Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!joi, 16 septembrie 2010

Colectia mea-Alte minerale

       Deoarece cristalele de cuart si cele de calcit au o pondere mai numeroasa in colectia mea,le-am acordat o atentie speciala in primele doua parti.Acum am sa postez imagini cu celelalte roci si minerale din colectia mea.Nu am sa scriu in dreptul fiecaruia denumirea,daca aveti intrebari va rapund cu placere.in imagini puteti vedea: cuart,calcit,barit,gips, dolomit,stibina,pirita,marcasita, calcopirita, calcedonie, fluorit, azurit, malachit,magnetit,granati,siderit,halit, stilbit,apofilit,rubin,agate,turmalina,calcedonie,cobaltocalcit,epidot,muscovit, goethit,prehnit,celestit,cinabru,calcar onix,marmura,sulf,wolastonit,lapis lazui, jasp, jasper, serpentinit, labradorit, piatra lunii, limonit, bauxit, alabastru, kianit,steatit,amazonit,hematit,okenit,bornit,fucsit,beril,sodalit,sfalerit,galena, obsidian,sheelit,hemimorphit,opal si altele, plus diverse combinatii intre ele.


13 comentarii:

 1. Absolut superb! Nu ma satur de privit. Spor la marirea colectiei!

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc mult,Carmen!Ma bucur ca iti place ceea ce vezi.Daca ai intrebari sau propuneri esti binevenita oricand.

  RăspundețiȘtergere
 3. Salutari din Reghin. Sunt si eu pasionat de fascinanta lume a mineralelor - asa cum sunt destul de multi - iar faptul ca am gasit acest blog mi-a dat posibilitatea atat sa ma bucur de imagini cat si sa gasesc in autor un om al terenului, asa cum ma consider si eu.
  Toate cele bune si poate ne vom intalni la vcreun salon de minerale din tara.

  RăspundețiȘtergere
 4. Ma bucur!Esti binevenit oricand si daca ai ceva de adaugat sau de comentat te astept sa scrii.Numai bine!

  RăspundețiȘtergere
 5. Salut Florin.
  Anonimul din Reghin mi-a spus de tine.Sintem citiva pasionati din fostul AMPGAR.In eventualitatea ca il vom redeschide-necesita un nou statut si o mai serioasa selectie a membrilor-te avem in vedere in caz ca te intereseaza.
  Pare un loc inreresant "Pietricica"?! Bag sama ca nu degeaba ii spune asa,nu?
  Scuze,eu sint din Cluj,ma numesc Alexandru Nistor si prospectez si prelucrez (slefuiesc)pietre,dar...numai de la noi.Marea mea iubire (e ) sint lemnele,dar si agatele si...de fapt toate .In perioada 01-03 oct va fi o expozitie de pietre si bijuterii la Cluj,la Muzeul de Arta.Daca ai drum,esti binevenit!
  Mult bine,

  RăspundețiȘtergere
 6. Am o întrebare: totuşi ce emineralul acela galben?

  RăspundețiȘtergere
 7. La care te referi?Cel galben din poza a doua in cutiuta este sulf.

  RăspundețiȘtergere
 8. cum se numeste mineralul din inaginea 10?

  RăspundețiȘtergere
 9. Azuritul tau e superb. Te invidiez...putin. (:

  RăspundețiȘtergere
 10. Buna!
  As dori sa stiu si eu ce mineral este in fotografia nr. 15, de sus in jos, am si eu unul asemanator la spartura si culoare si nu stiu ce este. Multumesc mult!

  RăspundețiȘtergere
 11. Salut!
  Mineralul maroniu din fotografia nr. 15 este Aragonit din China.

  RăspundețiȘtergere