Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

miercuri, 22 iunie 2011

Revista "Comorile Pamantului" nr.40

       Salutare prieteni!
       Astazi,22 iunie a aparut numarul 40 al revistei Comorile Pamantului.Desi se anuntase ca numarul acesta vine insotit de un esantion de hematit slefuit si ma pregatisem moral pentru asta,am avut parte de o surpriza...Prehnit! Pentru mine este chiar o surpriza placuta si binevenita,intrucat aveam doar o bucatica din acest mineral,de dimensiuni asemanatoare celui de azi.Dupa cum vedeti si din poze,esantionul este foarte frumos colorat,de un verde mar si de dimensiuni medii,dar din pacate celelalte esantioane erau jalnice...foarte mici si sfaramate.
       Odata cu acest numar am primit cadou si tavita de depozitare pentru a treia serie.Nici urma de autocolantele cu numele mineralelor din prima serie,poate in numarul viitor.Problema este ca revistele nu mai incap in biblioraft si separatoare de serie nu am mai primit demult,asa incat sa le pun in alt biblioraft...sper sa se rezolve.
       Cateva cuvinte despre prehnit.Acest mineral este un silicat de calciu-Ca2Al(AlSi3O10)(OH)2, poate forma cristale prismatice,tabulare sau piramidale,dar de obicei apare in habitus botrioidal,reniform,stalactitic,granular sau compact.Culoare este de obicei verde,dar poate fi si alb,incolor,galben sau gri.Urma este incolora.Prehnitul este transparent sau translucid cu un luciu sticlos sau perlat.Se formeaza in cavitatile de lava bazaltica,pegmatite si in filoanele hidrotermale.
Asadar,cu prehnitul din numarul 40 se incheie seria a doua din colectie.Eu personal am fost dezamagit de primele pietre din aceasta serie,dar situatia s-a inbunatatit spre final...cam prea multe pietre slefuite,unele colorate artificial...
       Dupa cum stiti seria a doua cuprinde: aur,obsidian,azurit,malachit,agat albastru,andaluzit,cristal de stanca,howlit,sodalit,amazonit,calcopirit,rodonit,spat de islanda,disten,jasp dalmatian,albit,goethit,dolomit,lemn opalizat si prehnit.
       Sa speram ca seria a treia va fi ceva mai interesanta.
       Se pare ca in numarul 41 primim Lapis lazuli,o frumoasa combinatie de minerale,de culoare albastra.
       Numai bine si succes la pietre!
       P.S.arata mult mai bine dupa ce este spalat.Spalati-l cu apa si sapun si clatiti-l la robinet.




26 de comentarii:

  1. da chiar este frumos l-am luat si eu acm de la chiosc e frumos enorm si sper ca seria a 3 a sa fie mai interesanta sun t de acord cu tine !



    Alex Zoicas din Campulung
    @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu in primul biblioraft am primele 30 reviste si in al doilea urmatoarelele 10 si incap foarte bine. Dar am lasat revistele intregi, iar separatoarele le folosesc doar la sfarsitul colectiei dupa ce am toate revistele si le impart pe sectiuni.

    Norbi

    RăspundețiȘtergere
  3. cutii vom mai primi in numerele 60 si 80, iar autocolantele sosesc in numerele 41, 61, 81 si 100.

    separatoare nu vom mai primi deloc; ei considera (si eu sunt de acord) ca un singur set este de ajuns (daca chiar mai vrei separatoare, poti comanda din nou numarul 11 si primesti si separatoarele

    cat despre locul in biblioraft, eu am 4 bibliorafturi dar am folosit doar 2 (al 2-lea l-am desfacut cand a aparut numarul 36, si nu mai incapeau numerele in primul; si cred ca pe al 3-lea il incep dupa numarul 50).

    RăspundețiȘtergere
  4. NU mai primim SEPARATOARE!
    1. Va informam ca separatoare anterioare s-au trimis pentru intreaga colectie, autocolantele se vor trimite dupa numarul 40.
    2. Separatoarele respective sunt necesare pentru toata colectia, avand dumneavoastra 2 bibliorafturi puteti pune cate 5 separatoare in fiecare biblioraft.
    Pe parcurs veti distribui, avand in final cate 2-3 separatoare in fiecare biblioraft.

