Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

duminică, 6 februarie 2011

Raspuns...

       Facand o mica descriere a acestor rezervatii nu consider "ca fac o crima ecologica"...Acestea sunt descriese in carti si se pot afla foarte usor informatii cautand pe internet.
       ESTE DATORIA AUTORITATILOR SA PROTEJEZE ACESTE ZONE.Nu consider ca este normal sa ascund aceste informatii,deoarece ele sunt publice...Cu siguranta sunt oameni interesati sa vada cu ochii lor cum arata ceea ce a mai ramas dintr-un recif de corali contemporan cu dinozaurii.Eu apelez la bunul simt al oamenilor sa nu distruga aceste locuri,dar daca unii nu au alta treaba dacat sa vandalizeze,aceasta nu este vina mea,autoritatile sa isi faca treaba.Parerea mea este ca ar trebui ca aceste zone sa fie pazite de oameni platiti care sa si raspunda de zona lor.
       Mai rau este atunci cand la aceste distrugeri participa si autoritatile...L-a intrebat cineva pe Pinalti de la Piatra Neamt cum a construit instalatie de telegondola si partie de ski pe doua rezervatii paleontologice de importanta mondiala??? daca eu faceam o groapa acolo imi luam amenda,iar la a doua abatere probabil inchisoare.Si cazurile sunt multe...Si-au facut unii vile in zona protejata a cetatii Sarmisegetuza,ba chiar au folosit si pietre din cetate...la fel si la Histria.Ar trebui sa ascundem cetatile?
       Macelul acesta are loc la scara intregii tari:se distrug padurile,se reteaza muntii,se otravesc raurile,se face macel la pestele din delta si din mare...Auzisem la stiri ca in Marea Neagra sunt peste 16000 km de plase!!!
       Nu stiu ce sa zic,pe mine ma doare personal sa vad aceste lucruri,dar sincer am renuntat sa ma mai agit...in 2 ani probabil voi fi cetatean canadian...e pacat ca oamenii nu realizeaza ce li se intampla.Aceasta tara este exploatata la nivel maxim din afara si ce mai ramane distrugem noi cu spor.Stii voi ca in Europa nu mai exista animale ca ursi,lupi,mistreti...aici este cea mai mare populatie de ursi bruni si vin unii "vanatori sportivi",platesc (nu chiar toti) si impusca ursi pana se satura de sange...
       Unul dintre cele mai socante exemple este acele al unei talpi de om primitiv care se afla intr-o pestera din Apuseni,unica in Europa.Candva,acum vreo 15 mii de ani,un Om a intrat in acesta pestera...o urma de talpa a ramas incremenita in timp,apoi a fost acoperita de cristale marunte de calcit...In vremurile noastre cineva (probabil mai putin destept decat omul acela primitiv) a intrat in pestera si a decupata intreaga placa de calcit cu tot cu urma...apoi dusa a fost,probabil pe mii de euro...Trebuia oare sa ascundem pestera???informatii despre ea se gaseau in toate cartile...
       Stiti voi cate sute de tir-uri incarcate cu flori de mina (piese de patrimoniu) au parasit tara???
In concluzie,distrugerea mediului si a rezervatiilor se face sistematic,uneori sunt de vina turistii,alteori autoritatile...

       Oare sa nu mai vorbim despre aceste frumuseti ale tarii?Sa-i lasam doar pe unii sa se bucure de ele?

7 comentarii:

  1. CIPY: Florin park inmainte postai un comentariu imediat, akm dc trebuie aprobat? eu vreau mereu ca mesajele mele sa ajunga cat de repede la tine, iar asta nu e posibila cand stii tu, APROBAREA! why man? whyyy.........???????????

    RăspundețiȘtergere
  2. A trebuit sa iau aceasta masura datorita inbecililor care nu au alta treaba decat sa posteze injuraturi.Acum am luat masuri care sterg din start injuraturile,inainte de a ajunge macar la mine...dar prostii nu stiu ca am acces la ip-urile lor si cu ajtorul unor prieteni am identificat si locatia lor exacta:))asa ca este posibil sa aiba parte de niste surprize mai mari ca ei...si uite asa fac eu niste bani :))

    RăspundețiȘtergere
  3. aia care injura sigur injura pe toate site-urile pe care intra..

    RăspundețiȘtergere
  4. la salonul de primavara din cluj napoca putem cumpara minerale si pietre ieftine?

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu stiu ce sa zic...a fost un amic acolo in toamna si a zis ca erau preturi destul de bune.

    RăspundețiȘtergere
  6. Florin,nu m-am referit la "Rezervatii" care sint prezentate in amanuntime in nenumarate carti,studii de specialitate,reviste etc.pe care,cum spui trebuie sa le ingrijeasca statul.M-am referit la alte zone,care nu sint considerate rezervatii.
    Oricum,eu mi-am exprimat un punct de vedere cu care oricine poate sa fie de acord si la fel de bine poate sa nu fie de acord.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte reusit articolul dumneavosatra, un raspuns excelent.

    RăspundețiȘtergere