Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

miercuri, 9 februarie 2011

Revista "Comorile Pamantului" nr.21

       Salutare prieteni!
       Nr.21 al revistei aparut azi,miecuri 9 februarie vine insotit de o mostra de aur,fara sa stiu de unde provine.Acesta este sub forma unei foite subtiri, plata, intr-o semisfera de plactic inchisa ermetic.Placticul da un efect de lupa asa incat se poate observa foarte bine mineralul.Nu va agitati sa cautati piese mai mari deoarece toate sunt cantarite cu grija,difera doar ca infatisarea.Cu toate ca sunt foarte subtiri,se vad foarte frumos datorita plasticului.Sunt convins ca toate pietrele care au aparut in colectia din Marea Britanie sau din alte parti vor aparea si la noi.In schimb,cadourile acelea (fosile,lupa,detector de metale) cred ca se dadeau doar la abonament,iar la noi nu se pot face abonamente la revista...
       Sunt un pic dezamagit ca nu a aparut un nou ghid al seriei...
       Avem in schimb autocolantele cu numele si originea mineralelor din prima serie.Ciudat este ca originea lor difera de ceea ce era prezentat in ghidul seriei intai...plus ca majoritatea esantionalor provin din cate doua tari,asa ca este imposibil de stiut origine esantionului din colectie...Aceste autocolante se pot lipi pe cutii oriunde,eu personal le voi lipi lateral,cat mai la baza,in zona cu buretele pentru a nu obtura vederea piesei.
Pentru cei care au achizitionat numai prima serie a revistei,pun aici o poza cu autocolantele pentru a sti cat de cat originile pietrelor.
       Mult succes!
       P.S:in autocolante scrie ca aragonitul provine din Austria...asa ceva nu prea pot sa cred...tipul aceste de aragonit se formeaza doar in deserturile fierbinti,gen Sahara...este imposibil sa provina din Austria!

63 de comentarii:

  1. ciudata abordare a ambalarii aurului, dar ma bucur ca primim si un esantion din acest metal pretios, putem sa spunem ca o sa avem o colectie destul de completa.

    sa vad ce gasesc si eu la chiosc, sper ca un esantion la fel de frumos ca al tau.

    apropo, in bacau pe la ce ora vin revistele? aici in iasi nu se gasesc asa dimineata, vin ingrozitor de tarziu (si e foarte enervant, mai ales ca trebuie sa ajung si la servici)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cumpar revista pe la 7 20.Dar vanzatoarea mi-a zis ca pot sa vin incepand cu 6 20.

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce este atat de minunat ca au dat aceasta foita de aur? Era interesant sa primim o pepita micuta, dar care sa aibe o urma de naturalete in ea. Cat de manelistica este amestecarea mineralelor cu esantioane prelucrate, cum sunt pietrele slefuite si acum foita de aur. Pai, aceasta foita este obtinuta printr-o succesiune de etape tehnologice, deci... puteam sa punem un inel, o bucata dintr-o bijuterie, sau un lingou minuscul sau rest de topitura de la un atelier de bijuterii.

    Pana la urma ramane intrebarea: ce observam la acest esantion?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca nu e natural...dar e de aur si e valoros

    RăspundețiȘtergere
  5. Pana la urma mi-am convins parinti si mi-am luat si numarul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  6. e aur e valoros dar ce cutie are? are o chestie de plastic acolo.Nu seamana cu celelalte cutii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Refuz sa cred ca au scris si pe autocolant "LABRADOR" Eu ma gandeam sa pun autocolantele pe capac cum ar veni...insa ideea ta mi se pare mai buna.
    Mi se pare normal sa nu poti sa iti faci abonament din moment ce la noi cutiutele postale nu sunt asa de bine puse la punct si nici postasul nu vine sa ti le lase la usa. Oricum mie imi place dispunerea aurului pe care l-am ales :) Si al tau imi place :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Inca nu mi-am luat acest numar.Dau dupa cum vad eu in poza,nu are cutiuta de plastic.Cum il pun eu in cutiuta?Sau nu vad eu bine???

