Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

sâmbătă, 9 februarie 2013

"Fire quartz"-Orange River

       Am achizitionat de curand un minunat cluster de cuart, provenind din zona Orange River, Africa de Sud.Desi mai aveam doua astfel de cristale in colectie (brun si maroniu), acesta difera prin nuanta de rosu intens datorat depunerilor de hematit, acoperit apoi de un alt strat de cuart transparent.
       Cuarturile de Orange River sunt printre cele mai deosebite din lume, avand preturi pe masura.Eu am achizitionat acest cristal de pe eBay, de la un comerciant renumit, din Africa de Sud.Din pacate, piesa are ceva urme de contact la baza, dar ramane un exemplar uimitor de frumos si de o culoare superba.Despre cuarturile provenind din aceasta zona am mai scris cateva cuvinte intr-un articol anterior intitulat Cuartul de Orange River.

                                   Fire Quartz-Orange River, Africa de Sud-6,5x3,6x5,8 cm


       Iata si cuarturile pe care le aveam deja in colectie, acestea avand alte nuante de culoare, datorate tot hematitului, dar la fel de frumoase.Primul este o combinatie "skeletal quartz" si "candle quartz".Al doilea prezinta 3 randuri de "fantome", reprezentand diferite stadii de crestere.



17 comentarii:

  1. Salut, nu ne-am auzit de mult. Poate cand da caldura ne vom intalni la dealul Repedea. Multumesc pentru muntele Roraima. Stii cumva de unde pot face rost de nisip quartz sau de acela pentru gazon parca, oricum quartzul avea in jur de vreo 5 mm diametru, la kilogram ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Mi-ar face mare placere sa mergem la Repedea.Am vazut ceva nisip de cuart la servici,nu stiu sigur la ce se foloseste.Dar ma interesez zilele viitoare si iti spun si de unde il aduc ei.

      Ștergere
  2. Fii te rog sigur ca e quartz si la ce il folositi si spune-mi te rog. Si binenteles unde a-si putea sa il gasesc in Iasi. La Zoomania in Iasi au PIETRIS ACVARIU 2,5 Kg 4/8mm si PIETRIS ACVARIU 2,5 Kg 3/5mm. Dar cel de 3/5 mm nu pare a fi quatz pur. Pe situl producatorului italian "Quarzo Bianco Arrotondato" este se pare cel de la Zoomania de 4/8 mm, dar "Policromo di Fiume" nu este in nici un caz PIETRIS ACVARIU 2,5 Kg 3/5mm, cum spun romanii pe Zoomania. "Policromo di Fiume" inseamna "rau policrom" ? Ce inseamna nisipuri multicolore sau cuarț ceramice non-toxice (sunt traduceri google translate de la alte situri italiene care vand acelasi lucru) ? Si care ar fi cele mai sigure modalitati de a sti ca quartzul de rau chiar este quartz ? Cunosti pe cineva din Bucuresti care are si el sau are magazin pe internet, in legatura cu plante carnivore ?

    http://www.zoomania.ro/index.php/pietris-acvariu-2-5-kg-4-8mm.html
    http://www.zoomania.ro/index.php/pietris-acvariu-2-5-kg-3-5mm.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur e cuart,m-am uitat atent la el.Luni iti dau mai multe detalii despre pret si origine.Nu stiu sigur,dar cred ca la noi se foloseste pentru amestec de pamant pentru rasaduri,avand in vedere ca suntem o statiune de cercatari legumicole.Cam cat ai nevoie?

      Ștergere
  3. Am incredere, ajunge cateva kg (vreo 2 sau 3).

    RăspundețiȘtergere
  4. Apropo, nisipul quart nu trebuie sa fie nisip de santier, constructie si nici nisip de la malul marii sau de acela cu care se joaca copii, fiindca nu vreau sa contina si alte impuritati. Cred ca a vostru va semana cu cel de acvariu sau pentru peluza (gazon), cel pentru gazon fiind mare totusi si ducandu-ma la mall, nu l-am mai gasit.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este nisip de cuart adus din strainatate si foarte scump.Se foloseste la instalatiile de filtrare a apei pentru irigatii prin picurare.Daca vrei iti fac rost de 2 kg.

      Ștergere
  5. Costa pana in 20 de lei kg ? Ce marime are in diametru bobul de cuart ? Iti amintesti ca in trecut iti spuneam de un magazin de minerale in Iasi in Piata Unirii. Cuartul costa atunci 2 lei, acum costa 5 lei. Si era putin mai mare ca in revista de minerale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa iti trimit poze cand aduc acasa.Daca iti place iti pot trmite 2 kg.Te costa doar transportul.

      Ștergere
  6. Bine, multumesc. Indiferent daca imi place sau nu, multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Răspunsuri
    1. Multumesc frumos!Saptamana viitoare iti trimit si poze cu nisipul.

      Ștergere
  8. @Roarkes.Am adus nisipul de cuart.Lasa-mi o adresa de mail sa iti trimit poze.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ti-am lasat mesaj privat in forumul : http://fosilemineraleroci.forumulmeu.ro

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca vei dori, cand vei veni in Iasi, iti pot da gratis, o drosera capensis var. alba sau 10 seminte. Situl meu il stii.

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc, arata foarte bine nisipul de quartz. Iti trimit acum un email.

    RăspundețiȘtergere
  12. Te rog sa imi dai un email cand vei trimite pachetul, deoarece de fiecare data postasul nu imi lasa hirtia in posta...

    RăspundețiȘtergere