Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

duminică, 3 februarie 2013

Poze de la Târgul de cristale Bucureşti

       Salutare!
       Iata cateva poze de la Targul de Cristale organizat la Muzeul de Geologie din Bucuresti, in perioada 25-27 ianuarie 2013.Sper sa va placa.Dupa cum se vede, oferta de esantioane minerale, fosile si minerale de colectie a fost destul de mare.Din pacate nu toti expozantii permit fotografierea exponatelor.
       Tin sa multumesc Claudiei (crystaldemunte) pentru aceste imagini superbe.


































4 comentarii:

  1. Salut Florin.

    Si eu am fost la targ si am cumparat cateva esantioane. Majoritatea (adica tot in afara de un lemn fosil si o bratara pentru prietena mea) le-am cumparat de la persoana care avea acele fosile fotografiate de tine in pozele 5 resectiv 8. Am cumparat de la dumneaei si un esantion pe care era eticheta calcopirita dar toate persoanele imi spun ca e bornit. Testele pe care le-am facut pana acum sunt neconcludente. Tu ce spui?

    http://fosilesiroci.blogspot.ro/2013/01/colectia-de-roci-si-minerale.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Cred ca este Bornit alterat, am unul identic, din China.M-am contrazis si eu cu un expozant care sustinea ca este Calcopirita.Amandoua sunt minerale de cupru si sunt foarte asemanatoare.

      Ștergere
    2. Am inteles. Cred ca o sa raman si eu la Bornit. O sa mai incerc si testul pe care il spunea Mihail, dar asta dupa ce o sa cumpar un cantar de precizie. Oricum este un esantion superb, dupa cum ai vazut din cauza reflexilor nu am putut sa ii fac poza foarte clara, o sa mai incerc pe lumina naturala mai puternica.

      Ștergere
  2. Ce frumoase sunt toate! Cavansitul (poza 12) este superb!

    RăspundețiȘtergere