    RăspundețiȘtergere
  9. Mostra este inchisa ermetic in cutiuta semisferica pentru a crea efect de lupa,astfel pare mai mare si se vede din toate unghiurile.Nu mai are cutiuta obisnuita,patrata,se pune asa in tavita.

    RăspundețiȘtergere
  10. probabil au inchis cutia asa din motive de siguranta, sa nu se distruga foita pentru ca e foarte fina si antifurat. mie imi place cum au realizat-o

    RăspundețiȘtergere
  11. ce tot vreti pepite? nu vedeti ca un gram de aur costa 130 lei? de unde atata bucurie? macar atata sa primim...

    RăspundețiȘtergere
  12. Salutare. In legatura cu provenienta mineralelor din Com. Pam. (cam vag specificata de editura, zic eu), ziceai la P.S. de aragonit ca nu poate proveni din Austria. Din cate am cautat, aragonitul se gaseste mai mult prin Europa si ceva prin SUA.
    In rest, merci pentru articolele faine de pe blog si claritatea informatiei.

    RăspundețiȘtergere
  13. La noi in tara se gaseste aragonit atat hidrotermal,in evaporite cat si in pesteri.Dar acest tip de cristalizare este tipic pentru zona Saharei si se formeaza in roci evaporite.

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut
    Cu un gram de aur imbraci un cal si un calaret!

    RăspundețiȘtergere
  15. Mult succes în activitatea de pe blog și cu seria a II-a! Cred că e frumos gestul meu că am dăruit 2 reviste, nu?

    RăspundețiȘtergere
  16. fiti atenti!!:prieteni mei zic ca nr 21 cu auru(foita)zic ca e fals.....alt prieten zice ca e aurul prostilor!!dati-mi un mesaj ca rasp.!

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu e fals,foita aceea e ff subtire,deci cantareste f putin.Aurul prostilor este pirita si din cate stiu eu nu poate fi facuta foita.Aurul are proprietatea aceasta de a fi facut foite f subtiri... Erau multi cei care afirmau ca pietrele de la revista sunt false...

    RăspundețiȘtergere
  18. luciana-ce mai faceti?sunteti multumit de aurul primit????=)

    RăspundețiȘtergere
  19. luciana-cum s-a facut transformarea aceasta a aurului din stare naturala in foite subtiri????si este adevarat ca in unele mancaruri se folosesc foite de aur???????=/

    RăspundețiȘtergere
  20. Salutare. Mie-mi place foita de aur in acea semisfera, mi se pare o idee faina a celor de DeAgostini; sunt curioasa cum a fost esantionul de aur in celelalte tari in care a aparut revista. Stie cineva daca a fost tot in forma de foita?

    RăspundețiȘtergere
  21. Legat de faptul ca la foarte multe dintre pietre tara de origine este de fapt "tarile" de origine, preferam sa aleaga ei cumva doar una din cele 2 tari pe care sa o treaca in dreptul fiecarei pietre; sincer, mie mai rau mi-au facut....:(

    RăspundețiȘtergere
  22. probabil foita are o masa de 10-20 de miligrame ceea ce costa doar 1-2 lei deci nu cred ca e un fals :D

    RăspundețiȘtergere
  23. Aurul este unul dintre metalele cu cea mai buna ductilitate, si se pot face fire si foite din aur foarte usor, si extrem de subtiri. Despre aceste tehnologii se gasesc informatii complete pe internet, mai mult in limba engleza. Cat despre veridicitatea foitelor de aur, promit sa fac o analiza in curand, si sa va spun tuturor cat de adevarat este. Asa cum spune Florin, ceea ce se afla sub aceasta lupa este putin si subtire si nu poate sa fie mai scump decat am platit. Evident, noi platim un pret mediu pe revista + esantioane: unele sunt mai ieftine, altele mai scumpe, deci se putea sa fi primit o pepita mica, naturala, iar pretul ei sa fie impartit cu ale altor esantioane mai ieftine, gen ametist, fluorina sau halit (astfel de eantioane mici, dar mult mai frumoase si neciobite se gasesc mai ieftin pe piata si pe internet).
    Da, Florin are dreptate in ceea ce priveste aragonitul, dar poate ca a fost cumparat de la vreo firma din Austria :))
    Deea a sesizat foarte bine propagarea gafei privind "labradorul", deci acum avem "oficial" cu totii un catel in cutiuta :))
    Ideea incapsularii foitelor in semisfera are doua obiective: efectul de lupa si protectia. Din acest punt de vedere, este OK, desi e atipic.