    Apropo, nu se intampla nimica daca il spalam cu apa si sapun? Ma cam ingrozeste dar daca nu se descompune, sau nu se rupe in bucati, am sa.l spal si eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. In nr. urmator: LAPIS LAZULI

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar cate pietre sunt in colectie?
    Cand se termina colectia?

    RăspundețiȘtergere
  7. Lapis lazuli este una dintre cele mai frumoase pietre,de culoare albastra.Din pacate este o piatra destul de piperata la pret...spe sa nu ne dea aschii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt impresionat de mineralul primit azi. Si eu m-a asteptam la hematit, dar e mai bine ca am primit PREHNIT.
    P.S: Ce urmeaza in numarul viitor???

    RăspundețiȘtergere
  9. Oare mai gasesc biblioraft la chioscuri sau trebuie sa comand de la ei?

    RăspundețiȘtergere
  10. luciana:in numarul viitor vom primi etichetele pentru minerale?

    RăspundețiȘtergere
  11. în Rusia oricum a venit hematitul pe la numărul 80 și este tot colecția comorile pământului ( bineînțeles varianta ruseasca ) deci ma gândesc ca poate și la noi o sa vina hematitul pe la ultimele nr ... poate a fost cum a fost și azuritul care trebuia sa vina la nr 6 ...

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut tuturor. Intr-adevar cei de la DeAgostini ne-au facut o surpriza placuta azi, cand toti ne asteptam la o piatra slefuita :) Cred ca s-au gandit si ei ca ar fi prea mlte in aceeasi serie. Florin, sunt de aceeasi parere in legatura cu primele (5)esantioane din seria asta, mai ales azuritul si malachitul au fost dezastru; si tare rau imi pare de agat...dar sunt totusi frumoase si asa. Tare-mi place sa vad inca o caseta plina :D Numai bine :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Mai anonimule la rusi a aparut hematitul in numarul 39.Si apropo ,legat de prehenit , al meu are niste cristale negre in interior , adika gen cuartul fumuriu cu acele cristale de rutil.Aici e la fel doar ca in loc de c.fumuriu e prehenit si in loc de rutil sunt niste cristale negre aciculare.Ce ar putea fi???Te rog florin lamurestema si pe mine

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu stiu ce sa zic...posibil sa fie turmalina sau amfibol.

    RăspundețiȘtergere
  15. @zmeurică0112: din cate stiu bibliorafturile nu sunt disponibile la comanda,dar sunt convins ca vor aparea pe piata in cursul numerelor viitoare.

    RăspundețiȘtergere
  16. nu fiti asa siguri ca ne dau lapis lazuli ca vedeti ce se inatampla

    RăspundețiȘtergere
  17. salut Florin, nu vreau sa fiu chitibusara dar dolomitul din cutie(poza sus) nu seamana cu cel pe care-l ai in postarea cu dolomitul separat. Gresesc???????

    RăspundețiȘtergere
  18. Salut!Nu gresesti,ai dreptate.Nemultumit de exemplarul acela am luat altul.Acesta este ceva mai interesant,frumos cristalizat si de o culoare spre mov...

    RăspundețiȘtergere
  19. am stiut ;) ...din pacate nu se vede prea bine din cauza blitzului...ce anume ii da nuanta mai inchisa?

    RăspundețiȘtergere
  20. Dolomitul apare intr-o gama mai mare de culori,de la alb la roz si pana la brun deschis.Acesta are o nuanta de roz inchis spre mov.culoare ste data de cantitatea si raportul de minerale.

    RăspundețiȘtergere
  21. asta e colectia mea! http://imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img708/5282/picture002mq.jpg&via=mupload&newlp=1

    RăspundețiȘtergere
  22. Frumoasa seria a doua pe care ai incheiat-o, piesele care mi se par deosebite la tine sunt azuritul, amazonitul si calcopirita. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  23. http://gandurisipasiuni.blogspot.com/2011/06/am-revenit.html aici puteti vedea colectia mea .Sper ca Florin sa accepte sa puteti vedea acest comment.Multumesc anticipat Florin!

    RăspundețiȘtergere