Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

joi, 28 octombrie 2010

Cristalul perfect...

       Asa cum spuneam si in primul articol,primul meu contact cu pietrele a fost inca din copilarie.Aveau bunicii in curte o movila de pietris petru ciment.Imi petreceam mult timp acolo,adunand pietricele colorate,de diferite marimi.Desi nu vazusem pana atunci niciodata un cristal,ciudat este ca aveam in minte mereu imaginea unei pietre superbe,traslucida,piatra care ar fi facut cat toate pietrele din lume la un loc.Stiam ca daca reusesc sa gasesc acea piatra,o voi avea mereu cu mine si nu voi mai cauta niciodata alta.Era piatra mea imaginara perfecta.Bineanteles ca nu am gasi-o in acea movila de pietris,nici in alele,nici in albia Bistritei,nici in zecile de pietre si cristale cumparate din toate colturile lumii...Cristalografia spune foarte clar ca nu exista cristalul perfect.Oare asa sa fie?
       Mi-am impartasit aceasta obsesie cu sotia mea si raspunsul primit m-a lasat cu gura cascata.Stiam ca am primit raspunsul:"Eu sunt cristalul tau perfect"...

3 comentarii:

  1. E una dintre cele mai faine postări...e expresivă şi foarte frumoasă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am ramas si eu impresionata de articolul tau. Nu intamplator suntem suflete pereche. Nu intamplator am inventat cuvintele: iub, iub. Priveste sufletul unui om si vei gasi comoara mult cautata!Sotia

    RăspundețiȘtergere
  3. Servus Florin.
    E foarte frumos blogul tau.Esti la zi cu informatiile si pozele sint frumoase.
    Eu na-m experienta cu blogul,n-am reusit sa pun articolrlr despre pietre numai la pagina Pietre sau la pagina Reintilniri asa ca le vei gasi cam peste tot.De aceea ti-am spus sa intri pe toate articolele.
    Mica diferenta ar fi ca toate pietrele de pe blog si de acasa,de la prieteni-nu am curte-sint cautate,culese,luate in mina,carate de mine.Iar cele slefuite sint slefuite de mine...manual.Micron cu micron si-au aratat frumusetea.Din pacate marea majoritate a pozelor sint facute cu aparat cu film si n-am scaner pentru a le copia.De aceea apar dementiile de fotografii ca cele de ieri.Insa,in caz ca te intereseaza ceva pe tine sau pe prietenii tai de blog (si nu numai),intreaba si-ti voi raspunde.Ce inti recomand?Sa mergi pe teren sa cauti si sa gasesti pietre si fosile.Nimic nu se compara cu bucuria interactionarii cu pietrele din teren,gasirea (cred ca e reciproca,sau de fapt ele ne gasesc pe noi)si bucuria cind iei piatra in mina si impreuna mergeti acasa.
    Mult bine,
    Alexandru.

    RăspundețiȘtergere