    Ma amuza reprezentantii Deagostini care ne critica opiniile, semnand "anonim" :)) Asta in loc sa faca ceva si sa isi insuseasca aceste critici, macar cand sunt argumentate...

    RăspundețiȘtergere
  24. Pe cine interesează, am postat Aurul şi am pus poze cu eşantionul de la CP şi toata colectia CP, cu tot cu etichete.

    RăspundețiȘtergere
  25. sincer am toate numerele, dar astazi cand am vazut ca au pus aurul ca esantion, am ramas un pic cam nedumerita. De unde stim noi ca e chiar aur in plasticul acela, si nu e doar o bucata de staniol auriu. Ca foarte mult seamana....

    RăspundețiȘtergere
  26. Sa lamurim o chestie:aurul este singurul metal din lume care are aceasta proprietate de a se trage in foite foarte subtiri,ductilite.Practic,cum zicea cineva cu un gram de aur poti sa "imbraci un cal si un calaret".Nu este fals.Probabil este nevoie de cateva sute de cutii in astea,daca nu chiar mii pentru a avea un gram de aur.
    AUR ARE TOATA LUMEA IN TELEFOANELE MOBILE,dar in cantitati f mici...

    RăspundețiȘtergere
  27. asa e , cu 2 grame de aur poti acoperi un acoperis de biserica!
    si vb f serios!

    RăspundețiȘtergere
  28. luciana=eu am primit aurul drept de ziua mea!!!!!!!!! adica azi!!!!!!!=))))

    RăspundețiȘtergere
  29. da aurul asta arata faaain!!!!

    RăspundețiȘtergere
  30. in nr 22 obsidianul(sticla vulcanica) si in 23 stiti voi azuritul. obsidianul este transparent, translucid sau opac?

    RăspundețiȘtergere
  31. Multumesc mult petru informatie.Obsidianul este negru opac,uneori cu "fulgi de nea" albi,datorati crapaturilor naturale dupa racirea lavei.Este translucid privit in soare,se vad benzi intunenecate.

    RăspundețiȘtergere
  32. asta arata ca o invelitoare.

    RăspundețiȘtergere
  33. Se pare in nr.22 e obsidian (sticla naturala vulcanica).Negru opac,privit in soare devine translucid,se pot observa dungi.Poate avea "fulgi de nea" in urma crapaturilor datorate racirii rapide a lavei.

    RăspundețiȘtergere
  34. Cred ca aceea foita de aur e de 24 de carate.Am intrebat-o pe maicamea pt.ca ea lucreaza la bijuterie si mi-a zis

    RăspundețiȘtergere
  35. luciana=oauuuuuuuu!!!!!si ce duritate are?nu se poate slefui???

    RăspundețiȘtergere
  36. luciana-sunteti pasionat de civilizatia egipteana???(zei,agricultura,faraoni,mumii etc.)

    RăspundețiȘtergere
  37. BUNA Florin!
    ceea ce am primit in revista se numeste foita de aur. Asta inseamna ca nu este tot esantionul aur pur(ar fi fain daca ar fi) numai ca este doar de 18 karate, restul este cupru . Culoarea este naturala de aur numai ca nu este tot esantionul aur. Daca gaseam o bucata de aur pur cat palma nu mai trebuie sa muncesc cand voi fi mare.:)
    Foita de aur este mai fina si mai sensibila decat firul de par , asa ca pastratil intr-o cutie .
    Pa!

