Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

miercuri, 28 decembrie 2011

Revista "Comorile Pamantului" nr. 67

       Salutare colectionari!
       Iata ca numarul 67 al revistei Comorile Pamantului,ultimul din acest an vine insotit de un esantion de Unakit.Din pacate,asa cum ne-am obisnuit in ultimele  numere si acesta este rulat...Nu am vazut nici un examplar mai rasarit,toate erau de dimensiuni mici,asa ca am luat unul la nimereala,oricum nu intra in colectie mea pietre rulate.Din pacate nu am aceasta piatra in colectie,dar o sa o gasesc eu pe undeva,poate pe eBay.Imi pare rau ca cei de la editura nu au inteles nici acum ca cei care cumpara revista nu vor pietre rulate,ci in stare naturala.Alaturi de revista avem atasat si un fluturas prin care ni se comunica ca s-au numarat eronat cateva pagini si primim abtipilduri pentru a rezolva situatia.Eu am remarcat aceasta eroare inca de atunci,asa ca ma bucur sa vad ca s-a rezolvat.
       Despre unakit nu prea stiu ce sa zic,decat ca este o roca destul de rara produsa prin metamorfozarea granitului si are o culoare pestrita,in general verde si roz si este compusa in special din epidot (da culoarea verde) si ortoclaz la care se pot adauga cantitati mici de cuart.Esantionele de buna calitate pot fi folosite pentru bijuterii sau obiecte de decor.Din pacate este o roca care poate fi falsificata destul de usor,sau inlocuita cu altele aemanatoare.
       Cam atat despre unakit,este o roca despre care nu stiu prea multe lucruri.
       Numai bine si succes la pietre,sa ne auzim cu bine la anul!



10 comentarii:

  1. MULTUMIM foarte mult pentru informatiile bine structurate si documentate din acest blog. NU exagerez cu nimic cand spun ca sunt multi bloggeri care si-ar dori sa aiba un blog asa de bine organizat !!!

    Felicitarile mele pentru nunca depusa !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult de tot pentru aprecieri!

    RăspundețiȘtergere
  3. le-au zapacit de tot.iar le-au tiparit aiurea.lipsesc pagini de la ACTIVITATE PRACTICA 89-90 SI 99-100 si de la DESCOPERA 127-132,143-146.SARBATORI FERICITE TUTUROR ROMANILOR SI SA NE AUZIM LA ANU MAI FERICITI SI MAI VOIOSI.

    RăspundețiȘtergere
  4. Lipsesc pagini pentru ca numerele revistei nu s-au dat in ordine,ci au fost schimbate.Se poate vedea asta datorita abtipildurilor lipite pe numere.Dar cred ca se va rezolva situatia si se se vor completa si paginile lipsa odata cu numerele viitoare.S-a mai intamplat asta si nu au fost probleme.

    RăspundețiȘtergere
  5. salut, esantioanele de azi mi s-au parut f mici :(...ce apare in nr viitor, sper sa inceapa anul cu dreptul ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Teoretic urmeaza stilbit,un mineral frumos din grupa zeolitilor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut eu nu am primit abtibild :(
    Alexandru

    RăspundețiȘtergere
  8. Trebuie sa fie acolo,era intre revista si carton.Cauta si in paginile revistei.

    RăspundețiȘtergere
  9. DE CE ZIC MEREU CA DUPA CE LE ATIMGI SA TE SPELI?

    RăspundețiȘtergere
  10. Unele pietre pot fi periculoase pentru sanatate,cum ar fi:azurit,malachit,stibina,pirita,calcopirita...
    Pot fi tinute in colectie,dar e bine sa nu fie gustate :))

    RăspundețiȘtergere