Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!duminică, 20 februarie 2011

Cristal deosebit
       Anul acesta dupa leneveala din perioada sabatorilor prin mijlocul lunii ianuarie(chiar in data de 12 daca nu ma insel) am simtit o chemare puternica ..si anume ma ,,frigeau talpile" sa intru intr-o mina la cautat de minerale.Explorand unele galerii vechii pe unde nimeni nu a mai intrat de cel putin 30 de ani pe un perete am observat un mic ,,groitz"(geoda). Largind incet gaura respectiva...(eram intr-o pozitie extrem de incomoda..ridicat pe varfurile picioarelor pe un ,,bolovan" care se clatina...si cu mainile intinse deasupra capului..abia ajungeam la respectiva gaura) am reusit sa imi introduc o mana si sa pipaiesc....repede am simtit prezenta unor cristale de cuart dintre care unul de dimeniuni apreciabile.Primul cristal care l-am scos (unul mic) m-a adus in culmea fericirii..un cristal foarte transparent si ametizat pana la mijloc.Urmatoarele cristale ...mi-au confirmat faptul ca am dat de un mic ,,El Dorado".Cu chiu cu vai am scos cateva cristale si a venit randul ,,gigantului".Despre el am sa va spun ca avea lungimea de 11 cm,un diametru la baza de 3 cm...si in partea superioara se observa cu usurinta o ,,bula" mare de aer (captiva) care se misca in apa...fabulos.Ajuns acasa am remarcat ca mai erau inca mai multe astfel de bule...dar care necesitau o privire atenta pentru a le detecta.Cristalul acum se afla pe undeva la marginea Atlanticului (nu a fost vandut ci a fost facut cadou..o chestie de familie care nu isi are rostul explicata aici)
       In fotografii:Cristalul si eu..(poza pe care mi-am facut-o la cateva secunde dupa ce l-am scos)...si cristalul din cateva unghiuri diferite!
       Va multumesc celor care ati avut rabdare sa cititi aceasta postare!
       Cu stima Ciupi!

8 comentarii:

 1. In ce mina ati fost si unde?? Sunt doar curios...

  RăspundețiȘtergere
 2. Super tare! Acest cristal este o adevarata piesa de muzeu.Multumesc pentru postare!

  RăspundețiȘtergere
 3. Ciupi este un om deosebit. Era logic ca acel cristal sa i se predea, desi poate parea o poveste trista in care haiducul este prins de potera. Dar pentru ca l-a prins Ciupi, acum a devenit nobil. Sper ca acest cristal sa se bucure de admiratia celor ce il privesc.

  RăspundețiȘtergere
 4. Reply:In ce mina ati fost si unde?? Sunt doar curios...

  In Maramures!

  RăspundețiȘtergere
 5. Ciupi are intradevar a gasit cristal foarte frumos.
  Bravo!

  RăspundețiȘtergere
 6. Foarte impresionant! Felicitari Ciupi

  RăspundețiȘtergere
 7. Ceva imi spune ca , acolo , in zona unde l-a gasit sunt sanse mari sa mai gaseasca cuart ametizat . Cumva Ciupi are blog ?

  RăspundețiȘtergere
 8. In acea zona a gasit mai multe cristale de cuart cu baza ametizata,dar mai mici.Cateva sunt la mine.Din cate stiu nu are blog.

  RăspundețiȘtergere