Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

miercuri, 20 octombrie 2010

Revista "Comorile Pamantului" nr.5

       Salutare!
       Astazi,miercuri 20 octombrie,a aparut nr.5 al revistei "Comorile Pamantului" insotit de o mostra de aragonit -CaCO3,  provenind din Maroc.La chioscul de ziare am cautat prin toate revistele si cu greu am gasit 2 exemplare mai interesante.Toate erau de dimensiuni mici,cu cristale micute,unele chiar fara cristale,in masa compacta.Oricum,exemplarul este dragut si imi lipsea din colectie.Recunosc ca sunt putin dezamagit,ma asteptam la ceva mai interesant,dar avand in vedere cate mii de reviste sunt pe piata,e greu sa fie toate pietrele perfecte.
       Pe revista este un anunt ca au aparut bibliorafturile care se vand separat la pretul de 10 lei,dar am intrebat la vreo 5 chioscuri si va spun sigur ca inca nu au aparut pe piata,poate saptamana asta.O sa va anunt cand reusesc sa dau de ele.In numarul viitor se anunta azuritul,un mineral de o frumoasa culoare albastra,dar sincer nu ma astept sa apara mostre cu cristale mari,ci probabil pietre cu crusta albastra de azurit.Cristalele frumoase sunt putin mai scumpe si mai rare (revista are nevoie de cateva mii).Pentru cei pasionati,ca mine sunt importante si astea,va fi o colectie frumoasa si diversificata.Foarte ciudat e ca la chioscurile de ziare apar din ce in ce mai putine exemplare ale revistelor.Am vorbit cu mai multi vanzatori si toti mi-au confirmat ca primesc din ce in ce mai putine exemplare de la o saptamana la alta...posibil ca numarul sa difere si un functie de numarul de pietre achizitionate de editura.Unele sunt mai raspandite si se gasesc in numar mare pe piata,altele sunt mai rarute.
       Va doresc succes in cautarea unor aragonite dragute!

34 de comentarii:

  1. pai daca nici tu nu esti multumiti io ce sa mai zic ca a mea nu e nici pe departe la fel de frumoasa ca a ta. fapt pt care te rog sa-mi spui de unde le iei!!!!!!!!!! io le iau de la un chios de la rosseti si niciodata nu are ceva sa-mi placa :((((

    RăspundețiȘtergere
  2. Le iau de la un chiosc de ziare din Bacau,in piata centrala.Faza este ca ma duc dimineata,pe la 8 si imi aleg din toata cutia,revista cu piatra pe care o vreau.Dar asta era singura care arata asa si de dimensiunea asta.M-am dus la ora 10 sa iau alta revista,dar nu am mai gasit nicaieri

    RăspundețiȘtergere
  3. COSMIN:Frate,ce frumos e aragonitul tau,eu nu mi-la luat inca,e prferatul meu,te rog sami spui dak vrei ce duritate are!

    RăspundețiȘtergere
  4. cosmin;O CURIOZITATE,care urmeaza in urmatorul nr?

    RăspundețiȘtergere
  5. Aragonitul are duritate intre 3,5 si 4,5.In numarul viitor urmeaza azuritul.

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonimule AM CITIT Comentariul
    de data trecuta si m-am suparat.
    nu o sa ma plictisesc de minerale.
    sunt cele mai frumoase lucruri.
    Dupa ce citesti acest comentariu sa iti ceri scuze.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte interesant blog-ul, felicitari si sper sa aiba succes. Cat despre aragonit eu am gasit unul cu cristale micute dar foarte bine definite si e superb. Anunta-ne te rog daca poti cand apar bibliorafturile pe la chioscuri.Bafta

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc pentru apreciere,Bogdan.Cand apar bibliorafturile o sa anunt pe blog.

    RăspundețiȘtergere
  9. cine poate sa-mi dea adresa de mail de la revista?
    As vrea sa fac comanda.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu stiu daca se pot comanda pe net,intra pe http://www.deagostini.ro,incearca la contact,dar cel mai bine suna la editura,asa se poate sigur 021 40 10 888

    RăspundețiȘtergere
  11. Si eu am toate numerele, nu vreau sa ratez niciunul, toate pietrele mele sunt mari si frumoase ca ale tale, DAR NU AM GASIT BIBLIORAFTUL. iL MAI POT GASI?

    RăspundețiȘtergere
  12. biblioraftul nu a aparut inca,din cate stiu eu.am intrebat si nu este nicaieri,poate apare saptamana asta.cei de la chioscuri mi-au zis ca de obicei astea nu se vand asa ca ai sanse sa gasesti.

    RăspundețiȘtergere
  13. ok multumesc si cand apare te rog frumos sa ma anunti, ok?

    RăspundețiȘtergere
  14. pe blogulcolectionarului.net este un raspuns oficial in legatura cu bibliorafturile:

    "Va informam ca aceste bibliorafturi vor aparea la centrele de presa pe data de 26.10.2010, marti saptamana viitoare."

    Dar cum marti = miercuri pt deAgostini, ma astept sa apara in aceeasi zi cu nr. 6 al revistei.

    Si mie imi place mult revista, chiar daca nu ies eu personal in drumetii la adunat minerale, imi plac si le apreciez si le admir ca si voi :)

    eu sunt multumita de toate esantioanele furnizate pana acum (le-am spalat pe toate cu o periuta de dinti si arata mai bine, mai ales pirita!)
    eu zic ca e foarte frumoasa colectia cu esantioanele ei asa cum sunt, ele nu trebuie sa fie neaparat spectaculare, ci in primul rand reale!

