Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

miercuri, 16 martie 2011

Revista 'Comorile Pamantului" nr.26

       Salutare!
       Numarul 26 al revistei Comorile Pamantului aparut miercuri,16 martie este insotit de un esantion de andaluzit,un silicat de aluminiu.Pietrele vazut de mine la chiosc erau compacte,desprinse din mase mai mari si aveau culori diferite albe,crem,roz si gri.Din pacate nu am vazut sa fie si cristale columnare,asa ca m-am hotarat destul de greu.Speram sa gasesc varietatea Chiastolit,cu incluziuni in forma de cruce...Poate sunt si mai deosebite,sper sa aveti mai mult noroc.Crucile se observa de obicei la cristalele prismatice,in sectiune.Dar este ok si asa,nu aveam andaluzit in colectie pana acum,asa ca este binevenit.De data asta mostrele erau de dimensiuni medii si chiar mari.
       In ce priveste agatul albastru de saptamana trecuta...este vopsit artificial.Se pot vedea des pe la targuri agate colorate superb in culori intense cum ar fi albastru,verde,roz,rosu,violet...aceste sunt de obicei agate provenite din Mexic sau Brazilia si sunt vopsite.Deoarece au structura poroasa,prin scufundarea lor in vopsele se pot obtine culori de diferite nuante in dungi.In natura,aceste agate au culori mult mai palide.Informatia este sigura si provine de la un prieten expert in agate.
       Mult succes la pietre!
       P.S.la o privire mai atenta am observat ca esantionul meu de andaluzit contine si foarte mult muscovit (mica alba).


37 de comentarii:

  1. ma asteptam sa arate altfel si sunt putin dezamagit dar orice piatra noua e bine venita

    RăspundețiȘtergere
  2. cat despre agat nu trebuie informatii dintr-o sursa sigura daca ne uitam in revista este specificat ca agatul absoarbe usor culoarea artificiala si ca de obicei este de culoare alb laptos gri brun verde sau rosu nu si albastru deci se dau singuri de gol

    RăspundețiȘtergere
  3. Salutare. Mie-mi place andaluzitul de azi, imi place mult de tot :p Si al tau e fain Florin.Arata f interesant, nu ma asteptam la ceva atat de frumos, sincera sa fiu.
    In legatura cu agatul, parerea mea e ca cei de la revista macar ar fi trebuit sa specifice ca este vopsit artificial, dar dupa marile dezamagiri cu malachitul si azuritul, ce pot spune, doar ca au mai crescut putin in ochii mei cu esantionul de azi. Toate bune

    RăspundețiȘtergere
  4. 26 este ultimul numar aparut pe piata,pana acum.Colectia ar trebui sa mearga pana la 100.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu sunt decat 80 de numere am sunat la deagostini si am intrebat

    RăspundețiȘtergere
  6. am primit un andaluzit foarte frumos dar am un mic cristal alb, dar nu seamana cu cuartul, ci unpic cu celestina. Voi ce credeti? Si eu nu am fost dezamagit de azurit sau malachit, dar fiecare cu parerea lui.

    RăspundețiȘtergere
  7. stie cineva ce o sa fie la nr 27?

    RăspundețiȘtergere
  8. Inca nu stiu,dar urmareste comentariile,pe vineri se afla.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu am avut din ce alege! Pe cuv. meu ca nu! Toate era naspa si urate!
    Ce nu prea imi place acum este ca pietrele pe care le avem sunt de culoare inchisa. Sa ne deie ceva rosu, portocaliu..si altele nu tot albastru si negru!

    RăspundețiȘtergere
  10. eu am avut de alege din 10 exemplare medii din care am ales unul cu doua dungi perpendiculare negre...nu este chiar o cruce, dar sunt multumit ca are incluziunile negre...din cate comentarii am urmarit, nimeni nu are andaluzit cu negru?

    RăspundețiȘtergere
  11. Din pacate nici eu nu am avut de unde sa aleg. Nu era nimic extraordinar.

    RăspundețiȘtergere
  12. luciana:a,deci voi le alegeti!!!!

    RăspundețiȘtergere
  13. Florin,varietatea de andaluzit care are intiparit o cruce,se numeste Chiastolit.
    Este la mine o poza cu o sfera de chiastolit la articolul "Fara cuvinte",in caz ca vrei sa vezi cum arata.
    Mult bine,
    Alexandru.

    RăspundețiȘtergere
  14. Florin, dupa ce ai zis tu de muscovit, eu care sunt de departe o amatoare, m-am uitat la esantionul meu, si pe net la imagini cu muscovit, si cred ca si al meu are mineralul asta. o sa-ti trimit o poza pe mail, sa-mi spui si parerea ta, inainte sa postez si eu la mine.
    Toate bune

    RăspundețiȘtergere
  15. in nr 27 CRISTAL DE STANCA va spus florin ca se afla pana vineri :D

    RăspundețiȘtergere
  16. dar unde puneti pietrele cac la ine so terminat loc in cutie

    RăspundețiȘtergere
  17. cristalul de stnca e tot una cu cuartul, nu?

