Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

vineri, 7 ianuarie 2011

Cateva date despre colectia "Comorile Pamantului"

       Salutare!
       Tin sa multumesc lui Cata 19 care a lasat un comentariu insotit de un link pe acest blog.Am aruncat o privire pe link si am gasit cateva date foarte interesante: revista are in jur de 100 numere,impartite in mai multe serii,fiecare serie fiind insotita de un cadou: seria 1,boblioraftul cu despartitoarele seriei,seria 2 cu un set de fosile de amoniti,seria 3 cu o lupa,seria 4 cu un minidetector de metale de la national geographic,tavite de expunere la fiecare 2o numere...stiu ce de obicei,o revista aparea cu 2 esantione odata...de asemenea,incepand cu seria a doua este posibil ca pretul revistei sa creasca semnificativ... Aceste cadouri pot sa difere de la o tara la alta...sa speram ca o sa apara si la noi toate numerele revistei,dar stim bine ca la noi nimic nu merge ca in lumea civilizata...practic Romania este "o alta planeta"...Oricum gasiti aici o gramada de date interesante,dar in limba engleza.Alaturi o sa pun si linkul cu numerele revistei din Anglia.

       http://www.ndc.co.nz/dispatch/treasures.htm

       http://www.deagostini.co.uk/shop/backissues/treasures_of_the_earth

8 comentarii:

  1. ar fi frumos sa fie adevarat, o sa vedem, poate le primin cine stie.(frumos textul despre vilcanul Campi Flegrei intradevar foarte tulburator)FELICITARI!!1

    RăspundețiȘtergere
  2. nu cred ca pretul va creste, in anglia pretul este de 3.99 lire si la nr 96, si la nr 20 si la toate nr si acolo sau dat cadouri

    RăspundețiȘtergere
  3. ce interesant!
    ar fi frumos daca ar aparea si la noi...
    nu neaparat revista asta...alta revista in limba romana care sa aiba aceleasi cadouri.
    Anastasia David

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna Florin, nu am adresa ta de mail, asa ca o sa comunic cu tine tot prin comentarii :) Colectia mea este extrem de mica (in afara de esantioanele achizitionate cu Comorile Pamanatului mai am vreo 10-15 "pietre"). Am facut o pagina pe site-ul meu in care le-am prezentat fff pe scurt; dar despre o parte din ele nu stiu mai nimic, nici macar daca sunt naturale (nu poti avea mare incredere in cei care le vand, din pacate). Cand ai timp, poate tragi cu ochiul ;) mi-ar placea sa "aud" parerea ta. Mersi fain.
    Asta e linkul http://handmadebylory.wordpress.com/roci-minerale-pietre-semipretioase/

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu personal mă îndoiesc că o să primim acele lucruri. Toate "cadourile" colecţiei din România sunt prezentate în ghidul seriei din nr 1. În UK într-adevăr li s-au oferit mai multe (inclusiv blibliorafturile şi toate casetele gratuit) dar şi preţul revistei e dublu decât în România.

    Nici eu nu cred că vor creşte preţul, ar însemna să îşi taie singuri creanga de sub picioare. Deja numărul celor care încă mai colecţionează revista a scăzut mult de la apariţia primului număr, şi mulţi consideră că preţul actual de 10 lei este mai mare decăt ce ni se oferă (şi sunt oarecum de acord).

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiam ca sunt 100 de numere enciclopedia Comorile Pamantului. Eu am intrebat la chioscu de unde imi cumpar revista si mi-a spus ca sunt pana la 20. Bine ca acum stiu ca are mai multe numere. Daca ai vrea sa te uiti pe blog-ul meu daca ii bine ce am scris pana acum. Am 16 ani si sunt pasionat al geologiei. Sunt din Cugir,jud. Alba Iulia si mi-ar dori sa imi spui daca as gasi diferite roci la Rapa Rosie din Sebes deoarece vara mi-o petrec la Sebes.
    http://bogatiile-pamantului.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai bine era daca in toate tarile unde se vinde revista Comorile Pamantului ar fi fost la fel, sa nu faca diferente de la tara la tara, si ma intreb ce ar spune intr-un email deagostini Romania. Cind le-am dat un email, inainte sa plec la Herculane, mi-au spus ca apare oriunde in Romania unde este distribuitorul de ziare Rodipet.

    RăspundețiȘtergere