Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

miercuri, 2 martie 2011

Revista "Comorile Pamantului" nr.24

       Salutare,astazi miercuri 2 martie a aparut revista Comorile Pamantului,numar insotit de un esantion de malachit-Cu2[(OH)2|CO3],"fratele" azuritului.
       Din pacate si esantionul de astazi este o mare dezmagire,fiind mai mult urme de malachit pe o roca gazda,in cazul meu fiind pe cuart.Desi am avut de ales dintre 12 reviste,toate pietrele erau jalnice.Am ales un esantion mic,dar cu ceva mai mult mineral de malachit...restul erau doar pete decolorate.Cu siguranta ca sunt si exemplare mai frumoase,poate aveti noroc mai mult decat mine.Norocul meu este ca mai am malachit in colectie,de calitate mult mai buna,provenind din Congo,China si M-tii Urali.
       Fiind un mineral intalnit mai des decat azuritul,mineralul de azi ma asteptam sa fie o bucata compacta verde si nu sub forma unor pete.Oricum,important e sa fie in colectie o mostra macar,daca nu se poate un exemplar fin.
       La fel ca azuritul,malachitul este toxic sub forma de praf,asa ca ar fi bine sa evitati sa il atingeti,iar daca o faceti sa va spalati foarte bine pe maini.Mult succes la pietre!
       P.S.la prima vedere mi s-a parut ca malachitul este pe cuart,dar uitandu-ma mai bine am observat ca de fapt sunt cuburi de calcit.


28 de comentarii:

  1. Eu deja am portiuni de malachit pe esantionul de data trecuta...O sa ma duc sa imi cumpar revista desi sper sa nu am iar o dezamagire :(

    RăspundețiȘtergere
  2. ma bucur ca ai gasit aragonit(bogdan)......cum a fost la iasi la expozitie?

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar e superb esantionul tau!!
    Azuritul si malachitul sunt toxice?!! Nu stiam, m-am tot "jucat" cu azuritul meu, l-am purtat de colo-colo prin casa, sa-l pot admira... :(

    RăspundețiȘtergere
  4. am vazut malachit frumos frumos in pozele tale de la expozittie.... super tare.
    100 ce inseamna pret in ron sau lein vechi
    sper ca in lei vechi
    te-a dat pe spate expozitia¿

    RăspundețiȘtergere
  5. M-am dus la chiosc...am cautat printre 10 reviste nimic. M-am dus la alt chiosc si... mi-am cumparat un frumos esantion de...CUART!!! (cu putine urme de malachit) Mi-am cumparat esantionul doar pentru cuart. Imi place tare mult. Am trecut pe la InMedio unde fata inca nu desfacuse coletul de la Comorile Pamantului si mi-a zis sa revin. Poate o sa am noroc daca nu...am mai mult malachit pe spatele esantionului de azurit decat pe cel de cuart cumparat de mine azi. A sa nu uit! A venit iar targul de haine...se poate ca sa vina si acei comercianti de semipretioase. Poate vin si gasiti ceva interesant :) Tineti-mi pumnii ca sa gasesc ceva la InMedio ca daca nu nici nu cumpar alt nr :)
    Al tau Florine e superb esantionul. Nu stiu cum le gasesti :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Azuritul si malachitul sunt toxice,doar sub forma de praf si ingerate.Se poate tine in mana,dar e bine sa te speli dupa.Se fac si bijuterii din ele,dar acelea sunt slefuite si lacuite.

    RăspundețiȘtergere
  7. Am gasit! :) Pentru cei care sunt din Bacau si nu si-au luat inca revista va anunt ca sunt inca 3 esantioane interesante de malachit la InMedio din Carrefour. Noroc la pietre!

    RăspundețiȘtergere
  8. Malachitul meu arata asa: http://community.webshots.com/album/579632977FuGBgw?start=24 si sincer mi se pare foarte frumos. Oare este pe cuart?

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma bucur sa aud ca ai gasit ceva interesant.Eu am luat azi de la piata centrala,e mai aproape de mine.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ioana,malachitul tau este superb!Cred ca este pe cuart.

    RăspundețiȘtergere
  11. Era singurul dintr-o cutie intreaga care arata asa asa de bine. Si in plus are si o parte mai micuta crescuta prin intreriorul rocii gazda. Restul erau doar niste roci maroni si uratele cu 1 cm de culare verde.

    RăspundețiȘtergere
  12. In sfarsit am rezolvat misterul cuartului meu, are mult malachit la baza, si da am avut dreptate este toxic, cred ca din cauza concentratiei mare de cupru ( aprox 57%).

