Atentie!Aceste rezervatii sunt protejate conform legilor in vigoare!
Aceste informatii sunt publice si nu imi asum nicio raspundere pentru eventuale colectari neautorizate.
Rezervatie paleontologica situata la 20 km S-E de orasul Bistrita,pe cursul superior al Vaii Budacului,in amonte de satul Budacul de Sus.
Aici,sedimentele marnoase ale Pontianului au conservat numeroase resturi de flora si fauna fosila.
Analiza florei fosile evidentiaza prezenta unor paduri tipice de mlastina ,formate din conifere,predominate de Taxodiacee,impreuna cu alte specii lemnoase ca: Carpius,Salix,Alnus,Buettneria,etc.
Alaturi de plantele fosile,in depozitele marnoase apar numeroase animale fosile reprezentate de lamelibranhiate ,gasteropode si ostracode.Printre genurile mai frecvente se numara Limnocardium,Paradacna,Pseudocatillus,Melanopsis,Congeria,Candona,etc...
Pe baza acestor fosile s-a reusit sa se stabileasca varsta eruptivului,a formatiunilor sedimentare caracteristice acestor locuri ce caracterizeaza zona Budacului de Sus,care a fost declarata rezervatie paleontologica.
Salut, nu gasesc in blog detalii despre Piatra Neamt, cred ca erau. Nu am de intrat cam de la numarul 90 al revistei aici. Se gasesc minerale (poate incorporate in roci) in raurile din Piatra Neamt. Stiu despre fosilele de pe Pietricica, desi nu am urcat niciodata, eu fiind din Iasi.
RăspundețiȘtergereVa recomand sa cititi lucrarea Fauna fosila din Oligocenul de la Piatra Neamt, scrisa de Mihai Ciobanu ; Editura Academiei, aparuta in 1977 . Cam greu de gasit, dar merita prin informatiile oferite + zeci de planse . Sper sa va fi fost de ajutor .
ȘtergerePlec azi, deci de gasit si de citit nu cred ca pot, multumesc mult oricum Liviu.
RăspundețiȘtergereScuzati ca deranjez (nu este despre ce vorbiti dumneavoastra)... Cristale si Pietre a aparut mai demult si s-a oprit la 5 (ametist).Acum au luat-o de la capat,revistele vor costa 15,90 (cu 1 leu mai mult fata de primele 5) iar nr 5 va fi heliotrop.Ce ziceti... sa iau din nou 5 de aceasta data cu heliotrop nu ametist si apoi sa continui obisnuit ... ?
RăspundețiȘtergereȚin să vă spun tuturor celor interesați de minerale că în satul Secaci, comuna Beliu, județul Arad se găsesc argile cu blocuri împreună cu oxizi de fier (limonit în special și goethit). La Aciuța, în cariera de andezit există cristale de calcit de până la 2cm.
RăspundețiȘtergereCu stimă, Liviu (13ani)