Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

miercuri, 2 februarie 2011

Revista "Comorile Pamatului" nr.20

       Salutare prieteni!
       Astazi,miercuri 2 februarie a aparut numarul 20 al revistei,acesta fiind si ultimul numar din prima serie.Dar,din cate am auzit in unele orase,revista a aparut de luni,in altele de marti...La mine in oras apare intotdeauna miecuri.Surpriza este ca pe langa esantionul de gips selenit de care stiam,cei de la editura ne-au dat si o tavita cadou,pentru pus mineralele din seria a doua...Asta mi se pare putin ciudat,doarece se stie ca odata cu acest numar,foarte multi vor renunta la achizitia revistei din diferite motive,dar in special din cauza pretului.Chestia cu tavita cadou mi se pare si un fel de strategie de marketing...probabil oamenii vor gandi asa:"am terminat prima serie,ma opresc...dar daca tot am o cutie goala poate ar trebui sa o umplu..."Oricum,imi pare sincer rau de cei care se vor opri aici,mai ales de cei care si-ar fi dorit continuarea colectiei,dar din motive financiare nu au incotro.
       Revenind la revista,desi nu se specifica,mostra de azi este gips selenit,de origine hidrotermala,majoritatea gipsurilor (inclusiv "trandafirul desertului"fiind evaporite).Mostrele sunt marisoare si frumoase,dar aveti grija mare caci sunt foarte sensibile (duritate 2),asa ca mai bine le lasati in cutie,nu le zgariati,nu le spalati...va puteti trezi ca se sfarma in mana.
       Cat despre colectie,in general sunt multumit.Imi amintesc goana prin oras dupa primele 6 numere...la ora 9 nu se mai gaseau,iar la ora 8 aveai de ales numai sfaramaturi...Vanzatorii facusera liste si radeau cand cereai revista...acum te roaga sa cumperi de la ei si ti le scot pe toate fara macar sa ceri :)))Din pacate unele a trebuit sa le cumpar de doua ori,deoarece eram foarte numultumit,iar in alte cutii am mai ingramadit mostre din ce mai aveam eu.Dintre toate cel mai greu a fost cu aragonitul si fuchsitul,acestea fiind de dimensiuni mici.Dar pe ansamblu sunt multumit.In numarul viitor vom primi si autocolantele cu primele 20 de numere,avand inscrise numele si originea mineralelor.
       Sincer ma intreb daca nu era mai corect si cinstit pentru cei care se vor opri aici cu achizitia,ca editura sa dea autocolantele in numarul 20 si tavita in 21...
       Va doresc mult succes la pietre si sa ne auzim cu bine!

41 de comentarii:

  1. Am cumparat si eu nr.20, am luat ce mi-a dat vanzatorul si am nimerit un esantion de 3x3cm(abia incape in cutie). Suprafata care se vedea prin cutie nu arata cine stie ce si e de un alb mat, dar cand am desfacut cutiuta si am intors esationul, surpriza, jumatatea cealalta e cristalina si cu un luciu superb.

    RăspundețiȘtergere
  2. cosmin:interesanta colectie,azi sper sa primesc si eu revista.o intrebare,revista este intr-o cutie exact ca la nr 2?si eu voi continua colectie,ma obisnuit cu asta si nu pot renunta,oricum ai esantioane frumoase

    RăspundețiȘtergere
  3. Cutia este identica cu cea de la nr.2 si in ambalaj identic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Florin sa stii ca esti genial! De fiecare data cand ma trezesc miercurea (din moment ce miercuri e ziua mea libera de la munca si ma trezesc tarziu) deschid pc-ul si ma uit la tine pe blog sa vad daca ai cumparat revista si bineinteles ca ai facut asta asa ca dau si eu fuga la chiosc. Imi amintesc goana dupa primele numere...ba eu chiar am ratat numerele 1,2,3,4,5 si 11. Imi este foarte ciuda ca le-am ratat si tot zic ca o sa dau comanda, insa imi e frica sa nu vina sparte cutiutele. Mie sincera sa fiu imi convine ca au dat cutie cadou acum, ca ma reusit sa o conving pe doamana de la chiosc sa imi dea 2 numere. :) Esantioanele tale sunt superbe. Esantionul meu de fuchsit e mic mic. Tin minte ca mai avea doar 2 reviste si ca desi esantionul din nr celalalt era mai mare mie mi-a placut cel mic. Eu sunt mulumita de revista si am sa continui sa o cumpar. Asa cum ai zis si tu altii dau 10lei zilnic pe tigari. Felicitari pentru esantioane :)

    RăspundețiȘtergere
  5. din pacate, eu nu am gasit toate numerele; nu am numai 11 numere, dar toate mari si frumoase. nu am gasit numarul 2, asa ca aceasta este prima cutie. oare autocolantele unde vor sta? pe cutie, sub esantioane, pe cutiile mineralelor?

