Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

miercuri, 9 martie 2011

Revista "Comorile Pamantului" nr.25

       Salutare!
       Numarul 25 al revistei,aparut astazi miercuri,9 martie vine insotit de un exemplar de agat albastru.
       Din pacate piatra este slefuita,ceea ce nu prea este in regula pentru un colectionar ca mine.Chiar ma asteptam la acest lucru,avand in vedera ca geodele de agat albastru sunt putin mai scumpe si mai rare.Cu toate acestea,o asemenea piatra slefuita se poate achizitiona la cel mult 2 lei de la targurile de specialitate.Prea multe nu sunt de spus,detalii gasiti in revista,eu aici fac doar o prezentare generala a mostrelor.Pietrele vazute de mine erau de dimensiuni medii si de culoare buna,dar opace.
       Mai jos vedeti cum arata si o asemenea piatra din colectia mea,in stare naturala.
       Mult succes la pietre!

33 de comentarii:

  1. Piatra este exact cum am zis, adica slefuita si "frumoasa foc"! Pacat ca nu are gaura pentru snur de martisor :)))))))) Cred ca Deagostini a cumparat pietrele de la targuri cu 2 lei si apoi le-au pus in cutiute pentru a ni le vinde cu 10 lei, LOL! Asta DA afacere! Bine ca nu au scris ca aceasta piatra este "Agatha Christie" =))

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu inteleg...nu aveti altceva de facut decat sa criticati????eu unul ador revista asta.,..daca n-ar fi ea habar n-aveam nimic de geologie si minerale acum...X(X(

    RăspundețiȘtergere
  3. @supreme01: :))))
    Salutare. Cam dezamagita in ultimul timp de esantioanele care vin cu revista :( Mi-ar fi placut o piatra in forma ei naturala...

    RăspundețiȘtergere
  4. Florin, piatra ta (naturala) este superba :) Ai o colectie minunata; recunosc ce te invidiez putin, putin :p

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc! Bucati din astea naturale se gasesc de obicei pe la toate targurile si balciurile alea de zilele oraselor.E de ajuns sa te uiti cu atentie pe la toate tarabele si sigur sunt,aduse din Brazilia si slefuite de obicei pe o parte.Sunt destul de ieftine,o bucata de 20 cm max 20 lei.

    RăspundețiȘtergere
  6. pentru Nico Alexandru: In ziua de azi, oricine are acces la informatie atat timp cat are acces la internet. Asa ca, lipsa ta de cunostinte despre geologie si mineralogie nu este legata de aparitia unei revite, ci de faptul ca nu te-a interesat. Revista are ca puncte forte imaginile de calitate si aparitia saptamanala, dar si cateva esantinoane reusite (asa cum a fost ametistul de la nr. 1), iar ca puncte slabe: textul revistei foarte slabut si cu destule greseli, multe esantioane extrem de urate si departe de ceea ce ar trebui sa fie, pretul relativ mare fata de cata informatie se ofera si mai ales de cat de urate sunt esantioanele.
    Este logic ca sa ne dorim esantioane in forma naturala, pentru ca pietre slefuite se gasesc la targuri, la preturi foarte mici.
    Detin o colectie de cristale si minerale, lucrez in domeniu si stiu despre ce vorbesc. D-asta recomand achizitia unor piese mai reusite, in paralel cu aceasta colectie, precum si a unui atlas/catalog despre minerale si roci. Se gasesc, doar ca trebie sa cautati, sa existe pasiune si mai ales dispozitie la sacrificii materiale.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu vreau sa supar pe nimeni dar supreme01 are dreptate. Dupa ce ca ultimile doua numere au avut esantioane super urate de parca erau pietre de fantana si a trebuit sa caut pana si in gaura de sarpe un esantion reusit acum imi dau acesta piatra selfuita si fara ata de martisor. :)) Si sincera sa fiu decat sa ne dea malachitul si azuritul alea urate mai bine ne dadeau tot din asta slefuite macar poate erau toate mai frumoase si aveau culoarea care trebuiau sa o aibe. Nu cum am cautat eu malachit si pana la urma mi-am luat o revista pentru un esantion de cuart cu niste puncte verzi cu pretentii de malachit. Bine pana la urma am gasit si un esantion frumos... dar totusi a fost o adevarata aventura sa il gasesc :(

    RăspundețiȘtergere
  8. Sincer nici eu nu sunt foarte incantata de exemplarul de azi deoarece ma asteptam sa nu fie slefuit. Oricum imi convine faptul ca are doua nunate de albastru. http://good-times.webshots.com/photo/2190800720104628384puVApG

    RăspundețiȘtergere
  9. Agatul(slefuit), la el ar trebui sa se vada cristalele inauntru?
    Al meu asa are. :)
    Imi pare rau de esantioanele "frumoase" care sunt.
    Sa speram ca nu va continua asa.

