Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

marți, 11 mai 2010

"Proprietatile metafizice ale cristalelor"

       Nu pot sa ma aptin sa nu comentez ceva pe aceasta tema. Dupa parerea mea este una din cele mai mari prostii pe care le-am auzit, la fel de mare ca zodiacul. S-a format o adevarate religie in jurul cristalelor, cum ar fi New Age sau Wicca. In SUA, in orasul Taos (New Mexico) Katrina Raphaell a infiintat Crystal Academy. In ultimii 20 de ani au aparut si la noi o gramada de carti si reviste in care se vorbeste despre proprietatile metafizice ale cristalelor. S-a vorbit chiar despre o asa zisa constiinta a cristalelor, care inainte de folosire in cristaloterapie trebuie curatate si incarcate energetic. Cica trebuie sa va purtati frumos cu ele sa nu se supere...ha ha ha. Din curiozitate am citit si eu cate ceva. Dati o cautare pe Google despre cristale si veti vedea ca aproape fiecare articol incepe cu prezentarea legendelor referitoare la anticul continent Atlantida, despre cristalele care generau o energie gigantica pentru orase intregi si cum, datorita modului abuziv in care s-au folosit aceste energii, intreaga civilizatie a disparut. Sa mori de ras...Nici macar nu se cunoaste daca Atlantida a existat sau este doar o legenda, iar unii mai destepti ca toti i-au si facut istoria. Altii afirma ca in varful piramidelor egiptene erau plasate cristale avand scopul de a canaliza energia macrocosmica in aceste structuri geometrice perfecte. Oricum cert este multe civilizatii, culturi si popoare au utilizat cristalele si pietrele pentru o multitudine de scopuri—de la vindecare si protectie pana la cele mai profunde initieri. De-a lungul timpului, omenirea a utilizat puterea cristalelor si a pietrelor in scopuri diferite.
       "Cele mai vechi legende despre cristalele magice ne duc la Atlantida. Se presupune ca oamenii acestei rase avansate foloseau cristalele pentru a canaliza si utiliza energia macrocosmica. Se prea poate ca aceasta civilizatie legendara, posesoare a unei stiinte avansate, sa fi folosit cristalele pentru a produce raze de lumina de care se serveau in scopul comunicarii telepatice cu propriii stramosi. De asemenea, ei foloseau puterea cristalelor in diferite scopuri practice. Se crede ca unul dintre motivele distrugerii acestui mare continent a fost utilizarea cunoasterii sacre in scopuri egoiste. Legenda spune ca, inainte ca Atlantida sa fie distrusa, inteleptii au dorit sa pastreze cunostintele mostenite. Ele nu au fost scrise in carti de teama ca nu vor supravietui cataclismelor. In intelepciunea lor, batranii Atlantidei au incarcat anumite cristale cu informatii si le-au reintrodus in pamant, avand convingerea ca ele vor fi redescoperite in momentul in care omenirea va fi pregatita sa primeasca intelepciunea inmagazinata in ele. Supravietuitorii Atlantidei au inceput o noua viata, continuand sa transmita cunostintele despre cristale in Egipt, America de Sud si Tibet. Pe baza informatiilor referitoare la structurile cristaline si urmand modelul marilor temple ale Atlantidei, ei au construit piramide. Forma geometrica piramidala perfecta amplifica legile fizice ale cristalului si canalizeaza energia universala de inalta frecventa in pamant. De altfel, se considera ca initial marea piramida din Egipt avea in varf un cristal urias prin care energia cosmica era captata si amplificata. De-a lungul timpului, cunoasterea puterii si a potentialului energetic al cristalului a fost folosita cu scopuri josnice. Multe din informatiile valoroase au fost pierdute astfel, dar unele au ramas si transpar in diferite culturi si civilizatii de-a lungul istoriei. In Biblie (Exodul) se mentioneaza faptul ca placa pentru piept a unei armuri, confectionata din 12 pietre pretioase, combinate si dispuse pe 4 randuri, i-a dat lui Aaron puterea lui Dumnezeu. Desi nu se cunosc pietrele pretioase folosite, se presupune ca ele i-au conferit incredibile puteri spirituale". (In primul rand nu era armura, ci vesmant special de slujire in fata chivotului legii, iar pietrele sunt descrise, dar nu toate pot fi identificate azi:
sardeon, topaz, smarald, rubin, safir, diamant, opal, agat, ametist,hrisolit, onix si iaspis).
       Parerea mea este ca aceste lucruri sunt doar superstitii. Ni se da exemplu mereu Biblia care descrie pieptarul marelui preot a lui Israel. Departe de a avea vreo functie metafizica, cele 12 pietre pretioase de pe pieptar au doar rol simbolistic (Biblia este plina de simbolistica) reprezentand cele 12 triburi ale lui Israel. Citisem carti ale lui Dan Seracu (saracul de el...bate campii cu gratie) in care erau descrise aceste proprietati ale cristalelor si utilizarea lor in meditatie. Nu pot sa nu ma minunez de prostia unor oameni. Din pacate New Age a luat un mare avant in Romania in ultimii 20 de ani, asa incat foarte multe clustere de cuart de o frumusete umitoare au fost sparte cu ciocanul pentru a se obtine cristale individuale. Apropo: fata aia de isi zice Urania este sanatoasa la cap? Am serioase indoieli ca ea chiar crede ce spune, dar cum prosti sunt destui...
       Intradevar, una dintre cele mai interesante proprietati ale cristalelor de cuart este piezoelectricitatea, folosita la masurarea presiunii, a frecventelor teleradio, la electrozii de aprindere a gazelor, dar de aici pana la paranormal este cale lunga.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu