Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

duminică, 20 februarie 2011

Cristal deosebit








       Anul acesta dupa leneveala din perioada sabatorilor prin mijlocul lunii ianuarie(chiar in data de 12 daca nu ma insel) am simtit o chemare puternica ..si anume ma ,,frigeau talpile" sa intru intr-o mina la cautat de minerale.Explorand unele galerii vechii pe unde nimeni nu a mai intrat de cel putin 30 de ani pe un perete am observat un mic ,,groitz"(geoda). Largind incet gaura respectiva...(eram intr-o pozitie extrem de incomoda..ridicat pe varfurile picioarelor pe un ,,bolovan" care se clatina...si cu mainile intinse deasupra capului..abia ajungeam la respectiva gaura) am reusit sa imi introduc o mana si sa pipaiesc....repede am simtit prezenta unor cristale de cuart dintre care unul de dimeniuni apreciabile.Primul cristal care l-am scos (unul mic) m-a adus in culmea fericirii..un cristal foarte transparent si ametizat pana la mijloc.Urmatoarele cristale ...mi-au confirmat faptul ca am dat de un mic ,,El Dorado".Cu chiu cu vai am scos cateva cristale si a venit randul ,,gigantului".Despre el am sa va spun ca avea lungimea de 11 cm,un diametru la baza de 3 cm...si in partea superioara se observa cu usurinta o ,,bula" mare de aer (captiva) care se misca in apa...fabulos.Ajuns acasa am remarcat ca mai erau inca mai multe astfel de bule...dar care necesitau o privire atenta pentru a le detecta.Cristalul acum se afla pe undeva la marginea Atlanticului (nu a fost vandut ci a fost facut cadou..o chestie de familie care nu isi are rostul explicata aici)
       In fotografii:Cristalul si eu..(poza pe care mi-am facut-o la cateva secunde dupa ce l-am scos)...si cristalul din cateva unghiuri diferite!
       Va multumesc celor care ati avut rabdare sa cititi aceasta postare!
       Cu stima Ciupi!

8 comentarii:

  1. In ce mina ati fost si unde?? Sunt doar curios...

    RăspundețiȘtergere
  2. Super tare! Acest cristal este o adevarata piesa de muzeu.Multumesc pentru postare!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ciupi este un om deosebit. Era logic ca acel cristal sa i se predea, desi poate parea o poveste trista in care haiducul este prins de potera. Dar pentru ca l-a prins Ciupi, acum a devenit nobil. Sper ca acest cristal sa se bucure de admiratia celor ce il privesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Reply:In ce mina ati fost si unde?? Sunt doar curios...

    In Maramures!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ciupi are intradevar a gasit cristal foarte frumos.
    Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ceva imi spune ca , acolo , in zona unde l-a gasit sunt sanse mari sa mai gaseasca cuart ametizat . Cumva Ciupi are blog ?

    RăspundețiȘtergere
  7. In acea zona a gasit mai multe cristale de cuart cu baza ametizata,dar mai mici.Cateva sunt la mine.Din cate stiu nu are blog.

    RăspundețiȘtergere