    RăspundețiȘtergere
  15. eh bv..io-s din bucuresti, se pare ca pe aici nu aduc pietre frumoase:)) al meu are cristale foarte foarte mici, in rest e ok :P

    RăspundețiȘtergere
  16. leam spalat dar e cv dak spal aragonitu ca nul vad io prea bn dupa cel spal mie ca se rupe

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu le-am spalat pe toate 5, in revista la aragonit scrie sa-l cureti cu apa distilata nu de la robinet ca s-ar putea sa se deterioreze suprafetele cristalelor, ma rog.. eu am citit asta dupa ce l-am spalat dar din fericire nu s-a intamplat nic (din ce vad eu).

    Pirita parca e cu totul alt mineral dupa ce l-am spalat, arata superb!

    RăspundețiȘtergere
  18. LuLu dami si mie massu tau

    RăspundețiȘtergere
  19. COSMIN:Stie cineva ce urmeaza dupa azurit?

    RăspundețiȘtergere
  20. cosmin:aM SI EU UN ARAGONIT,E PREFERATUL MEU,DAR NU E NICI JUMATATE LA FRUMUSETE PRECUM E AL TAU,AL MEU ARE CRISTALE MICI PE O PARTE SI PE ALTA ARE MIJLOCII.EU SUNT BUCUROS CA AM UNUL DEOARECE AM AUZIT CA ADUC DIN CE IN CE Mai putine.luna trecuta a adus 30 si luna asta a adus doar21 din pacate,stiu ca sunt foarte cautate revistele deoarece ,vanzatoarea mi-a spus ca se si bateau oamenii pentru ele,ba chiar lesinau.asa ca cei care aveti sa fiti multumiti de le chiar dak nu sunt perfecte!

    RăspundețiȘtergere
  21. Nici eu nu sunt multumita de mostra mea ... este foarte mica, un sfert din cea din imagine, si are un cristal foarte micut. Ar trebui macar sa fie de dimensiuni relativ egale. Cat despre biblioraft ... cred ca ar fi trebuit inclus in pretul unei reviste, nu separat, asa ca n-o sa-l cumpar pe acesta, ci unul oarecare din librarie la un pret mai mic.
    Vanzatorii imi dau impresia ca le place sa se joace cu nervii oamenilor. In primele zile spun ca s-au vandut in 5 minute, ca au primit doar 10, ca mai primesc peste o saptaman. Numai minciuni. Le pastreaza pentru cunoscuti. Am vazut faza ... tine revista sub tejghea si cand vine cunostinta i-o vara repede in sacosa. Pentru altii nu au. Nu le-am vazut nicaieri expuse, le tin numai dosite. Cel putin asa e in orasul meu. Eu am renuntat sa mai intreb pana vineri, cand deodata imi spun ca au revista si chiar si toate numerele din urma.
    Succes tuturor colectionarilor!

    RăspundețiȘtergere
  22. cosmin:da,la fel e si la mn

    RăspundețiȘtergere
  23. Tutu: si cuartul meu roz este foarte mic in comparatie cu celelalte esantioane (cam o treime), insa nu ma deranejaza foarte tare acest lucru.
    Asta este, unele sunt mai mari, altele mai mici, eu colectionez revista pentru cultura mea generala si ma bucur ca am ocazia sa studiez aceste minerale in realitate si in starea lor naturala (totusi nu e nici minuscul sa nu iti dai seama de structura lui).

    RăspundețiȘtergere
  24. LULU NU SUNT DE ACORD CU
    TINE.
    MIE IMI PLAC ALEA MARI.
    DACA AI VEDEA CUARTUL MEU ROZ,MAMI MI-A NIMERIT UNUL FOARTE MARE.
    AMETISTUL E POTRIVIT.
    OCHIUL-DE-TIGRU E POTRIVIT.
    PIRITA E POTRIVITA NU E PREA MICA NICI FOARTE-FOARTE-FOARTE MARE DAR PUTEA SA FIE UN PIC MAI MARE.
    CUARTUL ROZ E CU PUTIN MAI MARE DECAT PIRITA.
    E POTRIVIT.
    SI ARAGONITUL ESTE MAI MARE DECAT PIRITA,DAR MAI
    MIC DECAT CUARTUL RO.
    MAMI MI-A ZIS CA RESTUL IN AFARA DE AIA PE CARE MI-A LUAT-O ERAU NASPA.

    RăspundețiȘtergere
  25. LULU SUNT SUPARAT PE TINE IN LEGATURA CU CE AI SPUS DESPRE MINERALE.IN CONTINUARE MA BUCUR CU MINERALELE MELE PERFECTE.

    RăspundețiȘtergere
  26. au aparut cumva bibliorafturile?

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu inca,se zice ca maine apar,odata cu revista

    RăspundețiȘtergere
  28. eu l-am nimerit pe singurul cu cristale mai dezvoltate, putin mai lungi ca ale tale.

    RăspundețiȘtergere
  29. In sfarsit, am si eu o piatra mai frumoasa, dar e foarte fragila

    RăspundețiȘtergere
  30. a venit si aragonitul meu,sau mai bine spus aragonitele....am primit 3 bucati mici de aragonit:|

    RăspundețiȘtergere
  31. cum adica tiau dat 2 maricele?de ce nu tiau dat 2 sfarimisele?

    RăspundețiȘtergere