    RăspundețiȘtergere
  6. Într-adevar, cei de la DeAgostini sunt nişte mârlani, se gândesc numai cum să-şi vândă revista, nu le pasă cât de puţin de cei care o cumpără.

    Foarte frumoase eşantioane, Florin! Succes în continuare şi ţie!

    Am pus şi eu o poză cu caseta mea completă pe blog, pentru cine vrea să vadă mai multe tăviţe complete.

    RăspundețiȘtergere
  7. Frumoasă colectie...seamana cu a mea ;))

    RăspundețiȘtergere
  8. @ady_crisan1996
    autocolantele sunt facute sa le lipesti pe cutiutele mineralelor.

    eu am un nr 2 in plus daca te intereseaza (esantion + cutie + revista).

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc tuturor pentru aprecieri,dar sunt convins ca si ale voastre sunt la fel de frumoase :)

    RăspundețiȘtergere
  10. ok ms de informatie. nu imi mai trebuie nr 2, am uitat ca de vreo 3 zile am vorbit cu un prieten si imi va da el 2 numere lipsa: nr 2 si nr 5.

    RăspundețiȘtergere
  11. tot uit sa spun ca blogul acesta este grozav:D da...mai stiti ca si la kaufland se gasesc? mam gandit sa incerc si eu la kaufland. am mers si erau intradevar nr 19 si doua nr 18 dar ambalajul era rupt si pietrele lipseau. unii chiar sunt nesimtiti cei care fac asta. si am mai vazut de 2 ori asa ceva la kaufland: la nr 2 si la nr 8.

    RăspundețiȘtergere
  12. Florin stiu ca si tu ai un nr 2 in plus...nu vreau cutia poate iti trebuie tie...insa m-ar interesa revista si esantionul de ochi de tigru. Imi place mult de tot ochiul de tigru. Sunt dispusa sa iti platesc. Iti zic tie asta fiindca stiu ca tu esti din Bacau. Asa ca daca vrei sa imi vinzi mie unul din esantioanele tale de ochi de tigru ti-as ramane indatorata :)
    A! Te rog sa ma anunti daca ai sa te duci pe la targul ala de la Carrefour si gasesti ceva interesant. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. cutiile se dau si la nr 40, nr 60 nu?

    RăspundețiȘtergere
  14. Da, dar tu ai mereu noroc la eşantioane si te pricepi la minerele ;)

    RăspundețiȘtergere
  15. pt.Deea: se rezolva,lasa-mi o adresa de mail.

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu nu stiu daca pot sa mai i-au revista,din cauza ca e cam scumpa.Eu am toate numerele de la 1 la 20.Sper ca parinti mie sa ma lase sa o i-au mai departe,pentru ca nu vreau sa renunt:D.Apropo Florin ai o colecti de invidiat

    RăspundețiȘtergere
  18. Multumesc mult pt.apreciere.Ar fi frumos ca parintii sa iti cumpere revista in continuare,este educativa si geologia este o pasiune frumoasa.Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  19. Frumoasa colectie!
    Nu stie nimeni daca se scumpeste revista:|? I.am intrb pe cei de la DeAgostini si inca nu mi.au raspuns(sper ca nu se va scumpi:p) .
    Vazand ambitia voastra de a merge mai departe cu colectia, m.am razgandit si voi continua si eu!
    Florin, sper ca m.ai pui pe site pozele tale de la urmat. pietre, roci si minerale de la colectie!

    Multumesc si Felicitari,
    Adriana .

    RăspundețiȘtergere
  20. cipy: de mult postez pe aici, , de acum ma stiti drept CIPY! ok?
    bn.........cine vrea sa imi vada colectiaa?, poftim am o pozik:
    file:///C:/Documents%20and%20Settings/george/Desktop/Picture%20006.jpg

    RăspundețiȘtergere
  21. Salut

    Florine super colectia, ai gasit esantioane unul si unul!
    E cineva eventual din Deva caruia nu ii mai trebuie cutia?
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  22. A gasit cineva biblioraftul? Am sunat si la DeAgostini si mi s-a spus ca e indisponibil :|

    RăspundețiȘtergere
  23. Vad ca sunt multe persoane care au ratat numere, va sfatuiesc sa cautati pe la chioscuri mai izolate, sau de prin magazine gen carrefour, eu mereu gasesc acolo si imi aleg ce esantion vreau din multe.