    RăspundețiȘtergere
  38. Buna! Am si eu cateva pietre pe care nu le cunosc. Ma poate ajuta cineva?

    RăspundețiȘtergere
  39. Incerc sa te ajut eu.Lasa-mi adresa de mail (nu o sa o afisez public).

    RăspundețiȘtergere
  40. Salut
    ar putea sa-mi zica si mie cineva cam ce valoare are foita de aur de la CP?
    multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  41. la cat de subtire este are cam 20-30 de miligrame deci asta ar insemna cam 3-4 lei

    RăspundețiȘtergere
  42. Buna dragilor!Si eu il am!Si eu mai cred ca acea emisfera are adica este ca si o lupa si ei au peu o bucata mai mici dacat se vede.Eu imi doream sa fie nu stiu cum sa zic s-o petem atinge aurul.

    RăspundețiȘtergere
  43. am si eu cateva pietre florin poti sa ma ajuti sa le aflu denumirea?(bogdan)

    RăspundețiȘtergere
  44. Incerc sa te ajut,lasa-mi adresa de mail (nu apare publica)

    RăspundețiȘtergere
  45. pai sa-mi spui cum sa facem si unde sa-ti las adresa? aici la comentarii?

    RăspundețiȘtergere
  46. Asa cum am promis, in urma analizelor efectuate, pot spune cu certitudine ca foita de aur nu are chiar 100% Au (nici nu avea cum sa fie asa), ci este din Au de 22k. Acest tip de foite se folosesc la decorarea icoanelor pe lemn, a ramelor, etc... Cat avem in acea capsula nu valoreaza mai mult de 7-8 lei, asa ca cine a crezut ca s-a imbogatit, o sa viseze urat cateva nopti :))

    Oare ce minune ne asteapta miercuri, la numarul 22?

    RăspundețiȘtergere
  47. Multumesc mult de tot pentru informatie supreme01.Erau destui care credeau ca e un fals,sper ca acum s-au lamurit.In nr.22 vom primi obsidian,din cate am auzit.

    RăspundețiȘtergere
  48. pietrele naturale nu se inchid in plasticuri infecte!nicaieri in lumea civilizata nu se face asa ceva!!NIMENI nu ar mai trebui sa cumpere nimic pentru ca nu toti romanii sint tigani imputiti care vor numai Kitsch-uri.E un sacrilegiu la adresa pietrelor si ar trebui chiar sa fie dati in judecata si cerut daune morale.!!!

    RăspundețiȘtergere
  49. Nu stiu cine esti sau ce cunostiinte ai tu despre pietre,dar te asigur ca sunt naturale!!!Nu stiu daca ai aflat dar in toata lumea civilizata in care a aparut colectia pietrele erau inchise in cutii identice (pentru expunere si protectie).Si astea sunt mostre,nu pietre de colectie.Daca vrei petre fine cauta la targuri specializate...Iti dai seama ca nu e usor sa faci rost de cateva zeci de mii de pietre perfecte pe saptamana.

    RăspundețiȘtergere
  50. Plus ca nu ti-a pus nimeni pistolul la cap sa cumperi revista!

    RăspundețiȘtergere
  51. am auzit ca la nesimtitii aia de englezi le-a dat aur neprelucrat intr-un borcan!:(

    RăspundețiȘtergere
  52. Nivelul lor de trai fiind mai bun si veniturile mai mari ca ale noastre e posibil ca pietrele lor sa fi fost de valoare mai mare,nu ieftineli ca la noi...

    RăspundețiȘtergere
  53. eu am 9 roci iar azi am luat nr 29

    RăspundețiȘtergere
  54. Daca primeam pepite am fi primit aur cat un bob de orez

    RăspundețiȘtergere
  55. Florin am cateva nelamuriri la anumite minerale de la colectia Deagostini. Cum pot lua legatura cu tine?

    RăspundețiȘtergere
  56. nu va multumiti cu o foita de aur 100%?eu da.

    RăspundețiȘtergere