Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

duminică, 23 ianuarie 2011

Harta geologica a Romaniei si a Europei

       Salutare prieteni!
       Din fericire natura a fost darnica cu aceste meleaguri,asa incat pe o suprafata ralativ mica intalnim o mare diversitate geologica si geomorfologica.Asa cum spuneau niste americani intr-un documentar despre Romania,aceasta este o "tara cat un continent"...Aici gasim concentrate pe o suprafata relativ mica,o gramada de piesaje si de fenomene geologice unice in Europa.
       Postez hartile geologica si geomorfologica a Romaniei precum si harta geologica a Europei,urmand ca in curand sa incep o descriere a principalelor rezervatii geologice si paleontologice de la noi din tara.
                                              
                                                        harta geologica a Europei

                                                          harta geologica a Romaniei

                                 harta geomorfologica a Romaniei (a formelor de relief)                  

7 comentarii:

  1. Interesanta idee. Astept postarile viitoare...

    RăspundețiȘtergere
  2. pt. florin
    din pacate nu am inteles cu ce sunt semnificate rocile fosilele sau pietrele:)
    Oricum imi place mult prezentarea ta!:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut!! Sunt Alex Praporgescu.Deabia astept descrierea principalelor rezervatii geologice si paleontologice de la noi din tara.
    Pana atunci ai tot respectul meu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Servus Florin.
    In enumerarea pe care ai facut-o (de la revista),cred ca s-a strecurat o greseala.Obsidianul este de soua ori (si fulgul de nea este tot obsidian)In ce priveste cuartul roz de care spuneai,nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme,pentru ca cuartul este destul de bine reprezentat si calcedonia.Daca s-ar face o prezentare numai a cuarturilor atunci ar trebui sa fie inca multe altele de care tu nu te-ai sesizat ca lipsesc.Oricum,consider ca rivista vrea sa faca doar o punere in tema,colectiile trebuie sa si le faca fiecare singur.
    Am vazut o data la tine un cineva interesat sa cumppere minerale si fosile.Daca mai stii cine este nu-l dirijezi la mine?
    In legatura cu Svinita,sint convins ca nu-i chiar pe Marte si vei avea ocazia sa mergi si tu pina acolo.Poate reusim cu Arthur si cu inca citiva pasionati sa facem o iesire si daca mai avem loc in mijloacele de transport sau daca distantele de parcurs cu masina nu sint mari sa ne putem inghesui te anuntam si pe tine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut,
    Poti sa-mi spui din ce carte ai extras harta geologica a Romaniei? Vreau sa fac referire la ea intr-o disertatie.
    Mersi

    RăspundețiȘtergere