Salut!

Salut!
Bine ati venit in minunata lume a rocilor si mineralelor!















Ziarul

marți, 25 septembrie 2012

5 – 7 octombrie, SALONUL DE TOAMNĂ CLUJ-NAPOCA, la MUZEUL DE ARTĂ

      
Expoziţia de cel mai înalt nivel, cu suficienţi expozanţi şi produse autentice pentru a satisface toate cerinţele persoanelor interesate de lumea minunată a mineralelor de colecţie şi pietrelor de podoabă.
Un regal mineralogic pentru expoziţia cu cea mai veche tradiţie din România, prima ediţie având loc în anul 1990. Şi deoarece “tradiţia obligă”, expoziţia va fi pe măsura aşteptărilor: peste 20 de expozanţi din toată ţara care vor prezenta minerale aduse din întreaga lume, fosile şi obiecte decorative din piatră. Balanţa va înclina bineînţeles spre bijuteriile realizate exclusiv din pietre semipreţioase, perle, coral şi chihlimbar, multe dintre ele create personal. De la ametiste, cuarţ, jasp, calcedonie până la topaz, turmalină sau chiar safire, rubine, smaralde şi diamante brute, toate vor putea fi găsite. Rarităţi ca moldavit, azurit, opal roz, opal australian, topaz, alexandrit vă aşteaptă să le descoperiţi.
 Zilnic orele 10.00 – 18.30.
Sursa: www.mineralia.ro

miercuri, 12 septembrie 2012

14-16 septembrie , TOAMNA CRISTALELOR, la MUZEUL NAŢIONAL DE GEOLOGIE AL ROMÂNIEI

       O expoziţie de mare amploare dacă avem în vedere numărul mare de expozanţi care vor fi prezenţi.  MINERALIA aduce cele mai interesante apariţii din lumea mineralelor, în eşantioane de colecţie reprezentative (azurit, cuarţ lodolith, aragonit, calcit, tetraedrit, etc). Nu am mai expus din primăvară la Bucureşti, o perioadă absolut necesară pentru a pregăti cele mai frumoase şi inedite bijuterii. Pietrele montate în bijuteriile noastre (acvamarin, alexandrit, moldavit, amazonit, azurit, rodonit, opal australian, topaz, etc) vor fi de cea mai bună calitate, un aspect pe care  îl considerăm obligatoriu. Căutaţi standul MINERALIA.

Sursa: www.mineralia.ro

sâmbătă, 1 septembrie 2012

Punctul fosilifer "Rapa Mare" De La Budacul de Sus (Jud.Bistrita-Nasaud)

       Atentie!Aceste rezervatii sunt protejate conform legilor in vigoare!
       Aceste informatii sunt publice si nu imi asum nicio raspundere pentru eventuale colectari neautorizate.

       Rezervatie paleontologica situata la 20 km S-E de orasul Bistrita,pe cursul superior al Vaii Budacului,in amonte de satul Budacul de Sus.
       Aici,sedimentele marnoase ale Pontianului au conservat numeroase resturi de flora si fauna fosila.
       Analiza florei fosile evidentiaza prezenta unor paduri tipice de mlastina ,formate din conifere,predominate de Taxodiacee,impreuna cu alte specii lemnoase ca: Carpius,Salix,Alnus,Buettneria,etc.
       Alaturi de plantele fosile,in depozitele marnoase apar numeroase animale fosile reprezentate de lamelibranhiate ,gasteropode si ostracode.Printre genurile mai frecvente se numara Limnocardium,Paradacna,Pseudocatillus,Melanopsis,Congeria,Candona,etc...
       Pe baza acestor fosile s-a reusit sa se stabileasca varsta eruptivului,a formatiunilor sedimentare caracteristice acestor locuri ce caracterizeaza zona Budacului de Sus,care a fost declarata rezervatie paleontologica.