    RăspundețiȘtergere
  24. Frumoasa colectie. Ce parere aveti de colectia mea? ^_^ http://tinypic.com/view.php?pic=2r2rd06&s=7 este cam in ceata ce e drept :S

    RăspundețiȘtergere
  25. Mi-am umplut si eu tavita, yeeey, si esantionul de azi chiar a fost o surpriza placuta, mai ales datorita dimensiunii :p
    Florin, sunt total de acord cu tine in privinta cutiei si a autocolantelor, dar cum ai spus, asta e strategia lor de marketing, si sincera sa fiu mie mi se pare una buna; ei nu-si doresc decat sa-si pastreze cat mai multin dintre clienti. @Deea: despre ce targ e vorba? cand? e cu pietre? vreau si yo ;)
    Toate bune

    RăspundețiȘtergere
  26. Iti raspund eu:in Bacau este targul ac le de haine la Central Plazza (Carrefour).Acolo se gaseste de obicei o taraba cu pietre slefuite,dar si cateva cristale de cuart,ametist...aduse din brazilia.Targul s-a deschis,azi miercuri si tina pana duminica.Inca nu am trecut pe acolo sa vad,dar ti-am zis ca de fiecare data erau pietre,la baza scarilor rulante :)

    RăspundețiȘtergere
  27. Salut pentru cine vrea sa vadă am pus 20 de poze cu mineralele de la CP!
    las link-ul aici: http://mineralul.blogspot.com/2011/02/poze-cu-esantioanele-de-la-comorile.html

    RăspundețiȘtergere
  28. de la expozitia din cluj din 25-17 februarie de la acel muzeu putem cumpara pietre mari si ieftine nu? vreau sa stiu ca sa nu ma duc pana in cluj pentru nimic. va rog sa imi raspundeti.

    RăspundețiȘtergere
  29. Pentru ca voi toti v-ati mandrit cu colectia voastra de la Comorile Pamantului vreau si eu sa fac acelasi lucru cu permisiunea lui Florin :)
    Link aici: http://andreeaakadeea.wordpress.com/2011/02/02/prima-tavita-comorile-pamantului/

    RăspundețiȘtergere
  30. Si eu colectionez aceste minunatii si as dori sa va arat colectia mea pana acum:
    http://good-times.webshots.com/album/579632977FuGBgw

    RăspundețiȘtergere
  31. @Florin: sa nu te duci la expozitie la Carrefour daca vrei sa te duci numai dupa pietre deoarece nu au venit cei care comercializau pietre semipretioase. Am urcat si sus si nici sus nu erau. Valabil anuntul si pentru restul lumii :)

    RăspundețiȘtergere
  32. Servus Florin!
    Hai pe la mine sa vezi ultimul articol si daca poti popularizeaza-l si tu.E imortant sa se stie!
    Mult bine,
    Alexandru.

    RăspundețiȘtergere
  33. @Deea si Florin: mersi pt raspunsuri.

    RăspundețiȘtergere
  34. Foarte frumoasa colectia ta!Daca vrei sa-mi vezi colectia,acceseaza blogul meu Mineralia:

    cristalizeblog.blogspot.com

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  35. Sunt bucuroasa! Am gasit nr.11 :) Inca 3numere :) si poate reusesc sa termin si eu tavita :)

    RăspundețiȘtergere
  36. eu am facut prima tavita o mai am pe a 2 si gata si cred ca mai e una

    RăspundețiȘtergere
  37. Si eu sunt foarte mandra de tavita mea si am reusit s-o pun pe site :D Felicitari tuturor pentru frumoasele colectii si bafta la achizitionat multe multe pietre. Florin, imi permit sa pun si eu linkul aici, la tine. Mersi.
    http://handmadebylory.wordpress.com/roci-minerale-pietre-semipretioase/

    RăspundețiȘtergere
  38. da...ceea ce asteptam cel mai mult yey!!!

    RăspundețiȘtergere
  39. !!!!!!!!! Daca locuiti in Bucuresti, va puteti loa o gramada de minerale foarte frumoase (mai ales esantioane mici care incap la fix in cutiute) de la Muzeul De Geologie de pe Kiseleff, cu care va puteti completa colectia. Sunt de asemenea foarte ieftine (in comp. cu revista) eu mi-am luat un trandafirul desertului mic dar foarte frumos cu doar 2 lei.

    RăspundețiȘtergere
  40. Apropo, daca mai vreti sa vedeti o cutie completa, http://blogulunuipusti.blogspot.com/p/colectia-mea-comorile-pamantului.html

    RăspundețiȘtergere