    RăspundețiȘtergere
  13. frumos azuritul ioanei, si calcedonia
    tre sa ai si noroc
    bafta la pietre in continoare ioana

    RăspundețiȘtergere
  14. si malachitul arata foarte bine....(al ioanei)

    eu tre sa caut pe la 5 choscuri sa gasesc o piatra cat de cat apropiata de ceia ce vad eu pe net ca de revista nici nu mai vb ..... nu are nici o legatura cea din cutie cu cea de pe coperta
    oricum nu abandonati colectia fratilor ca e superinteresanta si care stati in iasi fuga la expozitia de la MUZEUL DE STIINTE ALE NATURII

    RăspundețiȘtergere
  15. eu am avut noroc.. am o piatra mica de o trime din cutie de malachit verde , de deasupra parea o piatra dar am vazut ceva pe margine . l-am luat si surpriza! era un cm de roca si restul de 4-5 cm doar malachit! pun poze pe blog!P.S. era stratificat.

    RăspundețiȘtergere
  16. buna.
    am si eu o intrebare. si malachitul slefuit e toxic? eu am un pandantiv cumparat de la un targ si incep sa imi fac griji pt ce port la gat ...
    si am si o rugaminte, daca se poate. am cumparat o bucata de ametist, de la un targ din Piatra Neamt si are niste pete prin cristale, ca niste samburi de kiwi, si vroiam sa stiu ce sunt acelea. daca vrei si poti sa ma ajuti, spune-mi unde sa iti trimit o poza.
    mersi mult.
    Bianca

    RăspundețiȘtergere
  17. Bia,malachitul e periculos doar sub forma de praf inghitit.Cele slefuite nu lasa praf si unele au un strat subtire de lac.Nu ai de ce sa iti faci griji.Lasa-mi o adresa de mail (nu o fac publica) si te contactez eu pt.poza cu ametistul.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Ioana: toate pietrele tale sunt extraordinare adica sunt cele mai bune pe care le poti gasi la aceasta colectie. mam speriat cand am vazut ca sunt de la colectia aceasta. la mine in oras, in Campia Turzii, gasesti asa ceva numai la ora 7 cand ma duc eu la scoala si din 15 reviste, una este de obicei "acceptabila"

    RăspundețiȘtergere
  19. Se pare ca la Baia Mare nu se prea streseaza lumea sa cumpere aceasta colectie si asa eu pot sa gasesc pietre frumoase. Si ciudat este faptul ca nu cumpar revista de la acelasi chiosc in fiecare saptamana. Va multumesc pentru aprecieri!

    RăspundețiȘtergere
  20. luciana-marachitul dumneavoastra este interesant!!!!si al meu are putin maroniu!!!!e o alta substanta?????

    RăspundețiȘtergere
  21. stie cineva ce ne dau sapt viitoare?

    RăspundețiȘtergere
  22. Esantionul meu are f putin malachit, dar in schimb are cuart mult...

    RăspundețiȘtergere
  23. CIPY:sal, ce ne da in saptamana urmatoare?si aprpopo, asta e cea mai urata tavita, prima e frumoasa, nea dat aur vai de capu' lui, lava racita, "2 malachiti"-mai mult roca gazda...sper sa nu continue asa, eu termin tava asta, si pe urmatoarea o umplu num ai cu alea rumoase, printre care rubinul si smaraldul, deci in nr 25=?

    RăspundețiȘtergere
  24. in nr 25 AGATUL ALBASTRU. 100% sigur da nu stiu daca slefuit sau brut

    RăspundețiȘtergere
  25. O primavara frumoasa, cu ceva mai mult soare și pietre reusite va doresc!

    RăspundețiȘtergere
  26. Ca orice treaba ce se desfasoara la Roumanie, si aparitia revistei cu pietre, Comorile Pamantului, a luat o turnura jalnica. Am inceput sa primim pietre cu urme de culoare, albastra sau verde. Ramane ca in numerele viitoare, sa primim esantioane de caramida, BCA sau beton (fara armatura metalica). Unii se vor bucura enorm cand vor avea aceste esantioane MAAAAAAAAARI! Altii vor face ca mine, criticand revista. Multi nu o vor mai cumpara :)) Va fi o tragedie nationala!
    Fac pariu ca agatul albastru va fi slefuit, eventual va avea o mica gaura pentru snur de martisor. Superb!
    Eu le recomand celor de la Deagostini sa sune la Dumnezeu sa ne dea un esantion de primavara cat mai curand, ca eu m-am saturat de frig! Nu?

    RăspundețiȘtergere
  27. a aparut nr.57 din Comorile Pamantului?

    RăspundețiȘtergere
  28. 57? nu inca...miercuri 19 octombrie apare.

    RăspundețiȘtergere