    RăspundețiȘtergere
  10. Esantioanele din reviste sunt ceea ce trebuie: un prim pas pentru cei care doesc sa descopere lumea pietrelor. Mediatizarea la scara larga a stiintelor geologice facuta prin aceste reviste este cel mai important lucru. Orice esantion vei avea dintr-o anumita specie minerala ... cindva va aparea inevitabil altul mai bun.
    Problema majora a esantionului din numarul 25 este urmatoarea: cele de culoare albastru sa-i spunem "strident" sunt impregnate cu colorant. Acest lucru trebuia mentionat foarte clar, fara echivoc, pentru a nu periclita autenticitatea pietrelor din colectie.
    Pe scurt: agatul, adica calcedonia cu structura in benzi, este unul din putinele varietati de silice amorfa poroasa. Romanii scufundau agatele in miere pentru a le colora. Absorbtia se face diferit pentru fiecare banda si ofera un aspect estetic deosebit, cu diferite nuante.
    Asadar nu este o crima sa impregnezi agatul, dar este obligatoriu sa specifici acest lucru.
    In pozele postate se vede clar diferenta de nuanta dintre cea naturala din colectia ta si culoarea impregnata din revista.

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu inteleg de ce tot criticati revista asta! Eu am gasit toate esantioanele mari si frumoase. Sculati-va de dimineata daca le vreti mari si sa arate bine! Si stie cineva cand va fi targ de minerale sau antichitati in Bacau??

    RăspundețiȘtergere
  12. luciana:e chiar frumos!!!! imi place!!!!e piatra semipretioasa, nu???? e un fel de cuart? :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Din fericire pentru mine pe mn m-a interesat, unchiumeu e profesor la facultatea de geologie din brasov si mereu sunt aprovizionat cu manuale geologice care le citesc. In concluzie, eu nu cumpar revista mai mult decat pentru a face colectie sau ceva de genul, dar nu neaparat pentru informatii-vorbeam la modul general.
    De interesat m-am interesat, dar startul meu spre geologie tot revista CP la dat.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. daca tot criticati revista, de ce o mai cumparati? astea sunt mostre, nu piese de colectie!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Andrei.Interesanta parerea ta,dar ar fi o mica precizare:agatul este o varietate de cuart si are structura criptocristalina,nicidecum amorfa.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ady96:
    Ady, esti din Campia Turzii?

    RăspundețiȘtergere
  17. in nr 26 avem ANDALUSITUL. asa miau zis ei dar este andaluSit sau andaluZit?

    RăspundețiȘtergere
  18. Ms mult pt informatie.E andaluzit,un silicat de aluminiu,prismatic.Daca avem noroc gasim exemplare cu incluziuni in forma de cruce :)

    RăspundețiȘtergere
  19. am vazut si eu forma de cruce dar nu cred ca o sa fim asa de norocosi...

    RăspundețiȘtergere
  20. mie unul imi place al meu FLORIN sa postezi poze cu toata colectia ta pana acum bine?

    RăspundețiȘtergere
  21. voi cumparati marii corabii eu da scuzati am vrut doar sa intreb

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna Florin ! As vrea sa iti spun ca tu m-ai inspirat sa imi fac si eu un blog cu colectia de la comorile pamantului. Tot timpul intru si vad ce pietre ai pus, le admir si te invidiez. Personal iti pot spune ca ai cea mai reusita colectie de pana acum , din tot ce am vazut. Daca vrei si ai timp poti sa vezi si colectia mea. Inspirata de tine si impinsa de la spate de la sotul meu :) , mi-am luat inima in dinti in sfarsit. Sunt fana ta declarata. Mult succes in continuare la cele mai frumoase pietre !

    RăspundețiȘtergere
  23. Iti multumesc mult de tot pentru aprecieri!Ma bucur daca te-am inspirat si iti doresc mult succes cu blog-ul tau.Daca ai nelamuriri si pot sa te ajut cu ceva,o fac cu placere.Treaba asta cu fana mea e putin exagerata...:)) Multumesc.Nici eu nu sunt profesionist,dar am peste de 10 ani de documentare in domeniul geologiei.

    RăspundețiȘtergere
  24. Pai asta e interesant , tocmai faptul ca stii atat de multe despre fiecare si nu numai. Si rectific sunt fana mineralelor tale :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Si totusi as vrea sa intreb ceva, sa inteleg ca agatul nostru a fost colorat artificial pentru a-i spori nuanta si evidentia benzile acelea? Si la targuri se gasesc agate felii foarte frumoase cu multe culori, asta inseamna ca de fapt nu acelea sunt culorile lor naturale sau cum?

    RăspundețiȘtergere
  26. Da,se pare ca toate culorile acelea frumoase,de la roz la verde si albastru se datoreaza vopselelor...la fel si agatul nostru albastru (sunt si naturale,dar mai palide)

    RăspundețiȘtergere
  27. deci maine andaluzitul...sper ca o sa gasesc un esantion cu cruce...voi cum ati vrea sa fie: slefuit sau neslefuit?

    RăspundețiȘtergere
  28. Am vazut la revista aparuta in Spania:era slefuit doar pe o parte sa se vada crucea...sa vedem daca o sa fie la fel si la noi.

    RăspundețiȘtergere
  29. stiti cumva unde m-ai gasesc numerele 23.24.25 c-a le-am pierdut .

    RăspundețiȘtergere