau ceva ar fi foarte bun :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Cristian m-am referit la faptul ca toate pietrele pe care le-au primit si ei pana acum sunt foarte asemanatoare cu ale noastre. Toti sustin ca in alte tari au fost pietre extraordinare... Cu permisiunea lui Florin, acesta este link-ul :
    http://mineralog.livejournal.com/tag/%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BB%D1%8B%2021-30

    P.s. dati un translate in engleza paginii ca sa intelegeti ceva. El are postata toata colectia

    RăspundețiȘtergere
  22. Cum miercurea asta am avut treaba la munca am trimis-o pe mama sa imi cumpere revista, desi aveam emotii esantionul cumparat de ea a fost o mare surpriza :) Imi place!
    Am vazut si eu blogul "rusului" si are o postare cu toate tavitele de la revista. Doamna Carmen are dreptate nu sunt cu mult mai frumoase. Mi se pare ca sunt la fel de urate/frumoase ca si esantioanele de la noi. Am vazut ca si ei au avut parte de esantioane slefuite. Asa ca...nu tot ce zboara se mananca :D Mult succes la gasit esantioane frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  23. luciana: aveti idee ce esantion va fi in numarul 28???

    RăspundețiȘtergere
  24. Multumesc pentru link!
    E si un loc unde ne mai putem uita sa vedem cam cum arata esantioanele ce urmeaza sa apara!

    RăspundețiȘtergere
  25. ce sunteti norocosi in moldova a aparut deabia pirita

    RăspundețiȘtergere
  26. Mi se pare ca va fi si Topazul in revista

    RăspundețiȘtergere
  27. Salut Florin,tie care piatra din revista cel mai tare iti place?

    RăspundețiȘtergere
  28. A gasit cineva revista cu nr.28? Azi,miercuri inca nu a aparut in Bacau...

    RăspundețiȘtergere
  29. nici in Brasov inca nu a aparut :((......incercam si maine.

    RăspundețiȘtergere
  30. nici in focsani, si florin tu ai servici CIPY::>

    RăspundețiȘtergere
  31. buna Alexandra.Colectia de care vb este cea din anglia?

    RăspundețiȘtergere
  32. maine 31 vine revista. o scurta intarziere pt ca nu au ajuns esntioanele

    RăspundețiȘtergere
  33. in unele orase a aparut, in altele nu, dar raspunsul lor de azi a fost ca va aparea maine, din cate am aflat, este albastru, deci...

    RăspundețiȘtergere
  34. @Ady96
    vrei sa spui ca va fi turcoazul ?

    RăspundețiȘtergere
  35. va dau dreptate in privinta esantioanelor. cred ca totui ne-am saturat de cuart.

    RăspundețiȘtergere