Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

joi, 6 ianuarie 2011

Vulcanul Campi Flegrei

       Salutare prieteni!
       In ultimele zile au aparut in presa informatii ca un supervulcan din Italia,Campi Flegrei da semne ca se pregateste de o mega eruptie.Din cate am aflat,informatiile sunt cenzurate pentru a nu alarma locuitorii orasului Napoli...problema este ca da acest supervulcan erupe,evacuarea napolitanilor nu ar mai avea nici un sens...intreaga Europa si o parte din nordul Africii ar fi sterse de pe harta...nici restul lumii,care ar scapa de efectul direct al exploziei nu ar duce-o mai bine.Cenusa si gazele toxice aruncate in aer ar impiedica pentru cateva luni ca lumina soarelui sa mai ajunga pe Pamant,ceea ce ar duce la ingheturi catastrofale chiar si in zonele ecuatoriale.Dupa explozia initiala ar urma probabil o multime de efecte in lant:cutremure puternice,caderi de cenusa pe toata planeta,o iarna planetara,ploi acide,incendii uriase de padure,tsunami,tulburari sociale grave...Intreaga civilizatie,asa cum o stim noi s-ar prabusi...Probabil ca mai mult de jumatate din populatia lumii si mii de specii de animale ar disparea...Totusi,asemenea supervulcani erup destul de rar,unul la cateva sute de mii de ani.In afara de acest supervulcan italian,mai sunt cel putin doi,dintre care Yellowstone (SUA) da semne de trezire.Sa fim totusi optimisti! Iata stirea:
       "Vulcanul Campi Flegrei se află în apropierea oraşului italian Napoli şi este inactiv de 4.000 de ani. Acest lucru pare să fi luat sfârşit, spun cercetătorii, după ce în zonă au fost înregistrate, în ultima perioadă, aproape 1.000 de cutremure mici. Vulcanul activ Campi Flegrei are 24 de fisuri vulcanice si mai multe cratere. Centrul vulcanului este situat sub apele Golfului Napoli, langa localitatea Pozzuoli.Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie din Italia a descoperit că seismele nu au fost provocate de muntele Vezuviu, aflat în apropierea oraşului, ci de unul dintre cei mai mari şi mai periculoşi vulcani din lume, Campi Flegrei.
O echipă internaţională de cercetători intenţiona să foreze în zonă pentru a afla mai multe despre evoluţia vulcanului, însă primarul din Napoli a decis să oprească proiectul, de teamă să nu panicheze populaţia.
       Specialiştii cred, însă, că există posibilitatea ca vulcanul să erupă în următorii zece ani, iar cele mai sumbre predicţii spun că toate formele de viaţă din Europa ar putea fi sterse de pe harta".


       Sa fim totusi optimisti! :)

10 comentarii:

  1. frumos explicat
    David anastasia
    te rog frumos vrei sa -mi raspunzi la intrebarile pe care ti le-am pus pe pag. de start (unde sunt si alte intrebari)?!!?. te rooog....
    o sa-ti dai seama ca sunt eu uitandute la intrebarile cu numele:
    David Anastasia
    11ani
    catamarasti deal
    jud. Botosani

    RăspundețiȘtergere
  2. SFAT:
    -si putea scrie pa blog despre mina din Maramures( am vazut ca ai spus ceva despre mina si despre mineralele care se pot gasi in ea dar... ai putea scrie mai multe.
    -sa pui imagini cu harta geologica a Romaniei si sa explici prin ce simboluri sunt aratate rocile, fosilele , mineralele si pietrele pretioase(semi-pretioase).
    -sa scri despre mineralele pe care le putem gasi in Romania.
    Imi place mult geologia si la 11 ani ai mei as vrea sa stiu mai multe despre acestea (minerale , roci, fosile pietre pretioase sau semi-pretioase).
    David Anastasia
    11ani
    catamarasti deal
    jud. Botosani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. desi timpul meu este relativ limitat, te rog frumos sa-l cauti pe domnul profesor Mircea Seniuc .... el te poate ajuta sa evoluezi la un nivel putin mai ridicat din punct de vedere al studiului ... mineralogiei, pentru mine este o bucurie ca geologia cu ale ei meandre te-a "smuls" din cotidianul infect. Daca imi aduc bine aminte un Dictionar francez de geologie ... ai prin casa,.... Candva,.... demult geologia a fost pasiunea mea... oricum inclinatia ta spre studiu indica un nivel usor mai aprofundat... ma bucur ... sper sa fie dublata de fizica si chimie... fara cele doua totu-i filologie

      Ștergere
  3. ok.Multumesc mult pentru sugestie.Zilele urmatoare o sa pun harta geologica a Romaniei,cat si simbolurile folosite pe hartile geologice.

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc
    Anastasia David
    sper ca nu te-ai suparat pe mine ca ti-am dat niste idei...
    sper...
    iaratma te rog daca te-am facut sa te simti prost...
    Anastasia David

    RăspundețiȘtergere
  5. pt. florin sova:te rog frumos daca poti sa intri si tu de-asemenea pe blogul meu care este: http://anastasiageologie.blogspot.com
    Acolo putem vorbi serios despre minerale , roci ,pietre (semi)pretioase. Eu maine intru pe blogul meu la ora 14:oo.Dar nu stiu daca chiar o sa intru la ora doua. Mai bine te anunt pe blogul tau (unde ai scris despre vulcanul campi flegrei,la comentarii)cand voi intra pe blog.
    MULTUMESC!:))
    Anastasia David
    11ani

    RăspundețiȘtergere
  6. pe blogul meu nu mai este optiunea `publicare` ce sa fac?ma poti ajuta ,te rooog!!!!pt. ca vreau sa mai public articole
    Anastasia David

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincer nu stiu cum sa te ajut...inchide pagina de blog si deschide din nou.

    RăspundețiȘtergere
  8. AM INCERCAT DAR NU MERGE . NU O SA RENUNT LA EL DAR DIN PACATE NU O SA MAI SCRIU MULTA VREME...
    POATE MAINE MERGE CINE STIE.
    POT SA TE INTREB CEVA?:
    DACA AI CHIHLIMBAR CU CE PRET LA-I VINDE
    UNUL MAI MICUT DAR MAI LAT...
    SUNT CAM SUPARATA CA NU MAI MERGE...
    DAR CINE STIE ...POATE MAINE SE REPARA...
    NOAPT BUNA
    ANASTASIA DAVID

    RăspundețiȘtergere