    RăspundețiȘtergere
  18. Wow! Cristalul de stanca este la nr 27? ... si eu care credeam ca este caramida!!! :))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  19. Cristalul de stanca este cristalul de cuart.Banuiesc ca nu ne vor da cristale,ci bucati sparte,ca la citrin sau cuart fumuriu.

    RăspundețiȘtergere
  20. cristalul de stanca nu este cuartul transparent?

    RăspundețiȘtergere
  21. Da,cristalul de stanca este cuartul mai mult sau mai putin transparent.

    RăspundețiȘtergere
  22. Si esantionul meu are muscovit pe el(sper ca te referi la acel "sclipici"). Tin minte ca bunica mea varuia peretii prin odaia cand eram eu mai mica, si punea mica in var. Era un sclipici sub forma de foietaj sa zic asa, iar eu eram foarte fascinata de el, ma jucam numai cu mainile prin el. Cred ca era vorba despre acest muscovit nu?

    RăspundețiȘtergere
  23. Da,mica de pe pereti este mineralul muscovit.

    RăspundețiȘtergere
  24. vaaaai, daca stiam eu asta cand aveam vreo 10 ani si colectam "sclipiciul" ala de pe peretii blocului, cred ca aveam vreun kil acum :)))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna Florin. Eu am fost plecat si am rugat pe cineva sa-mi cumpere nr 26 andaluzitul. Esantionul cumparat e un amestec care se rupe in mana si am fost nevoit sa mai cumpar un exemplar, foarte mic de altfel si putin alterat pentru ca altele mai bune nu am mai gasit. Daca ai timp, te rog sa te uiti putin pe blogul meu si sa-mi spui ce ar putea fi in primul esantion. Sunt cam suparat pentru ca nu-mi place cu ce m-am ales de data asta. Multumesc, numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  26. Totusi..eu sunt foarte multumit de andaluzitul meu. Are si putin muscovit, doar pe o parte, dar este maro deschis si are doua dungi de grafit, presupun pt ca este sfaramicios si lasa urme pe hartie ca un creion.

    RăspundețiȘtergere
  27. Îmi place eșantionul Florin,felicitări pt achiziție!
    Din punctul meu de vedere este superb andaluzitul tău....în comparație cu al meu...
    Mult succes în continuare!

    RăspundețiȘtergere
  28. Salut
    Am postat si eu o imagine pe forum.Am observat pe bloguri ca nu prea e multumita lumea de esantion.Nu am stiut mare lucru despre andaluzit si am ales cam la intamplare.Se poate vedea aici:
    http://fosilemineraleroci.forumulmeu.ro/t38-andaluzitul-de-la-revista

    RăspundețiȘtergere
  29. Vand colectia mea de la Comorile Pamantului! Colectia cuprinde cutia cu primele 20 de pietre si revistele pentru fiecare piatra si autocolante. Colectia este foarte frumoasa fata de ce am vazut pe net si pietrele atent selectate, de aceea pretul este de 300 ron negociabil. APe adresa de mess schinteie_dani@yahoo.com va pot trimite poze cu colectia.

    RăspundețiȘtergere
  30. Imi cer scz daca nu este in regula sa pun anuntul pe pagina. Sper ca e ok, fiindca nu sunt comerciant doar vreau sa vand colectia unui alt pasionat:)

    RăspundețiȘtergere
  31. Salut Florin! imi poti zice si mie daca cristalul de pe esantionul meu este andaluzit sau daca este altceva? multumesc!
    http://mineralul.blogspot.com/2011/03/andaluzitul.html

    RăspundețiȘtergere
  32. nu prea cred ca pitrele sunt reale am citit pe Net caca ele sunt facute artificial in china. In Anglia ele sunt reale insa ei nu au dorit sa cheltuie multi bani pentru noi si au comangat la o fabrica chineza toatepietrele. inca nus dovezi ca sunt calitative

    RăspundețiȘtergere
  33. Daca ai citit tu pe net e clar...afla de la mine ca pietrele sunt reale.Si mai afla ca nu toate pietrele se pot falsifica,iar producerea lor in masa costa mai mult decat colectarea lor.Pietrele semipretioase din Brazilia si India au inundat piata si au costuri foarte mici daca sunt luate en gross.

    RăspundețiȘtergere
  34. A cumparat cineva revista comorile pamantului nr 27 ?
    Cum trebuie sa arate ?

    RăspundețiȘtergere